De 15 bästa strategierna för sportsbetting

Reading time: 31 min (6069 words)

​Om du redan har lärt dig grunderna i sportsbetting tillräckligt bra är det nu dags att gräva djupare i de mest populära bettingstrategierna. Vi förklarar för dig hur du framgångsrikt placerar sportspel med rätt strategi och vad du ska se upp för.

​När det gäller att välja rätt strategi för sportsbetting går åsikterna isär. Finns det ens en rätt strategi för att vinna i sportspel eller är den bästa strategin att bara vara flexibel när man väljer en respektive strategi? I vilket fall som helst presenterar vi de bästa och mest lovande strategierna för att öka dina bettingvinster över tid.

Bästa bookmaker för bettingstrategi

Massiva odds, brett utbud av ob-spel och höga gränser hos betrodda bookmaker 22Bet

registrera dig och få 122 € Bonus
22BET
22BET

22Bet erbjuder sportspel med höga insatser och vinstgränser. Dessutom har spelbolaget ett brett utbud av tillgängliga spel. Kunder som spelar med högre insatser och inte vill kompromissa med betting kommer att hitta 22Bet ett bra val!

22bet Review Registrera dig med 22BET och få 122 € Bonus

Den bästa strategin för sportsbetting

Om du bestämmer dig för att satsa professionellt är den första frågan som uppstår rätt bettingstrategi. Det finns dock inget absolut svar på denna fråga, eftersom det som är en bra strategi för en spelare kanske inte passar en annan.

Många sportspelare är starkt fokuserade på en viss typ av spel. Spelarnas fokus ligger då oftast på ett visst resultat av spelet som de aktivt letar efter. Detta kan till exempel vara:

 • Ett spel på över eller under
 • Över- eller underspel per lag
 • Handikapp segrar, dvs. segrar med en skillnad på flera mål
 • Låga vinnande odds
 • Spel på halvtid
 • Tidiga eller sena mål

Detta är ett mycket förenklat fokus, för naturligtvis spelar storleken på insatsen eller, i allmänhet, hanteringen av insatser och hur ofta spel spelas också en viktig roll inom strategier.

Innan du börjar spela enligt en viss spelstrategi är det viktigt att du inför mycket exakta regler för din bankrullehantering och att du konsekvent håller dig till dem. Detta är den absolut viktigaste faktorn för att fatta beslutet att satsa konsekvent.

Det är som att gå ner i vikt: det sägs alltid att cirka 30% beror på fysisk aktivitet och 70% på rätt kost. Så man kan säga att bra bankroll management är “rätt diet för betting”.

Först när du har byggt upp ett bankroll management-system som fungerar för dig kan du börja testa de många användbara bettingstrategierna. Du hittar till exempel detaljerad information om Fibonacci bettingsystem, specialiseringsstrategi i en liga, systematisk betting på 1X, strategier på hemmaunderdogs eller betting på sena mål.

Om du är intresserad av dessa ämnen kan du nu läsa vidare och ta reda på allt om de mest populära bettingstrategierna.

bästa bookmakers för storspelare


1. ​Slå bookmakers med Overlyzer Live-verktyget

Overlyzers live-verktyg kartlägger pressituationerna i fotbollsmatcher från över 1 000 ligor och tävlingar – i realtid. På så sätt kan Overlyzer-användare snabbt se vilket lag som utövar mest press och dominerar matchen.

Dessa data kan ge dig den ultimata fördelen när du spelar live på nästa mål, antal mål och till och med resultatet av matchen!

Overlyzer Live Trender för England vs Tyskland… England gjorde tre mål när de satte Tyskland under stark press under de sista 20 minuterna av matchen!

Den blå linjen representerar det tryck som utövas av hemmalaget, medan den röda linjen representerar det tryck som utövas av bortalaget.

“Game Offense Factor” tolkar också om ett spel är mer offensivt eller mer defensivt baserat på olika statistik och live-data. I genomsnitt indikerar ett värde på 30% eller mer under hela matchen att spelet spelas offensivt och aktivt med sannolikt fler mål…

Du kan hitta en mer detaljerad förklaring av hur dessa mätvärden fungerar på vårt YouTube-konto.


registrera dig på Overlyzer och få den ultimata fördelen för Live Betting

Slå bookmakarna!

2. 1X på hemmaplan outsiders strategi

En bettingstrategi som har varit framgångsrik tidigare är att satsa på “dubbelchans” 1X om en outsider spelar mot en favorit på hemmaplan. I det här fallet ger “1X”-spelet respektabla odds och mycket intressanta vinstmöjligheter.

Spela nu och hämta 100 € i bonus hos Bet365

Spelstrategi för hemmaseger eller oavgjort

Du behöver inte ens välja och analysera matcher som innehåller absoluta ytterligheter och uppenbara klasskillnader med den här strategin. Så du behöver inte nödvändigtvis satsa mot Barcelona, Bayern eller Juventus som bortalag. Här skulle vi förmodligen röra oss bort från värdeinsatserna. Även om vi väljer lag som inte är stora outsiders, men som fortfarande är outsiders enligt oddsen, hittar vi mycket intressanta odds mellan 1,60 och 2,50.

Som med alla spel är det viktigt att analysera i förväg och inte blint gå för något lag. Du bör naturligtvis ta hänsyn till statistik, förhandsinformation om skador och avstängningar samt lagens nuvarande form. Hemmafördelen för outsidern, för vilken spel inför sin egen publik mot en “större” också representerar en speciell motivation, bör inte underskattas eftersom det ger ytterligare en liten fördel för hemmalaget. Särskilt när respektive favorit nyligen har visat sig skakig mot “mindre”, kan du definitivt hitta värde i ett sådant outsiderspel med dubbla chanser.

I Om du accepterar lägre odds kan du naturligtvis också använda denna 1X-strategi för spel som har balanserade odds.


​3. All-in på odds på 1.20 strategi

Denna spelstrategi innebär att man vinner många spel efter varandra och alltid använder det maximala erbjuder möjligheten att tjäna anständiga pengar. Men det är också klart att alla pengar är borta om du förlorar ett spel. Men om du lyckas vinna 30, 35, kanske till och med 40 gånger i rad, kommer du att få stora pengar!

All-in på oddset 1.20 – bettingstrategi

Vi använder odds runt 1,20 för detta – helst bör du leta efter de spel du spelar live. Precis som med strategin att satsa över 1,5 mål i vad som uppskattas vara typiska “över”-spel kan du vänta här tills oddsen har nått önskad nivå. Över 0,5 är perfekt här – dvs. spelet på att matchen inte slutar 0-0. Vanligtvis, efter mållösa 30 minuter, får du ett pris på 1,20 – beroende på matchen kan detta naturligtvis vara lägre, men ibland ännu högre. Naturligtvis är det en smaksak med vilken typ av spel du vill tjäna pengar på din bettingsekvens, eller “money race” som det också kallas.

Det är viktigt att du alltid spelar på ungefär samma odds. Detta är verkligen ett tålamodstest och inte särskilt spektakulärt till en början, men det finns inget exakt mål och du kan stoppa när som helst och få dina vinster utbetalda. Om du till exempel börjar en sådan serie spel med en insats på 10 €, är det allt du kan förlora. Du hittar nu ett spel med oddset 1,20, vinner det och spelar omedelbart de 12 € du vann igen på odds som ligger runt detta belopp. Du vinner 14,40 € – som kommer att investeras i nästa insats.

Vinsterna kommer bara att märkas mycket långsamt, men kommer att öka kraftigt över tiden, eftersom insatsen naturligtvis blir högre och högre. Om du faktiskt lyckas få 30 rätt i rad kommer dina 10 € från början redan att vara hela 2 373,76 €. Efter 35 rätt skulle vi redan vara uppe i 5 906,68 € och efter 40 rätt skulle vi vara uppe i 14 697,71 €.

Naturligtvis är det långt ifrån troligt att så många tips i rad blir rätt – men denna progressiva bettingstrategi är också något för spänningen. Om du inte börjar bettingsekvensen med en för hög insats kan du inte förlora mycket och det finns naturligtvis möjlighet att starta en riktig streak när du använder den här bettingstrategin.


​4. Systemet 1-3-2-6

1-3-2-6-systemet liknar ett annat bettingsystem med positiv utveckling som kallas Paroli. Båda innebär ökade insatser efter en vinst, och båda innebär en cykel av betting som slutar vid en fast punkt. Den enda verkliga skillnaden är den faktiska bettingsekvensen.

Det finns inte många system som är lättare att förstå än 1-3-2-6 och dess enkelhet är mycket tilltalande för många spelare. Det finns också ett antal andra fördelar som bidrar till dess popularitet.

Naturligtvis, som i alla bettingsystem, finns det också nackdelar. Vi utforskar de positiva och negativa aspekterna av 1-3-2-6 nedan, tillsammans med detaljerna och hur det används.

Användning av systemet 1-3-2-6

Precis som många andra bettingsystem är 1-3-2-6 utformat för spel som ger en jämn summa, t.ex. röd-svart i roulett. Faktum är att det används flitigt på roulettbordet och i andra kasinospel som baccarat, tärningsspel och blackjack. I grund och botten spelar det ingen roll vad du använder det till, förutsatt att du spelar med jämna summor.

Som tidigare nämnts är detta ett mycket enkelt system. Allt du behöver göra är att justera dina insatser baserat på några enkla regler. Först och främst måste du bestämma hur hög din bettingenhet ska vara. Som en guide, när du har angett det belopp du är villig att förlora under en session, bör din bettingenhet vara cirka 2% till 5% av det.

Om du t.ex. vill spela med totalt 500 € är 10 € ett rimligt antal. En bettingenhet är det belopp du satsar på den första insatsen i sekvensen. Efter varje förlorad insats avslutas sekvensen och du påbörjar en ny – och återigen sätter du in en insatsenhet.

Om du vinner ett spel justerar du din insats enligt sekvensen 1-3-2-6. Så om du vinner ditt första spel ökar du din insats till 30 € (tre bettingselement) nästa gång. Om du vinner även detta spel kommer du att satsa 20 € på ditt nästa spel. Om du vinner även detta satsar du 60 € nästa gång. Och redan har vi sekvensen 1-3-2-6.

Om du vinner den fjärde, på varandra följande insatsen är sekvensen klar och du börjar om från början igen. Glöm inte att så fort du förlorar kommer din insats också att återställas till en bettingenhet.

Detta är i princip vad 1-3-2-6 bettingsystemet handlar om. Så länge du håller den enkla uppsättningen regler i åtanke bör du inte ha några problem med att använda detta system framgångsrikt.

Möjliga resultat av 1-3-2-6

Eftersom detta system endast är en kort cykel finns det få möjliga utfall. Dessa är följande:

 • Förlust av det första spelet (total förlust av en spelenhet)
 • Första spelet vunnet, andra spelet förlorat (total förlust av två spelenheter)
 • De två första spelen vann, det tredje spelet förlorade (total vinst på två spelenheter)
 • Vann de tre första spelen, förlorade det fjärde spelet (breakeven)
 • Vinner alla fyra spelen (total vinst på 12 enheter)

Som du kan se är det bara två av de möjliga resultaten av en cykel som innebär förlust. En förlust inträffar endast om den första eller andra insatsen förloras. Så varje gång du vinner de två första insatserna kan du inte förlora igen i samma cykel.

Det kan verka som om 1-3-2-6-systemet gör det mer sannolikt att tjäna pengar än att förlora. Men tyvärr är detta inte sant. Även om systemet har vissa fördelar är den garanterade vinsten tyvärr inte en av dem.

Fördelar och nackdelar med bettingstrategin 1-3-2-6

Den kanske största fördelen med 1-3-2-6 är att det är mycket enkelt och lätt att lära sig. Om du vill använda ett bettingsystem som du inte vill ska vara alltför komplicerat är detta ett bra alternativ. Dessutom ökas inte din insats efter en förlust – detta förhindrar snabb förlust av pengar, särskilt om du väljer storleken på dina bettingenheter på ett känsligt sätt.

En annan anmärkningsvärd fördel är att efter att ha stoppat sekvensen efter fyra vinster i rad och sedan gått tillbaka till en enhet, står du inför möjligheten till en liten vinnande streak. Det finns en chans att du vinner alla fyra gångerna i rad – och om du har tur kommer dina vinster att överstiga förlusterna på de spel du förlorade tidigare.

Systemet kommer inte utan sina nackdelar; den mest slående är att det inte finns något som kan slå den husfördel som finns i alla kasinon. Inget bettingsystem kan göra detta. Men det hjälper dig att upprätthålla disciplinen med en uppsättning regler som ska följas, för i slutändan måste du fortfarande förlita dig på din tur för att vinna. Om du får fel sekvens av resultat kommer du att förlora.

1-3-2-6 är inte ett dåligt bettingsystem jämfört med något av de andra tillgängliga systemen, förutsatt att du accepterar det för vad det är. Detta system garanterar inte att du kommer att vinna, men det kan hjälpa dig att få ut det mesta av din tur.


​5. Fibonacci bettingsystem

Fibonacci bettingsystem är en av många bettingstrategier som finns tillgängliga idag. Här förklarar vi vad det handlar om.

Fibonacci-strategin för betting

Fibonacci-sekvensbetting är utan tvekan ett kontroversiellt koncept. Men det finns definitivt sportspelare som kunde uppnå stor framgång med det. Denna strategi medför vissa risker, men med den nödvändiga turen och rätt näsa kan du lyckas när du använder denna strategi.

Det grundläggande konceptet för att satsa enligt Fibonacci-sekvensen är enkelt: satsa på oavgjort. Om du förlorar satsar du bara på nästa oavgjort enligt en viss nyckel och börjar öka din insats.

Det är viktigt att oddsen för oavgjort är över 2,62 (mer exakt: 2,618); lyckligtvis för dem som vill använda denna strategi finns det många oavgjort bets för detta lägsta odds. Ju högre odds, desto bättre.

Fibonacci Betting Strategy
Betting efter Fibonacci

Om du förlorar satsar du helt enkelt på nästa oavgjort efter en Fibonacci-sekvens. Det är en sekvens av tal där summan av två på varandra följande tal resulterar i nästa tal, vilket gör Fibonacci-sekvensen till en oändlig sekvens av naturliga tal. Du hittar mer information om Fibonacci-sekvensen på Wikipedia.

Fibonacci numbers
Fibonacci-sekvensen

Så om du börjar satsa 1 € på den första dragningen med odds> 2.62 och förlorar, satsar du nästa gång 1 € igen, sedan 2 €, sedan 3 €, sedan 5 €, sedan 8 €, sedan 13 € och så vidare.

Det är matematiskt förståeligt att varje vinst som du kommer att uppnå med denna betting kommer att kompensera för de tidigare förlusterna och du kommer till och med att göra en nettovinst.

Ett exempel på Fibonacci-insatsen

Låt oss ta ett exempel på en situation där du förlorar tio gånger i rad och vinner din insats den elfte gången. I det här fallet har du redan spelat bort 143 € och slutligen lyckats placera det elfte numret i Fibonacci-sekvensen, 144, på ett spel. Om vi nu antar att det lyckade spelet hade oddset @ 2,80, vinner du 403,20 €. Du har satsat totalt 287 €, vilket gör din nettovinst till 116,20 €.

Nackdelen med denna strategi är också uppenbar. Om vi antar att du inte förlorar tio satsningar i rad, utan tjugo, skulle du redan ha förlorat 16 910 € i insatser. Detta är en enorm bankrulle, som du naturligtvis aldrig bör riskera för en sådan bettingsekvens. Du kan läsa mer om detta i våra förklaringar om bankrullehantering.

Fibonacci bettingsystem – vår slutsats

När du satsar enligt Fibonacci-sekvensen är du beroende av snabb framgång. Annars kommer du så småningom inte längre att ha råd med insatserna och du kommer att förlora mycket pengar. Naturligtvis kan denna strategi också fungera bra. Du kan till exempel fokusera på ett specifikt lag som är känt för att dra ofta. Men rent baserat på sannolikhetsteorin kommer du säkert en dag att komma in i ett skede som du inte längre kan hantera ekonomiskt.


​6. Kelly-formeln

Det finns naturligtvis många idéer, koncept och formler som kan hjälpa dig att beräkna den ideala insatsen på ett spel. En av dem är Kelly-formeln.

Naturligtvis är detta ingen garanti för att du alltid kommer att satsa rätt och bedömningen av hur sannolikt resultatet av ett spel är, är fortfarande upp till dig. Men Kelly-formeln kan hjälpa dig att välja storleken på din insats.

Så här fungerar Kelly-formeln

 1. Du väljer ett spel eller en händelse och bedömer resultatet i procent
  Exempel: Österrike besegrar Tyskland – du värderar detta utfall med en sannolikhet på 20%.
 2. Nu letar du efter ett odds för denna händelse som verkar rättvist för dig
 3. Sedan sätter du in sannolikheten och oddsen i Kelly-formeln och får ett värde från den

Låt oss ta som exempel 20% sannolikhet att vinna med odds på @ 5.50.
Först gör vi matematiken, där sannolikheten för 100% är 1:

Kelly value calculation sportsbetting
Värdeberäkning efter Kelly

Nu kan vi fortsätta att beräkna och hitta den bästa möjliga insatsen för detta spel. Formeln som används för att välja en rimlig insats ser ut så här:

Procentandel av bankrulle som ska fastställas = värde / (odds – 1)

I vårt fall innebär detta:

Kelly bankroll calculation sportsbetting
Bankrollberäkning efter Kelly

Kelly-formeln rekommenderar härmed att du, med tanke på den sannolikhet som du själv har fastställt och de odds du har valt, satsar 2,22 % av din bankrulle på detta evenemang.

Naturligtvis beror användningen av denna formel också starkt på din bedömning av sannolikheten. Och om du anser att ett spelresultat är mycket troligt och därmed ökar värdet avsevärt, kan det hända att du får 30% eller till och med mer av din bankrulle som ett resultat. Naturligtvis rekommenderas försiktighet här eftersom din bankrulle kan glida ner mycket snabbt på detta sätt.

Det är också möjligt att du får ett negativt resultat när du beräknar det första värdet. Detta händer om du satsar för lågt med en förväntad sannolikhet att vinna på en händelse med för låga odds. Resultatet är att ditt värde är negativt, vilket inte betyder något annat än: om du är osäker på detta, så lönar sig inte den här insatsen …


​7. Dutching i sportspel

Dutching är processen att satsa på mer än ett val under samma evenemang, så att oavsett vilket val som vinner, kan en vinst göras. Detta bör inte förväxlas med arbitrage, vilket innebär att satsa på alla möjliga resultat av en händelse, så att en garanterad vinst genereras. Detta är endast möjligt genom att använda flera bookmakers och endast för ett fåtal evenemang.

» Spela nu och hämta bonus på Bet365

Dutching är perfekt för evenemang med flera utfall där du tror att du kan bryta ner de möjliga utfallen till två eller tre, men i teorin kan du satsa på hur många urval som helst. Ju färre val du gör i dutching, desto färre förlorare har du och desto större vinst gör du på dem. Men genom att dutcha färre urval ökar du din risk.

Dutching används bäst när du antingen har information eller har en mycket stark känsla av att ett utfall är mycket osannolikt. Om de osannolika utfallen har enorma odds är dutching inte lönt, men om du tror att det önskade utfallet är osannolikt ger de återstående urvalen i dutching bra utdelning.

Fastställande av de olika insatserna vid dutching

Den viktigaste egenskapen hos Dutching är att du vinner samma belopp, men med alla olika odds som är inblandade kan det ibland vara svårt att räkna ut vilka insatser som krävs.

Exempel:

Om du täcker två val, ett med 5/1 och ett med 8/1 och du vill vinna 100 € oavsett resultatet:

Dela oddsen i decimaler (6,0 och 9,0) och dividera insatsen med decimaloddsen.

100 € / 6.0 = 16.66 €
100 € / 9.0 = 11.11 €
Total insats = 27,77 €

Alternativt kanske du har en uppfattning om hur mycket du vill satsa på ett evenemang; i det här fallet är det cirka 30 €. Du vet att din insats på 0,6-chansen är cirka 20 €. För att beräkna hur mycket du ska satsa på det andra urvalet:

20 € x (6,0 / 9,0) = Satsa på det högre värderade valet = 13,33 €.

Den totala insatsen skulle då vara 33,33 € och om ett av de två valen vinner kommer du att få 120 €.

Beräkna kombinerade odds i dutching

Vid dutching är det viktigt att de val du satsar på har kombinerade odds. För att välja de bästa spelen måste du fortfarande överväga odds och välja evenemang där dina kombinerade val har störst chans att vinna i förhållande till dina odds, snarare än att bara stödja alla de val som du tror kan vinna.

Exempel:

Om du satsar totalt 100 € och återbetalningen på ett vinnande spel är 150 €, täcker du alla dina val med ett kombinerat odds på 1/2 eller 1,5 som ett decimaltal.

När du placerar ditt Dutch-spel har du redan räknat ut dina insatser och totala avkastning så att du kan placera spelet med samma avkastning för varje utfall. För att få fram decimaloddset för ditt spel delar du helt enkelt din totala insats med din avkastning.

Det kan verka svårt att uppskatta det kombinerade oddset när siffrorna är lite mer slumpmässiga, t.ex. 279 € vinst för 82 € insats, men det är mycket enkelt att räkna ut:

279 € / 82 € = odds på 3,4, vilket är ungefär 5/2.

​Fördelar med dutching

 • Ger nya möjligheter

En av de största fördelarna med dutching är att det skapar nya möjligheter till vinst. Tidigare har du kanske brutit ner ett lopp till två hästar, men det var inte lätt att välja dessa två hästar och därför lämnade du loppet. Alternativt kanske du gissade att en fotbollsmatch skulle sluta med väldigt få mål, men du var inte säker på om du skulle satsa på 0-0 eller 1-0. Med dutching kan du få betalt för båda dessa situationer.

 • Får fortfarande värde

Bara för att du satsar på mer än ett utfall betyder det inte att du inte kommer att få något värde från din insats. Om du tror att en lågt rankad favorit är mycket osannolik att vinna, kan två eller flera högt rankade val i detta evenemang erbjuda stort värde. Om den sammanlagda avkastningen från det kombinerade spelet är större än chansen att dessa resultat kommer att vinna, kommer du att generera värde genom dutching.

 • Fler vinnande satsningar

Genom att dutcha minskar du dina totala odds, men ökar dina chanser att vinna ditt spel. I teorin bör detta resultera i fler vinnande spel och därmed mer frekventa spelavkastningar. Detta hjälper till att skydda ditt spelkonto från torrperioder och bör också ge dig lite glädje i satsningen.

​Nackdelar med dutching

 • Försämring av vinst

Ju fler val du gör i dutching, desto mer minskar du dina totala odds i varje spelhändelse. När du bestämmer dig för att lägga till nya urval måste du ta hänsyn till det faktum att din spelfrekvens måste förbättras, så att en viss vinstnivå kan bibehållas. Om du använder dutching och inte vinner särskilt ofta kommer du att förlora dina pengar mycket snabbt.

 • Omvänd dutching

Reverse dutching låter komplicerat, men det är bara dutching för handel. Samma principer gäller: ju fler val du gör, desto större är sannolikheten att ditt spel vinner, men desto mindre pengar vinner du. Och tvärtom, ju färre val du gör, desto mindre sannolikt är det att du vinner och desto mer lönsamt är ett vinnande spel.


​8. Tidig utbetalning vid sportspel

Har du någonsin ångrat att du placerade ett visst spel och önskat att du på något sätt kunde dra tillbaka det? Eller kanske du tvivlade på om laget du stödde verkligen kunde hålla ledningen? Om ditt svar på någon av frågorna är ja, kommer du att älska alternativet för tidigt uttag. Dessa egenskaper ger spekulanten mer kontroll över de satsningar som redan gjorts och kan i slutändan göra en stor skillnad i den totala bankrullen om du satsar dina kort korrekt. Den tidiga utbetalningen kallas ofta för cashout av de flesta sportspelwebbplatser.

Vad är alternativet tidigt uttag?

Med alternativet för tidigt uttag kan sportspelare ta ut sina spel tidigt, innan de har avgjorts. Så du kan antingen göra en vinst eller få tillbaka en del av din insats, beroende på ditt val vid den tidpunkten. Funktionen är tillgänglig så snart du har placerat ditt pre-match- eller in-play-spel och utbetalningsbeloppet varierar beroende på vilka händelser som äger rum i spelet.

Utbetalningsfunktionen är tillgänglig för individuella spel och ackumulatorspel, men observera att den inte gäller för alla insatstyper, till exempel resultatet (1 × 2) och några andra populära marknader. Spekulanter kan dra nytta av det spännande alternativet när de placerar sina spel på fotboll, tennis, basket, cricket, baseboll och till och med hästkapplöpning – på både stationär och mobil.

När ska man göra en tidig cashout?

Om laget eller spelaren du stöder är i en vinnande position men leds ut av motståndaren, bör du definitivt göra en cashout och säkra lämplig vinst istället för att se din potentiella vinst och insats försvinna i tomma intet. Din prognos visar sig vara korrekt och dina val förlorar ledningen.

Alternativt kan möjligheten att betala ut också användas för att begränsa förluster, vilket kan vara en mycket bra strategi på lång sikt. Om ditt val inte vinner för tillfället, och det inte verkar som om saker och ting kommer att vända, är det klokt att dra sig ur tidigt, så att du kan vara säker på att du får tillbaka en del av din insättning. Detta kanske inte verkar vara en populär strategi, men den kan definitivt hjälpa spekulanter att hålla sig flytande under längre tidsperioder.


​9. Liveodds på över 1,5 mål

Med denna spelstrategi satsar du på live-spel på betting typen “Över 1,5 mål”.

Bettingstrategi “live över 1,5 mål”

Livebetting på “över 1,5 mål” är en mycket lukrativ bettingstrategi. Detta spel har en intressant fördel på grund av oddsutvecklingen. Först och främst bör du göra samma sak som med normala över / under-spel. Hitta ett spel där du förväntar dig en över 2,5. Använd endast denna bettingstrategi för spel där du förväntar dig detta.

Före matchen kommer oddsen för en över 1,5 att vara mycket låga. I vissa fall är det inte högre än 1,20. Men medan spelet pågår och målen saknas ökar denna takt nästan varje minut och blir mer och mer lukrativ. Nu måste du ha tålamod. Helst – som med alla spel – bör du titta på matchen live samtidigt för att ha största möjliga fördel.

Vänta nu tills spelet har odds mellan 1,50 och 2,00. Ju högre desto bättre, men tajmingen är naturligtvis viktig. Om ett mål görs är spelet över innan det ens har börjat och du måste hitta ett nytt spel. Denna strategi fungerar bara om det är 0-0 tillräckligt länge. Vanligtvis måste du vänta till den 35:e till 55:e minuten så att oddsen på över 1,5 är rättvisa. Vi rekommenderar dock att du fortfarande satsar i första halvlek – det är viktigt att oddsen är 1,50 eller högre.

Du analyserade matchen innan avspark och förväntade dig ett över 2,5. Om du inte har helt fel kommer det fortfarande att göras mål här. Och vi väntar ivrigt på det första målet så snart spelet spelas.

Om ett mål görs ganska tidigt efter ditt spel har du – åtminstone hos de flesta bookmakers som tillåter detta – en lönsam exitstrategi: Oddset för över 1,5 kommer naturligtvis att rasa efter det första målet. Nu kan du få insatsen utbetald via cashout, du kan praktiskt taget “sälja” den. Du kommer definitivt att gå ut med ett plus.

Det mer riskfyllda alternativet är att vänta på det andra målet och vinna spelet ändå. Här är det naturligtvis tillrådligt att titta på spelet live. Om det är ett mål i luften kan du fortfarande vänta och låta insatsen stå. Om matchen är en spänd historia kan det vara bättre att sälja satsningen.

För en sådan strategi är det i alla fall tillrådligt att satsa med ett spelbolag som tillåter ett live-utbetalningsalternativ. För mer information om ämnet livebetting, se även avsnittet om livebetting på vår sida.


​10. Specialisera dig på en liga

Som nämnts i andra inlägg är det absolut nödvändigt att vara informerad om de spel du vill satsa på. Det är ofta svårt att få tillräcklig och bra information, särskilt om du satsar på ett spel där du inte känner till lagen tillräckligt bra – eller till och med inte alls!

Bli en specialist på ligor

Det är därför tillrådligt att specialisera sig på ett enda land, helst till och med på en enda liga. I bästa fall bör du välja en liga där det finns många direktsända TV-matcher, spelarna är i stort sett kända och mediatäckningen är omfattande. Om du bestämmer dig för att bara satsa på matcher i den estniska ligan blir det i det långa loppet mer av ett lotteri än om du specialiserar dig på engelska Premier League eller tyska Bundesliga.

​Spelmarknader tillgängliga för fotbollsspel

System BetsHandicap BetsLong-term BetsSpread Betting
Correct ScoreDouble ChanceHalf Time/Full TimeWin Bets/Place Bets
Asian HandicapOver/Under BetsLive Betting2-way/3-way Bets


Du kommer alltid att satsa bäst när du vet allt om en liga, dess lag och huvudpersoner och följer dem vecka efter vecka. Det är det enda sättet att säkerställa att du vet allt om utvecklingen inom lagen, skador eller avstängningar och deras konsekvenser. Naturligtvis kan du också specialisera dig på flera länder eller ligor och följa dem alla med samma noggrannhet, men ju mer specifik och fokuserad du är i din analys, desto bättre.

Att satsa på ligor som du inte alls känner till och inte har analyserat i förväg faller nästan under kategorin “gambling”. Det handlar inte om den välgrundade förekomsten av en händelse som förutses på grundval av kunskap, utan snarare om att “hoppas”. Specialisera dig så kommer du att lyckas!


​11. Vad är ett Money Race?

Ett money race är en bettingstrategi där vinstsumman från ett vinnande spel investeras direkt i nästa spel. Detta fortsätter vanligtvis genom många satsningar tills en önskad summa pengar har uppnåtts.

Hur spelar man Money Race?

Money Race kan köras med alla möjliga typer av spel. I de flesta fall ligger dock fokus specifikt på låga odds och därmed “säkra spel”, för att vinna så många spel som möjligt i rad. I det här fallet är Money Race särskilt intressant för sportspelare med en hög bankrulle. Om Money Race startas med en ganska hög initial insats kommer du att spara dig många nödvändiga vinster på vägen till det självpåtagna målet. Samtidigt är dock risken för förlust också större.

Om du väljer att starta ett Money Race med 20 € och alltid satsar på evenemang med odds 1,20, behöver du 22 vinster i rad för att komma över 1 000 €. Om du däremot startar med en insats på 100 € och efter 13 spel har vunnit med odds 1,20, kommer du att överskrida 1 000 €-strecket. Detta visas i detta räkneexempel:

 • 20 € x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 = 1,104.12 €
 • 100 € x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 = 1,069.93 €

Med hjälp av högre odds kan ett Money Race naturligtvis också påskyndas, men risken att förlora alla vinster är betydligt högre. Vanligtvis varierar du din insats lite; det är trots allt också mycket viktigt med Money Race att undvika att gå vilt, utan att istället göra en bra research trots de låga oddsen. Som med alla spel är det viktigt att satsa när du är säker på att utfallet är mycket troligt. Även om du är starkt fokuserad på ett genomsnittligt odds, i vårt exempel 1,20, så är det inget problem om det finns 1,40 eller 1,50 däremellan. Även här är forskning och övertygelse av yttersta vikt.


​12. Betting på oavgjort

Oavgjort är inte det mest populära vadet där ute. Om inte annat för att det är mycket roligare att fira ett lags seger.

Men: oavgjort betalar bra! Ibland är det vettigt att satsa på oavgjort istället för traditionell vinst eller förlust. Och varje match börjar med oavgjort …

Betting on a draw
Att satsa på oavgjort

Försök att hitta matcher där båda lagen kommer att ha svårt att besegra varandra. Leta till exempel efter lag från den bättre ligan som tävlar mot topplag på hemmaplan. Det gästande laget har kvaliteten att inte förlora, samtidigt som de kommer att ha problem när det gäller att faktiskt böja favoriten. I den här situationen är båda lagen nöjda med oavgjort och det är ofta det som blir resultatet.

Ett annat snabbt och enkelt sätt att identifiera potentiella oavgjorda matcher är att kontrollera de asiatiska handikapp oddsen.

Leta efter matcher där handikappet var satt till noll (0) eller oavgjort. Detta innebär att båda lagen har värderats mer eller mindre lika, och bookmakarna vill inte ge något av lagen ett försprång. Spel som dessa tenderar att sluta oavgjort oftare än man kan tro.


​13. Betting på sena mål

Till exempel när det gäller spel på sena mål, leta efter matcher med en klar favorit med 3-vägs vinnande odds på mindre än 1,30. I en spelrunda sprider du risken över så många matcher som möjligt; självklart kommer det alltid att finnas några oväntade förluster. Spela sedan på sena mål i var och en av dessa matcher. De flesta bookmakers erbjuder dessa spel under namnet “Sista målet kommer i minut 76-90”. Statistiskt sett kommer du att vinna strax under 60% av alla dessa spel.

Det är också viktigt att notera att du alltid bara spelar singelinsatser. Med en kombination, oavsett hur frestande högt värde den kan ha, sjunker din chans att vinna drastiskt.​14. Sportspel på cupmatcher

“Av princip satsar jag inte på cupmatcher”; ovanstående hör man ofta, men förstår aldrig riktigt, eftersom just spektakulära cupmatcher erbjuder så många möjligheter för sportspelaren.

Det är inte ovanligt att David möter Goliat. I förhållande till den stora klubben är det inte sällan en irriterande plikt, men för den lilla klubben är det årets obestridda match. Och då och då finns det alltså chans att vinna bra odds och värdespel.

Pokal
Betting på cupmatcher

Det kan löna sig att förbereda sig närmare inför cupmatcher. I tider av YouTube och dynamiska klubbhemsidor är det i många fall inget problem att följa presskonferensen inför matchen; vilka spelare kommer att ingå i truppen till matchen? Vilka ordinarie spelare eller till och med stjärnor sparas? Spelar den andra målvakten? Kommer unga spelare att få chansen? Allt detta är intressanta frågor när man letar efter ett lukrativt spel.

Naturligtvis beror det alltid på klubbens inställning – cupmatcher är alltid en fråga om mentalitet. Det är därför en bra idé att analysera de senaste veckorna. Behöver en större klubb rehabilitera sig för svaga matcher under de senaste veckorna och kanske vill släppa loss ånga på en “liten” i cupen? Hur cup-affin är en klubb i allmänhet? Det finns tillräckligt med exempel på ganska stora klubbar som har lidit av en cupförbannelse i flera år eller till och med decennier. Ja, i själva verket finns det knappast någon annan jämn, där du det finns mer att analysera än i cuptävlingar.

Fördelen är dock att det kommer att finnas många spel som vid närmare granskning kommer att passera som värdespel. Även om bookmakers, förmodligen för att de inte kan planera och föranalysera varje match själva, håller oddsen lägre i cupen och betalar en lägre provision.

Men detta är inte fallet överallt heller. Särskilt cupmatcher, där olika bookmakers har olika provisionsnivåer, erbjuder en omfattande jämförelse av odds. Detta är i sin tur ett bra tillfälle att lära känna en ny bookmaker och kanske öppna ett nytt konto för att kunna använda ett ännu bredare oddsutbud i framtiden.​15. Sportspel på live-spel

I en tid av smartphones och mobilappar är live-spel pricken över i:et för sportfans. Livebetting ger dig möjlighet att satsa på spel eller evenemang i realtid. Underhållningen med live-spel är hög och det hela kan till och med urarta till en riktig utmaning med vännerna. Men även här bör du inte avvika från din plan.

Live Icon
Livebetting

Det viktigaste med livebetting är att du faktiskt ser spelet. Under tiden erbjuder många bettingleverantörer liveströmmar, vars rättigheter de har förvärvat för enorma summor pengar. Och de gjorde det av goda skäl; eftersom livestreams lockar användare, genererar massiv trafik till webbplatsen – och också lockar spelare att satsa i stundens hetta. Under en match har du inte tid att tänka för mycket, och du kan inte heller beräkna värdet av en insats live. Du bara satsar.

Men det är precis vad du bör göra: Behandla livespel på samma sätt som du skulle behandla vanliga pre-bets. Här ändras oddsen ofta mycket snabbt, vilket är anledningen till att det är vettigt att analysera ett visst intervall av odds och beräkna deras värde. Om oddsen ligger inom ett rimligt intervall under spelet kan du slå till. Du har också fördelen att kunna titta på spelet – och till och med märka om något förändras i spelets egenskaper. Att utföra ovanstående under ett live-spel kräver naturligtvis en relativt stor ansträngning och en koncentrationsförmåga som måste läras in först. Men när du väl har fått kläm på det och snabbt kan beräkna värdet på en insats finns det mycket att vinna på livebetting.

För att vara på den säkra sidan bör du bara använda “officiella streams” från spelbolag eller TV-sändningar för livebetting. Bookmakern är vanligtvis några sekunder före dig när du använder en rysk stream för att titta på live-matchen. Och dessa sekunder kan ibland göra en enorm skillnad.

Observera också att även om du kan se matchen på en offentlig TV-kanal eller till och med live, har spelbolagen planerat en fördröjning på några sekunder när de accepterar spel; du kan inte vara snabbare än spelbolagen, men du kan bättre bedöma spelet och de kommande spelscenerna.Ha så kul och lycka till!


Läs den här artikeln på ett annat språk:

العربية ​أفضل 15 استراتيجية للمراهنات الرياضية
български15-те най-добри стратегии за спортни залози
中文​15 种体育博彩的最佳策略
čeština15 nejlepších strategií pro sportovní sázení
DeutschWettstrategien – die Top 15 Strategien
DanskDe 15 bedste sportsvæddemålsstrategier
EnglishThe Top 15 Sports Betting Strategies
Suomi15 parasta urheiluvedonlyöntistrategiaa
Français​Les 15 meilleures stratégies de paris sportifs
ΕλληνικάΟι 15 κορυφαίες στρατηγικές για αθλητικό στοίχημα
हिन्दीखेल सट्टेबाजी की शीर्ष 15 रणनीतियाँ
Bahasa Indonesia15 Strategi Taruhan Olahraga Teratas
ItalianoLe 15 principali strategie di scommessa sportiva
日本語スポーツベッティング戦略トップ 15
KiswahiliMbinu Bora 15 za Kubashiri Michezo
한국어최고의 스포츠 베팅 전략 15가지
Bahasa Melayu​15 Strategi Teratas Pertaruhan Sukan
Nederlands​De top 15 Sportweddenschappen Strategieën
NorskDe 15 Beste Sport Spill Strategier
Polski15 najlepszych strategii obstawiania zakładów sportowych
Portugues​As 15 principais estratégias de apostas esportivas
RomânăTop 15 cele mai bune strategii la pariuri sportive
Pусский15 лучших стратегий ставок на спорт
EspañolLas 15 mejores estrategias de apuestas deportivas
SrpskiTop 15 strategija za sportsko klađenje
ไทย15 อันดับกลยุทธ์การเดิมพันกีฬา
TürkçeEn İyi 15 Spor Bahis Stratejisi
Yкраїнська15 найкращих стратегій ставок на спорт
Tiếng Việt15 chiến lược cá cược thể thao hàng đầu

18+Overlyzer is an abseits.at brand. All rights reserved.

HomeLiveOver/Under