Top 15 strategija za sportsko klađenje

Reading time: 29 min (5617 words)

Ako ste već dovoljno dobro proučili osnove sportskog klađenja, sada je vreme da zadubite u najpopularnije strategije klađenja. Objašnjavamo vam kako da uspešno plasirate sportsko klađenje uz odgovarajuću strategiju i na šta treba da obratite pažnju.

Kada je u pitanju izbor prave strategije za sportsko klađenje, mišljenja se razlikuju. Da li uopšte postoji prava strategija za pobedu u sportskom klađenju ili je najbolja strategija samo biti fleksibilan u izboru odgovarajuće strategije? U svakom slučaju, mi predstavljamo najbolje i najperspektivnije strategije za povećanje vašeg profita od klađenja tokom vremena.

Najbolja kladionica za klađenje sa strategijom

Ogromne kvote, širok raspon opklada i visoki limiti u pouzdanoj kladionici

22Bet: prijavite se i dobijte 122€ bonusa
22BET
22BET

22Bet nudi sportsko klađenje sa visokim ulozima i ograničenjima dobitka. Pored toga, kladionica ima na raspolaganju širok spektar opklada. Korisnici koji igraju sa većim ulozima i ne žele da prave kompromise u pogledu izbora klađenja naći će 22Bet kao odličan izbor!

22bet Recenzija Registrujte se sa 22BET i dobijte 122 € bonusa

Najbolja strategija u sportskom klađenju

Ako odlučite da se kladite profesionalno, prvo pitanje koje se postavlja je prava strategija klađenja. Međutim, ne postoji apsolutni odgovor na ovo pitanje, jer ono što je dobra strategija za jednog kladioničara možda neće odgovarati drugom.

Mnogi kladioničari su u velikoj meri fokusirani na određenu vrstu opklade. Fokus igrača je tada uglavnom na određenom ishodu utakmice koji aktivno traže. Ovo može biti, na primer:

 • Opklada na više ili manje
 • Opklade na više ili manje po timu
 • Hendikep pobede, odnosno pobede sa razlikom od nekoliko golova
 • Niske šanse za pobedu
 • Opklade na poluvreme
 • Rani ili kasni golovi

Ovo je veoma pojednostavljen fokus, jer naravno veličina uloga ili, generalno, rukovanje ulozima i učestalost u kojoj se igraju opklade takođe igraju važnu ulogu u strategijama.

Pre nego što počnete da se kladite prema određenoj strategiji klađenja, važno je da sebi nametnete veoma precizno upravljanje novčanim resursima i da ga se dosledno pridržavate. Ovo je apsolutno najvažniji faktor u donošenju odluke da se kladite dosledno.

To je slično gubitku težine: uvek se kaže da oko 30% zavisi od fizičke aktivnosti, a 70% od prave ishrane. Dakle, možete reći da je dobro upravljanje novcem „ispravna dijeta klađenja“.

Tek kada izgradite sistem za upravljanje novcem koji radi za vas, možete početi da testirate mnoge snalažljive strategije klađenja. Na primer, naći ćete detaljne informacije o Fibonačijevom sistemu klađenja, specijalizovanoj strategiji u ligi, sistematskom klađenju na 1X, strategijama na domaće autsajdere ili klađenju na kasne golove.

Ako ste zainteresovani za ove teme, sada možete da čitate i saznate sve o najpopularnijim strategijama klađenja.

najbolje kladionice za ozbiljne igrače


1. Pobedite kladionice Overlyzer uživo alatom

Overlyzer uživo alat mapira presing situacije na fudbalskim utakmicama iz preko 1000 liga i takmičenja – u realnom vremenu. Ovo omogućava korisnicima Overlyzera da na prvi pogled vide koji tim vrši veći pritisak i dominira u igri.

Ovi podaci vam mogu dati konačnu prednost kada se kladite uživo na sledeći gol, broj golova, pa čak i na ishod utakmice!

Overlyzer Trendovi uživo za Englesku protiv Nemačke… Engleska je postigla tri gola kada je stavila Nemačku pod jak pritisak u poslednjih 20 minuta utakmice!

Plava linija predstavlja pritisak koji vrši domaći tim, dok crvena predstavlja pritisak koji vrši gostujući tim.

„Faktor napada na igru“ takođe tumači da li je igra ofanzivnija ili defanzivnija na osnovu različitih statistika i podataka o performansama uživo. U proseku, vrednost od 30% ili više tokom celog trajanja meča ukazuje na to da se utakmica igra ofanzivno i aktivno sa verovatno više golova…

Detaljnije objašnjenje o tome kako ovi pokazatelji funkcionišu možete pronaći na našem YouTube nalogu.


Registrujte se na Overlyzer-u i ostvarite najveću prednost za klađenje uživo

Pobedite kladionice!

2. 1X na domaće autsajdere strategija

Strategija klađenja koja je bila uspešna u prošlosti je opklada na „dvostruku šansu“ 1X ako autsajder igra protiv favorita kod kuće. U ovom slučaju, “1X” opklada donosi respektabilne kvote i veoma zanimljive mogućnosti za profit.

» Kladite se sada i zatražite €100 bonusa na Bet365

Strategija klađenja na pobedu domaćina ili nerešeno

Ne morate čak ni da birate i analizirate utakmice koje sadrže apsolutne ekstreme i očigledne klasne razlike sa ovom strategijom. Dakle, ne morate nužno da se kladite protiv Barselone, Bajerna ili Juventusa kao gostujući tim. Ovde bismo se verovatno udaljili od vrednosti opklada. Čak i ako se opredelimo za timove koji nisu veliki autsajderi, ali su i dalje autsajderi po kvotama, nalazimo veoma interesantne kvote između 1.60 i 2.50.

Kao i kod svih opklada, važno je analizirati unapred i ne ići nasumično za bilo koji tim. Naravno, treba uzeti u obzir statistiku, unapred informacije o povredama i suspenzijama, kao i trenutnu formu timova. Prednost domaćeg autsajdera, kome su i utakmice pred sopstvenom publikom protiv „jačeg tima“ poseban motiv, ne treba potceniti jer donosi još jednu malu prednost domaćem timu. Pogotovo kada se dotični favorit nedavno pokazao nestabilnim protiv „slabijeg tima“, definitivno možete pronaći vrednost u takvoj opkladi autsajdera sa duplim šansama.

Ako takođe prihvatite niže kvote, naravno možete koristiti i ovu 1X strategiju za utakmice koje imaju uravnotežene kvote.


3. Sve na kvotu 1.20 strategija

Ova strategija klađenja, koja uključuje osvajanje brojnih opklada jedna za drugom i uvek korišćenje maksimuma, nudi priliku da zaradite pristojan novac. Ali takođe je jasno da sav novac nestaje ako izgubite opkladu. Ali ako uspete da pobedite 30, 35, možda čak i 40 puta zaredom, dobićete veliki novac!

Sve na kvotu 1.20 – strategija za klađenje

Za ovo koristimo kvote oko 1.20 – idealno bi bilo da tražite opklade koje igrate uživo. Kao i kod strategije klađenja na više od 1.5 gola u onim što se procenjuje da su tipične „preko“ igre, ovde možete sačekati dok kvote ne dostignu željeni nivo. Opklada preko 0.5 je idealna ovde – tj. opklada da se utakmica neće završiti 0-0. Obično, nakon 30 minuta bez golova, dobijete kvotu od 1.20 – u zavisnosti od meča, to naravno može biti niže, ali ponekad i više. Naravno, stvar je ukusa kojom vrstom opklade želite da unovčite svoju seriju klađenja, ili trku novca, kako se još naziva.

Važno je da uvek igrate otprilike iste kvote. Ovo je svakako test strpljenja i u početku nije naročito spektakularan, ali ne postoji tačan cilj i možete prestati u bilo kom trenutku i dobiti isplatu. Na primer, ako započnete takvu seriju opklada sa ulogom od 10 €, to je sve što možete da izgubite. Dakle, sada pronađite opkladu sa kvotom 1.20, osvojite je i odmah ponovo igrajte osvojenih 12 € sa kvotama koje su oko ovog iznosa. Dobijate 14.40 € – koji će biti uložen u sledeću opkladu.

Profit će tek vrlo sporo postati primetan, ali će vremenom naglo rasti, jer naravno ulog raste sve veći. Ako zaista uspete da dobijete 30 pikova za redom, vaših 10 € od početka će već biti neverovatnih 2.373.76 €. Nakon 35 tačnih pikova već bismo bili na 5.906.68 €, a nakon 40 tačnih pikova na 14.697.71 €.

Naravno, daleko je od verovatnoće da će imati toliko dobitaka u nizu, ali ova progresivna strategija klađenja je takođe nešto uzbuđujuće. Ako ne započnete seriju klađenja sa previsokim ulogom, ne možete mnogo izgubiti i naravno postoji mogućnost da započnete pravu setiju kada koristite ovu strategiju klađenja.


4. Sistem 1-3-2-6

Sistem 1-3-2-6 je sličan drugom sistemu klađenja pozitivnog napredovanja poznatom kao Paroli. Obe uključuju povećane uloge nakon pobede, a obe uključuju ciklus opklada koji se završava na fiksnoj tački. Jedina prava razlika je stvarni redosled klađenja.

Nema mnogo sistema koji su lakši za razumevanje od 1-3-2-6 i njegova jednostavnost je veoma privlačna mnogim igračima. Postoji i niz drugih prednosti koje doprinose njegovoj popularnosti.

Naravno, kao i u svakom sistemu klađenja, postoje i nedostaci. Istražujemo pozitivne i negativne aspekte 1-3-2-6 u nastavku, zajedno sa detaljima i načinom na koji se koristi.

Upotreba 1-3-2-6 sistema

Kao i mnogi sistemi klađenja, 1-3-2-6 je dizajniran za opklade koje isplaćuju paran iznos, poput crveno-crnih opklada u ruletu. U stvari, široko se koristi na stolu za rulet i u drugim kazino igrama kao što su baccarat, igre s kockicama i blekdžek. U suštini, nije važno za šta ga koristite, pod uslovom da igrate sa parnim iznosima.

Kao što je ranije pomenuto, ovo je veoma jednostavan sistem. Sve što treba da uradite je da prilagodite svoje opklade na osnovu nekoliko jednostavnih pravila. Pre svega, morate odlučiti koliko visoka vaša jedinica za klađenje treba da bude. Kao vodič, kada postavite iznos koji ste spremni da izgubite u jednoj sesiji, vaša jedinica za klađenje bi trebalo da bude oko 2% do 5% od toga.

Na primer, ako želite da igrate sa ukupno 500 €, 10 € bi bio razuman broj. Jedinica opklade je iznos na koji se kladite na prvu opkladu u nizu. Nakon svake izgubljene opklade, sekvenca se završava i započinjete novu – i ponovo ubacujete jedinicu klađenja.

Ako dobijete opkladu, prilagođavate svoj ulog prema redosledu 1-3-2-6. Dakle, ako dobijete svoju prvu opkladu, sledeći put povećate svoj ulog na 30 € (tri jedinice klađenja). Ako i ovo pobedite, položićete 20 € na sledeću opkladu. Ako dobijete i ovo, sledeći put se kladite sa 60 €. Tada već imamo sekvencu 1-3-2-6.

Ako dobijete četvrtu, uzastopnu opkladu, niz je završen i počinjete iznova. Ne zaboravite, čim izgubite, vaš ulog će se takođe vratiti na jedinicu za klađenje.

Ovo je u osnovi ono o čemu se radi u sistemu klađenja 1-3-2-6. Sve dok imate na umu jednostavan skup pravila, ne bi trebalo da imate problema sa uspešnim korišćenjem ovog sistema.

Mogući ishodi 1-3-2-6 sistema

Pošto je ovaj sistem samo kratak ciklus, malo je mogućih ishoda. Ovo su sledeće:

 • Gubitak prve opklade (ukupan gubitak jedne jedinice klađenja)
 • Prva opklada dobijena, druga izgubljena (ukupan gubitak dve jedinice klađenja)
 • Prve dve opklade su dobijene, treća izgubljena (ukupan dobitak dve jedinice klađenja)
 • Dobili ste prve tri opklade, izgubili četvrtu opkladu (pozitivna nula)
 • Osvojite sve četiri opklade (ukupni dobitak od 12 jedinica)

Dakle, kao što vidite, samo dva moguća ishoda ciklusa uključuju gubitak. Gubitak će se desiti samo ako se izgubi prva ili druga opklada. Dakle, svaki put kada dobijete prve dve opklade, ne možete ponovo izgubiti u istom ciklusu.

Može izgledati da sistem 1-3-2-6 čini da je veća verovatnoća da ćete zaraditi novac nego izgubiti. Ali, nažalost, to nije tačno. Nažalost, iako sistem ima neke prednosti, zagarantovani profit nije jedan.

Prednosti i mane strategije klađenja 1-3-2-6

Možda je najveća prednost 1-3-2-6 to što je veoma jednostavan i lak za učenje. Ako želite da koristite sistem klađenja za koji ne želite da bude previše komplikovan, ovo je dobra opcija. Pored toga, vaš ulog se ne povećava nakon gubitka – ovo sprečava brz gubitak novca, posebno ako pažljivo odaberete veličinu svojih jedinica za klađenje.

Još jedna značajna prednost je da nakon što prekinete niz nakon četiri uzastopne pobede i zatim se vratite na jednu jedinicu, suočavate se sa mogućnošću malog pobedničkog niza. Postoji šansa da pobedite sva četiri puta zaredom – a ako budete imali sreće, vaši dobici će premašiti gubitke na opkladama koje ste ranije izgubili.

Sistem ne dolazi bez svojih nedostataka; najupečatljivije je da nema ničega što bi moglo da pobedi prednost kuće koja postoji u bilo kom kazinu. Nijedan sistem klađenja ne može ovo da uradi. Ali to vam pomaže da održite disciplinu uz niz pravila kojih se treba pridržavati, jer na kraju ipak morate da se oslonite na svoju sreću da biste pobedili. Ako dobijete pogrešan redosled rezultata, izgubićete.

1-3-2-6 nije loš sistem klađenja u poređenju sa bilo kojim drugim dostupnim sistemima, pod uslovom da ga prihvatite kakav jeste. Ovaj sistem ne garantuje da ćete pobediti, ali vam može pomoći da maksimalno unovčite svoju sreću.


5. Fibonačijev sistem klađenja

Fibonačijev sistem klađenja je jedna od mnogih strategija klađenja koje su danas dostupne. Ovde objašnjavamo o čemu se radi.

Fibonačijeva strategija klađenja

Klađenje na Fibonačijev niz je nesumnjivo kontroverzan koncept. Ali svakako ima sportskih kladioničara koji su sa njim uspeli da postignu veliki uspeh. Ova strategija nosi neke rizike, ali uz neophodnu sreću i pravi nos, možete ostvariti veliki uspeh koristeći ovu strategiju.

Osnovni koncept klađenja prema Fibonačijevom nizu je jednostavan: kladite se na nerešeno. Ako izgubite, samo se kladite na sledeći nerešen rezultat prema određenom ključu i počnite da povećavate svoj ulog.

Važno je da su kvote za izjednačenje iznad 2.62 (tačnije: 2.618); na sreću za one koji žele da koriste ovu strategiju, postoji mnogo nerešenih opklada za ove minimalne kvote. Što je veća stopa, to bolje.

Fibonacci Betting Strategy
Klađenje posle Fibonačija

Ako izgubite, jednostavno se kladite na sledeći nerešeni rezultat nakon Fibonačijevog niza. To je niz brojeva u kojem zbir dva uzastopna broja rezultira sledećim brojem, čineći Fibonačijev niz beskonačnim nizom prirodnih brojeva. Više informacija o Fibonačijevom nizu možete pronaći na Vikipediji.

Fibonacci numbers
Fibonačijev niz

Dakle, ako počnete da se kladite sa 1 € na prvo izvlačenje sa kvotom > 2.62 i izgubite, onda sledeći put ponovo kladite 1 €, pa 2 €, pa 3 €, pa 5 €, pa 8 €, pa 13 € i tako dalje.

Matematički je razumljivo da će svaki profit koji ostvarite ovom opkladom nadoknaditi prethodne gubitke i čak ćete ostvariti neto profit.

Primer Fibonačijeve opklade

Uzmimo za primer situaciju u kojoj izgubite deset puta zaredom i dobijete opkladu jedanaesti put. U ovom slučaju, već ste prokockali 143 € i konačno uspešno stavili jedanaesti broj u Fibonačijevom nizu, 144, na opkladu. Ako sada pretpostavimo da je uspešna opklada imala kvotu od 2.80, dobijate 403.20 €. Ulozili ste ukupno 287 €, čineći Vaš neto profit od 116.20 €.

Nedostatak ove strategije je takođe očigledan. Pod pretpostavkom da izgubite ne deset opklada zaredom, već dvadeset, tada biste već izgubili 16.910 € u ulozima. Ovo je ogroman novac, koji naravno nikada ne bi trebalo da rizikujete zbog takvog niza klađenja. Više o tome možete pronaći u našim objašnjenjima o upravljanju novcem.

Fibonačijev sistem klađenja – naš zaključak

Kada se kladite prema Fibonačijevom nizu, zavisite od pravovremenog uspeha. U suprotnom, na kraju više nećete moći da priuštite uloge i izgubićete mnogo novca. Naravno, ova strategija takođe može dobro da funkcioniše. Na primer, možete se fokusirati na određeni tim za koji se zna da često igra nerešeno. Ali čisto na osnovu teorije verovatnoće, jednog dana ćete sigurno doći u fazu kojom više ne možete finansijski da postignete.


6. Kelly formula

Naravno, postoje brojne ideje, koncepti i formule koje vam mogu pomoći da izračunate idealan ulog na opkladu. Jedna od njih je Kelly formula.

Naravno, ovo nije garancija da ćete se uvek kladiti ispravno, a procena verovatnog ishoda utakmice ostaje na vama. Ali Kelly formula može vam pomoći da odaberete veličinu opklade.

Ovako funkcioniše Kelly formula

1. Vi birate igru ili događaj i ocenjujete ishod kao procenat
Primer: Austrija pobeđuje Nemačku – ovaj ishod ocenjujete sa verovatnoćom od 20%
2. Sada tražite kvotu za ovaj događaj koji vam se čini poštenim
3. Zatim stavite verovatnoću i šanse u Kelly formulu i dobijete vrednost iz nje

Uzmimo za primer 20% verovatnoće za pobede sa kvotom od 5.50.
Prvo radimo matematiku, gde je verovatnoća od 100% 1:

Kelly value calculation sportsbetting
Izračunavanje vrednosti posle Kelly formule

Sada možemo da nastavimo da računamo i pronađemo najbolji mogući ulog za ovu opkladu. Formula koja se koristi za odabir razumnog uloga izgleda ovako:

Procenat novca koji treba postaviti = vrednost / (šanse – 1)

U našem slučaju to znači:

Kelly bankroll calculation sportsbetting
Obračun bankrolla posle Kelly formule

Kelly formula ovim preporučuje da, s obzirom na verovatnoću da ste sami odredili i kvote koje ste izabrali, kladite 2.22% svog novca na ovaj događaj.

Naravno, upotreba ove formule takođe u velikoj meri zavisi od vaše procene verovatnoće. A ako smatrate da je ishod igre vrlo verovatan i na taj način značajno povećate vrednost, onda se može desiti da kao rezultat dobijete 30% ili čak više svog novca. Naravno, ovde se savetuje oprez jer na ovaj način vaš novac može vrlo brzo nestati.

Takođe je moguće da ćete dobiti negativan rezultat prilikom izračunavanja prve vrednosti. Ovo se dešava ako se kladite prenisko sa očekivanom verovatnoćom pobede na događaju sa preniskim kvotama. Rezultat je da je vaša vrednost negativna, što ne znači ništa drugo do: ako niste sigurni u ovo, onda se ova opklada jednostavno ne isplati…


7. Dutching u sportskom klađenju

Dutching je proces klađenja na više od jedne selekcije tokom istog događaja, tako da bez obzira koja selekcija pobedi, može se ostvariti profit. Ovo ne treba mešati sa arbitražom, koja uključuje klađenje na sve moguće ishode događaja, tako da se generiše garantovani profit. Ovo je moguće samo korišćenjem nekoliko kladionica i samo za nekoliko događaja.

» Kladite se sada i ostvarite bonus na Bet365

Dutching je idealan za događaje sa više ishoda gde mislite da možete razbiti moguće ishode na dva ili tri; ali u teoriji, možete se kladiti na bilo koji broj selekcija. Što manje izbora napravite u dutching-u, manje gubitnika podržavate i više profita od njih ostvarujete. Međutim, dutching-om manjeg broja izbora povećavate rizik.

Dutching je najbolje koristiti kada ili imate informacije ili imate jak osećaj da je ishod malo verovatan. Ako ovi malo verovatni ishodi imaju ogromne šanse, onda dutching nije vredan truda, ali ako mislite da je željeni ishod malo verovatan, onda preostale selekcije u dutching-u isplaćuju dobre dividende.

Određivanje različitih uloga u dutching-u

Glavna karakteristika Dutching-a je da dobijate isti iznos, ali sa svim različitim kvotama koje su uključene, ponekad može biti teško odrediti potrebne uloge.

Primer:

Ako pokrivate dve selekcije, jednu sa 5/1 i jednu sa 8/1 i želite da osvojite 100 € bez obzira na ishod:

Podelite kvote na decimale (6.0 i 9.0) i podelite ulog sa decimalnim kvotama.

100 € / 6.0 = 16.66 €
100 € / 9.0 = 11.11 €
Ukupan ulog = 27.77 €

Alternativno, možda imate ideju o tome koliko želite da se kladite na događaj; u ovom slučaju je oko 30 €. Znate da je vaš ulog na šansu 0.6 oko 20 €. Da biste izračunali koliko bi trebalo da se kladite na drugi izbor:

20 € x (6.0 / 9.0) = Kladite se na izbor sa više vrednosti. = 13.33 €

Ukupan ulog bi tada bio 33.33 € i ako jedna od dve selekcije pobedi dobićete 120 €

Izračunajte kombinovane šanse u dutching-u

U dutching-u je važno da selekcije na koje se kladite imaju kombinovane kvote. Da biste izabrali najbolje opklade, i dalje morate da uzmete u obzir kvote i izaberete događaje gde vaši kombinovani izbori imaju najbolje šanse za pobedu u odnosu na vaše kvote, umesto da jednostavno podržavate sve selekcije za koje mislite da bi mogle da pobede.

Primer:

Ako se kladite na ukupno 100 € i povrat na dobitnu opkladu je 150 €, onda pokrivate sve svoje izbore kombinovanim kvotama od 1/2 ili 1.5 kao decimalni broj.

Kada stavljate svoju dutching opkladu, već ste razradili svoje uloge i ukupne prinose tako da možete da položite opkladu, sa istim prinosom za svaki ishod. Da biste dobili decimalne kvote za svoju opkladu, jednostavno podelite svoj ukupan ulog sa vašim prinosima.

Može se činiti da je teško proceniti kombinovane kvote kada su brojevi malo više nasumični, kao što je pobeda od 279 € za ulog od 82 €, ali je vrlo lako izračunati:

279 € / 82 € = kvota 3.4, što je otprilike 5/2.

Prednosti dutching-a

 • Nudi nove mogućnosti

Jedna od najvećih prednosti dutching-a je što stvara nove mogućnosti za profit. U prošlosti ste možda razbili trku na dva konja, ali nije bilo lako izabrati ova dva konja i tako ste napustili trku. Alternativno, možda ste pretpostavili da će se fudbalska utakmica završiti sa vrlo malo golova, ali niste bili sigurni da li treba da se kladite na 0-0 ili 1-0. Sa dutching-om, možete biti plaćeni za obe ove situacije.

 • I dalje dobijate vrednost

Samo zato što se kladite na više od jednog ishoda, to ne znači da nećete dobiti nikakvu vrednost od svoje opklade. Ako mislite da je mala verovatnoća da će nisko rangirani favorit pobediti, onda bi dve ili više visoko rangiranih selekcija u ovom događaju mogle da ponude veliku vrednost. Ako su zbrojeni prinosi iz kombinovane opklade veći od šanse da će ti ishodi pobediti, generisaćete vrednost kroz dutching.

 • Više dobitnih opklada

Dutching smanjujete ukupne kvote, ali povećavate svoje šanse za pobedu u opkladi. U teoriji, ovo bi trebalo da rezultira više dobitnih opklada, a samim tim i češćim povratima klađenja. Ovo pomaže da zaštitite svoj nalog za klađenje od perioda suše, a takođe bi trebalo da vam pruži malo radosti u klađenju.

Nedostaci dutching-a

 • Slabljenje profita

Što više izbora napravite u Dutching-u, više ćete smanjiti svoje ukupne kvote u svakom događaju klađenja. Kad god odlučite da dodate nove selekcije, morate uzeti u obzir činjenicu da vaša stopa klađenja treba da se poboljša, kako bi se održao određeni nivo profita. Ako koristite dutching i ne dobijate često, vrlo brzo ćete izgubiti novac.

 • Obrnuti dutching

Obrnuti dutching zvuči komplikovano, ali to je samo za trgovinu. Važe isti principi; što više izbora napravite, veća je verovatnoća da će vaša opklada pobediti, ali ćete dobiti manje novca. I obrnuto, što manje izbora napravite, to je manja verovatnoća da ćete dobiti i bilo koja dobitna opklada je isplativija.


8. Rana isplata u sportskom klađenju

Da li ste ikada pokajali što ste stavili određenu opkladu i poželeli da je nekako povučete? Ili ste možda sumnjali da tim koji ste podržavali bi zaista mogao da vodi? Ako je vaš odgovor na bilo koje od pitanja potvrdan, onda će vam se dopasti opcija ranog povlačenja. Ova svojstva daju špekulantu veću kontrolu nad već postavljenim opkladama i mogu na kraju da naprave veliku razliku u ukupnom novcu ako se pravilno opkladite. Rana isplata se često naziva cashout na većini sajtova za sportsko klađenje.

Šta je opcija ranog povlačenja?

Opcija ranog povlačenja omogućava kladioničarima da ranije povuku svoje opklade, pre nego što su izmirene. Dakle, možete ili ostvariti profit ili povratiti deo svog uloga, u zavisnosti od vašeg izbora u to vreme. Ova funkcija je dostupna čim položite opkladu pre meča ili u igri, a iznos isplate će varirati u zavisnosti od događaja koji se dešavaju u igri.

Funkcija isplate je dostupna za pojedinačne opklade i kombinovane opklade, ali imajte na umu da se ne odnosi na sve vrste opklada, kao što je ishod (1×2) i neka druga popularna tržišta. Špekulanti mogu da iskoriste ovu uzbudljivu opciju kada stavljaju svoje opklade na fudbal, tenis, košarku, kriket, bejzbol, pa čak i konjske trke – na računar i mobilini telefon.

Kada izvršiti prevremenu isplatu

Ako je tim ili igrač za koga navijate u pobedničkoj poziciji, ali protivnik vodi, onda svakako treba da izvršite isplatu i obezbedite odgovarajući profit umesto da gledate kako vaš potencijalni profit i ulog nestaju u vazduhu. Vaša prognoza je tačna i vaši izbori gube prednost.

Alternativno, opcija isplate se takođe može koristiti za ograničavanje gubitaka, što može biti veoma dobra strategija na duži rok. Ako vaš izbor trenutno ne pobedi i ne izgleda da će se stvari okrenuti, pametno je da se povučete ranije, kako biste bili sigurni da ćete dobiti deo svog depozita nazad. Ovo možda ne izgleda kao popularna strategija, ali definitivno može pomoći špekulantima da ostanu na površini duži vremenski period.


9. Kladite se uživo na više od 1.5 gola

Sa ovom strategijom klađenja, kladite se na utakmice uživo na tip opklade „Preko 1,5 gola“.

Strategija klađenja „uživo preko 1,5 gola“

Klađenje uživo na „preko 1,5 gola“ je veoma unosna strategija klađenja. Ova opklada ima interesantnu prednost zbog razvoja kvota. Pre svega, trebalo bi da uradite isto što i sa normalnim opkladama na više/manje. Pronađite igru u kojoj očekujete više od 2,5. Koristite ovu strategiju klađenja samo za opklade tamo gde to očekujete.

Pre utakmice, kvote od preko 1.5 biće veoma niske. U nekim slučajevima nisu veće od 1.20. Ali dok igra teče i golovi izostaju, ova stopa se povećava skoro svakog minuta i postaje sve unosnija. Sada morate biti strpljivi. U idealnom slučaju – kao i kod svake opklade – trebalo bi da u isto vreme gledate utakmicu uživo kako biste imali najveću moguću prednost.

Sada sačekajte da opklada ima kvote između 1.50 i 2.00. Što je više, to bolje, ali je, naravno, važan tajming. Ako je postignut gol, opklada je završena pre nego što je i počela i morate da pronađete novu igru. Ova strategija funkcioniše samo ako je dovoljno dugo 0-0. Obično ćete morati da sačekate do 35. do 55. minuta da bi kvote na više od 1.5 bile fer. Međutim, preporučujemo da se i dalje kladite u prvom poluvremenu – važno je da kvota bude 1.50 ili veća.

Analizirali ste igru pre početka i očekivali ste preko 2.5. Ako niste potpuno pogrešili, golovi će biti postignuti ovde. I sa nestrpljenjem čekamo prvi gol čim se opklada odigra.

Ako je gol postignut prilično rano nakon vaše opklade, onda imate – barem kod većine kladionica koje to dozvoljavaju – profitabilnu izlaznu strategiju: Šanse za više od 1.5 će naravno skočiti nakon prvog gola. Sada možete dobiti opkladu isplaćenu putem gotovine, možete je praktično „prodati“. Sigurno ćete izaći sa plusom.

Rizičnija opcija je sačekati drugi gol i ipak dobiti opkladu. Ovde je naravno preporučljivo gledati utakmicu uživo. Ako je gol u vazduhu, još uvek možete da sačekate i pustite opkladu da stoji. Ako je igra napeta, onda je možda bolje prodati opkladu.

U svakom slučaju, za takvu strategiju preporučljivo je kladiti se sa kladionicom koja dozvoljava opciju live cashout. Za više informacija o temi klađenja uživo, pogledajte i odeljak za klađenje uživo na našoj stranici.


10. Specijalizujte se za ligu

Kao što je pomenuto u drugim objavama, informisanost o igrama na koje želite da se kladite je apsolutno neophodna. Često je teško dobiti dovoljne i dobre informacije, posebno ako se kladite na igru u kojoj ne poznajete dovoljno dobro timove – ili čak uopšte ne poznajete!

Postanite specijalista lige

Stoga je preporučljivo da se specijalizujete za jednu zemlju, idealno čak i za jednu ligu. U najboljem scenariju, trebalo bi da izaberete ligu u kojoj postoje brojne TV utakmice uživo, igrači su uveliko poznati i medijska pokrivenost je obimna. Ako odlučite da se kladite samo na utakmice u estonskoj ligi, onda na duge staze to postaje više lutrija nego ako se specijalizujete za englesku Premijer ligu ili nemačku Bundesligu.

Tržišta klađenja dostupna za fudbalsko klađenje

System BetsHandicap BetsLong-term BetsSpread Betting
Correct ScoreDouble ChanceHalf Time/Full TimeWin Bets/Place Bets
Asian HandicapOver/Under BetsLive Betting2-way/3-way Bets


Uvek ćete se najbolje kladiti kada znate sve o ligi, njenim timovima i protagonistima i pratite ih iz nedelje u nedelju. Ovo je jedini način da budete sigurni da znate sve o dešavanjima unutar timova, povredama ili suspenzijama i njihovim posledicama. Naravno, takođe možete da se specijalizujete za nekoliko zemalja ili liga i da ih sve pratite sa istim nivoom pažnje, ali što ste konkretniji i fokusiraniji u svojoj analizi, to bolje.

Klađenje na lige koje uopšte ne poznajete i koje niste prethodno analizirali, gotovo spada u kategoriju „kockanja“. Ne radi se o utemeljenom nastanku događaja koji se predviđa na osnovu saznanja, već o „nadi“. Specijalizujte se i uspećete!


11. Šta je Money race?

Novčana trka je strategija klađenja u kojoj se iznos dobiti od dobitne opklade ulaže direktno u sledeću opkladu. Ovo se obično nastavlja kroz brojne opklade dok se ne postigne željeni iznos novca.

Kako se igra Money Race?

Money Race se može pokrenuti sa svim mogućim vrstama opklada. U većini slučajeva, međutim, fokus je posebno na niskim kvotama i samim tim „sigurnim opkladama“, kako bi se dobilo što više opklada u nizu. U ovom slučaju, Money Race je posebno interesantan za kladioničare koji raspolažu velikom količinom novca. Ako trku novca započnete sa prilično visokim početnim ulogom, uštedećete sebi brojne neophodne zarade na putu ka samonametnutom cilju. U isto vreme, međutim, rizik od gubitka je takođe veći.

Ako odlučite da započnete Novčanu trku sa 20 € i uvek se kladite na događaje sa kvotom 1.20, potrebne su vam 22 uzastopne pobede da biste dobili preko 1.000 €. Međutim, ako počnete sa ulogom od 100 €, nakon 13 opklada koje ste dobili sa kvotom 1.20, preći ćete granicu od 1.000 €. Ovo je prikazano u ovom primeru proračuna:

 • 20 € x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 = 1,104.12 €
 • 100 € x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 = 1,069.93 €

Uz pomoć većih kvota, Money Race se naravno takođe može ubrzati, ali rizik od gubitka svih dobitaka je znatno veći. Obično malo varirajte svoju opkladu; na kraju krajeva, takođe je veoma važno da u trci novca ne izgubite kontrolu, već da umesto toga dobro istražite uprkos malim kvotama. Kao i kod svih opklada, važno je kladiti se kada ste sigurni da je ishod vrlo verovatan. Čak i ako ste snažno fokusirani na prosečnu kvotu, u našem primeru stopu 1.20, nije problem ako je između 1.40 ili 1.50. I ovde su istraživanje i uverenje od najveće važnosti.


12. Klađenje na nerešeno

Nerešeno nije najpopularnija opklada. Iz razloga zato što je mnogo zabavnije slaviti pobedu tima.

Ali: nerešeno dobro plaća! Ponekad ima smisla ići na nerešen rezultat umesto na tradicionalnu pobedu ili poraz. A svaka utakmica počinje nerešenim rezultatom…

Betting on a draw
Klađenje na nerešeno

Pokušajte da nađete utakmice u kojima će oba tima imati teškoće da pobede jedan drugog. Na primer, potražite timove iz boljeg proseka lige koji se takmiče sa vrhunskim timovima kod kuće. Gostujući tim ima predispoziciju da ne izgubi, dok će u isto vreme imati problema kada je reč o stvarnom savladavanju favorita. U ovoj situaciji, obe ekipe se raduju nerešenom rezultatu i to je često rezultat.

Još jedan brz i lak način da se identifikuju potencijalne veze je provera kvota za azijski hendikep.

Potražite igre u kojima je hendikep postavljen na nulu (0) ili nerešen rezultat. To znači da su obe ekipe manje-više podjednako ocenjene, a kladionice ne žele da nijednoj ekipe daju prednost. Igre poput ovih se završavaju nerešenim rezultatom češće nego što mislite.


13. Klađenje na kasne golove

Na primer, u vezi sa klađenjem na kasne golove, potražite igre sa jasnim favoritom sa trostrukom šansom za pobedu sa kvotom manjom od 1.30. U rundi klađenja, rasporedite rizik na što više igara; očigledno će uvek biti nekih neočekivanih gubitaka. Zatim se kladite na kasne golove za svaku od ovih utakmica. Većina kladionica nudi ove opklade pod nazivom „Poslednji gol će biti za 76-90 minuta“. Statistički gledano, dobićete nešto manje od 60% svih ovih opklada.

Takođe je važno napomenuti da uvek igrate samo pojedinačne opklade. Sa kombinacijom, ma koliko primamljivo visoku vrednost mogla imati, vaše šanse za pobedu drastično opadaju.14. Klađenje na utakmice kupa

„U principu, ne kladim se na kup“; gore navedeno se često čuje, ali nikada zaista ne razume, jer posebno spektakularne borbe za kup nude toliko mogućnosti za sportske kladionice.

Nije neuobičajeno da David sretne Golijata. U odnosu na veliki klub, to nije retko dosadna obaveza, ali za mali klub je neprikosnovena utakmica godine. I stoga, s vremena na vreme, postoji šansa da dobijete dobre kvote i vredne opklade.

Pokal
Klađenje na utakmice kupa

Može biti vredno detaljnije pripremiti se za kup utakmice. U vreme Jutjuba i dinamičnih klupskih sajtova, u mnogim slučajevima nije problem pratiti konferenciju za štampu pre utakmice; koji igrači će biti uključeni u tim za utakmicu? Koji su redovni igrači ili čak zvezde pošteđeni? Igra li drugi golman? Hoće li mladi igrači dobiti svoju šansu? Sve gore navedeno su zanimljiva pitanja kada tražite unosnu opkladu.

Naravno, uvek zavisi od pristupa kluba – kup utakmice su uvek pitanje mentaliteta. Zato je dobra ideja analizirati poslednjih nekoliko nedelja. Da li veći klub treba da se rehabilituje zbog slabih utakmica u poslednjih nekoliko nedelja i možda bi želeo da se izduva na „malom timu“ u kupu? Koliko je klub uopšteno srodan kupu? Dovoljno je primera prilično velikih klubova koji su godinama pa čak i decenijama trpeli peharsko prokletstvo. Da, u stvari, teško da postoji bilo koja druga, gde imate više za analizu nego u kup takmičenjima.

Prednost je, međutim, u tome što će postojati brojne opklade koje će, kada se bolje pogleda, proći kao vredne opklade. Čak i ako kladionice, verovatno zato što ne mogu same da planiraju i unapred analiziraju svaku utakmicu, drže kvote niže u kupu i plaćaju manju proviziju.

Ali ni to nije svuda tako. Posebno kup igre, u kojima različite kladionice određuju različite stope provizije, nude opsežno poređenje kvota. Ovo zauzvrat nudi dobru priliku da upoznate novu kladionicu, možda da otvorite novi nalog kako biste u budućnosti mogli da koristite još širi spektar kvota.15. Klađenje na utakmice uživo

U doba pametnih telefona i mobilnih aplikacija, igre uživo su šlag na torti za ljubitelje sporta. Klađenje uživo vam daje priliku da se kladite na igre ili događaje u realnom vremenu. Zabava sa igrama uživo je velika i cela stvar se čak može pretvoriti u pravi izazov sa prijateljima. Ali i ovde ne bi trebalo da odstupite od svog plana.

Live Icon
Klađenje uživo

Najvažnija stvar kod klađenja uživo je da zaista gledate igru. U međuvremenu, brojne kladionice nude prenos uživo, čija su prava stekli za ogromne sume novca. I to su uradili sa dobrim razlogom; jer prenosi uživo privlače korisnike, stvaraju ogroman saobraćaj na sajtu – i takođe privlače igrače da se klade u žaru trenutka. Tokom igre, nemate vremena da razmišljate previše, niti možete da izračunate vrednost opklade uživo. Samo se kladite.

Ali to je upravo ono što treba da uradite: Tretirajte opklade uživo na isti način kao što biste tretirali uobičajenoklađenje pre utakmice. Ovde se kvote često menjaju veoma brzo, zbog čega ima smisla analizirati određeni opseg kvota i izračunati njihovu vrednost. Ako su šanse u priličnom rasponu tokom igre, možete da ubodete. Takođe imate prednost što možete da gledate igru – pa čak i primetite da li se nešto promeni u karakteristikama igre. Naravno, izvođenje gore navedenog tokom igre uživo zahteva relativno veliki napor i sposobnost koncentracije koje se prvo moraju naučiti. Ali kada se snađete i možete brzo da izračunate vrednost opklade, možete mnogo da dobijete od klađenja uživo.

Da biste bili sigurni, trebalo bi da koristite samo „zvanične prenose“ od kladionica ili TV prenose za klađenje uživo. Kladionica je obično nekoliko sekundi ispred vas kada koristite ruski strim za gledanje utakmice uživo. A ove sekunde ponekad mogu napraviti veliku razliku.

Takođe imajte na umu da čak i ako možete da gledate utakmicu na javnom TV kanalu ili čak uživo, dobavljači klađenja su planirali odlaganje od nekoliko sekundi prilikom prihvatanja opklada; ne možete biti brži od kladionica, ali možete bolje proceniti igru i predstojeće scene igre.Zabavite se i srećno!


Pročitajte ovaj članak na drugom jeziku:

العربية ​أفضل 15 استراتيجية للمراهنات الرياضية
български15-те най-добри стратегии за спортни залози
中文​15 种体育博彩的最佳策略
čeština15 nejlepších strategií pro sportovní sázení
DeutschWettstrategien – die Top 15 Strategien
DanskDe 15 bedste sportsvæddemålsstrategier
EnglishThe Top 15 Sports Betting Strategies
Suomi15 parasta urheiluvedonlyöntistrategiaa
Français​Les 15 meilleures stratégies de paris sportifs
ΕλληνικάΟι 15 κορυφαίες στρατηγικές για αθλητικό στοίχημα
हिन्दीखेल सट्टेबाजी की शीर्ष 15 रणनीतियाँ
Bahasa Indonesia15 Strategi Taruhan Olahraga Teratas
ItalianoLe 15 principali strategie di scommessa sportiva
日本語スポーツベッティング戦略トップ 15
KiswahiliMbinu Bora 15 za Kubashiri Michezo
한국어최고의 스포츠 베팅 전략 15가지
Bahasa Melayu​15 Strategi Teratas Pertaruhan Sukan
Nederlands​De top 15 Sportweddenschappen Strategieën
NorskDe 15 Beste Sport Spill Strategier
Polski15 najlepszych strategii obstawiania zakładów sportowych
Portugues​As 15 principais estratégias de apostas esportivas
RomânăTop 15 cele mai bune strategii la pariuri sportive
Pусский15 лучших стратегий ставок на спорт
SvenskaDe 15 bästa strategierna för sportsbetting
EspañolLas 15 mejores estrategias de apuestas deportivas
ไทย15 อันดับกลยุทธ์การเดิมพันกีฬา
TürkçeEn İyi 15 Spor Bahis Stratejisi
Yкраїнська15 найкращих стратегій ставок на спорт
Tiếng Việt15 chiến lược cá cược thể thao hàng đầu

18+Overlyzer is an abseits.at brand. All rights reserved.

HomeLiveOver/Under