​De top 15 Sportweddenschappen Strategieën

Reading time: 33 min (6429 words)

Als je al eens eerder hebt verdiept in de basis van sportweddenschappen is dit het moment om dieper in te gaan op de meest populaire wedstrategieën. We zullen je uitleggen hoe je succesvol sportweddenschappen plaatst met de juiste strategie, en waar je voor moet oppassen.

De meningen zijn verdeeld over de correcte strategie bij sportweddenschappen. Is er überhaupt een correcte strategie om je weddenschappen te winnen, of is de beste manier om jezelf flexibel op te stellen? Op elke manier presenteren we je de beste en meest veelbelovende strategieën om jouw winsten hoger te maken.

​Beste bookmaker voor wedden met een goede strategie

Gigantische winkansen, brede keuze aan weddenschappen & hoge limieten bij vertrouwde bookmaker 22Bet

Meld je aan en ontvang 122€ Bonus
22BET
22BET

22Bet biedt sportweddenschappen aan met hoge inzetten en winlimieten. Daarnaast heeft het wedkantoor een breed scala aan weddenschappen beschikbaar. Klanten die met hogere inzetten spelen en geen concessies willen doen aan de selectie van weddenschappen, zullen 22Bet een geweldige keuze vinden!

22bet Beoordeling Meld je aan bij 22BET en ontvang 122 € Bonus

​De beste strategie bij sportweddenschappen

Als je besluit om professioneel te gaan wedden, vraag je jezelf meteen af wat de juiste wedstrategie is. Er is echter geen zeker antwoord op deze vraag, want wat voor de ene gokker een goede strategie is, is misschien niet geschikt voor de andere.

Veel sportwedders zijn sterk gericht op een bepaald type weddenschap. De focus van de spelers ligt dan meestal op een bepaalde uitkomst van het spel waar ze actief naar op zoek zijn. Dit kan bijvoorbeeld zijn:

 • Een over of onder weddenschap
 • Over of onder inzetten per team
 • Handicap-overwinningen, d.w.z. overwinningen met een verschil van meerdere doelpunten
 • Lage winkansen
 • Weddenschappen in de rust
 • Vroege of late doelpunten

Dit is een erg vereenvoudigde focus, want natuurlijk spelen de grootte van de inzet of, in het algemeen, de omgang met inzetten en de frequentie waarmee wordt ingezet ook een belangrijke rol binnen strategieën.

Voordat je begint met wedden volgens een bepaalde wedstrategie, is het belangrijk om jezelf een zeer nauwkeurig bankroll management op te leggen en je hier consequent aan te houden. Dit is absoluut de meest essentiële factor bij de beslissing om consequent te wedden.

Het is vergelijkbaar met afvallen: er wordt altijd gezegd dat ongeveer 30% afhangt van fysieke activiteit en 70% van het juiste dieet. Je zou dus kunnen zeggen dat goede bankroll management het “juiste dieet voor weddenschappen” is.

Pas als je een bankroll management systeem hebt opgebouwd dat voor jou werkt, kun je beginnen met het testen van de verschillende wedstrategieën. Je vindt bijvoorbeeld gedetailleerde informatie over het Fibonacci weddenschapssysteem, specialisatiestrategie in een competitie, systematisch wedden op 1X, strategieën op home underdogs of wedden op late goals.

Als je geïnteresseerd bent in deze onderwerpen, kun je nu verder lezen en alles te weten komen over de populairste wedstrategieën.

Beste bookmakers voor highrollers


1. ​Versla de bookmakers met de Overlyzer Live Tool

De live tool van Overlyzer brengt de druksituaties in voetbalwedstrijden uit meer dan 1.000 competities en competities in kaart – in real time. Hierdoor kunnen gebruikers van Overlyzer in één oogopslag zien welk team meer druk uitoefent en wie de wedstrijd domineert.

Deze gegevens kunnen je het ultieme voordeel geven bij live weddenschappen op het volgende doelpunt, het aantal doelpunten en zelfs de uitslag van de wedstrijd!

Overlyzer Live Trends voor Engeland vs. Duitsland… Engeland scoorde drie doelpunten toen ze Duitsland onder zware druk zetten in de laatste 20 minuten van de wedstrijd!

De blauwe lijn geeft de druk van de thuisploeg weer, terwijl de rode lijn de druk van de uitploeg weergeeft.

De “Aanvallersfactor” interpreteert ook of een wedstrijd aanvallender of defensiever is, gebaseerd op verschillende statistieken en live prestatiegegevens. Gemiddeld geeft een waarde van 30% of meer over de volledige duur van de wedstrijd aan dat de wedstrijd offensief en actief wordt gespeeld met waarschijnlijk meer doelpunten…

Je kunt een meer gedetailleerde uitleg over de werking van deze statistieken vinden op ons YouTube-account.


Registreer je bij Overlyzer en krijg het ultieme voordeel voor Live Wedden

Versla de bookmakers!

​2. 1X op home outsiders strategie

Een wedstrategie die in het verleden succesvol was, is de weddenschap op de “dubbele kans” 1X als een outsider thuis tegen een favoriet speelt. In dit geval brengt de “1X” weddenschap respectabele odds en zeer interessante winstkansen met zich mee.

» Zet nu in en claim €100 Bonus bij Bet365

Thuis winnen of gelijkspel weddenschap strategie

Je hoeft met deze strategie niet eens wedstrijden te kiezen en te analyseren die absolute extremen en duidelijke klassenverschillen bevatten. Je hoeft dus niet per se te wedden tegen Barcelona, Bayern of Juventus als uitploeg. Hier zouden we waarschijnlijk weggaan van de value bets. Zelfs als we kiezen voor teams die geen grote outsiders zijn, maar volgens de odds toch outsiders zijn, vinden we zeer interessante odds tussen 1.60 en 2.50.

Zoals bij alle weddenschappen is het belangrijk om vooraf te analyseren en niet blind voor een team te gaan. Je moet natuurlijk rekening houden met statistieken, informatie vooraf over blessures, schorsingen en de huidige vorm van de teams. Het thuisvoordeel van de outsider, voor wie wedstrijden voor eigen publiek tegen een “grotere” ook een speciale motivatie zijn, moet niet onderschat worden omdat het nog een klein voordeel voor de thuisploeg met zich meebrengt. Vooral wanneer de favoriet zich onlangs wankel heeft getoond tegen “kleinere ploegen”, kun je zeker waarde vinden in zo’n outsider weddenschap met dubbele kansen.

Als je ook lagere winkansen accepteert, kun je deze 1X strategie natuurlijk ook gebruiken voor wedstrijden met minder hoge winkansen.


​3. All-in op odds op 1.20 strategie

Deze gokstrategie houdt in dat je talloze weddenschappen achter elkaar wint en altijd het maximale inzet om fatsoenlijk geld te verdienen. Maar het is ook duidelijk dat al het geld weg is als je een weddenschap verliest. Maar als het je lukt om 30, 35, misschien zelfs 40 keer achter elkaar te winnen, krijg je veel geld!

All-in op winkansen op 1.20 – wedstrategie

We gebruiken hiervoor winkansen rond de 1.20 – idealiter moet je op zoek gaan naar de weddenschappen die je live speelt. Net als bij de strategie om in te zetten op meer dan 1,5 doelpunten bij naar schatting typische “over” wedstrijden, kun je hier wachten tot de winkansen het gewenste niveau hebben bereikt. De over 0,5 weddenschap is hier ideaal – dat wil zeggen de weddenschap dat de wedstrijd niet in 0-0 eindigt. Meestal krijg je na 30 minuten zonder doelpunten een kans van 1.20 – afhankelijk van de wedstrijd kan dit natuurlijk lager zijn, maar soms ook hoger. Natuurlijk is het een kwestie van smaak met welk type weddenschap je je weddenschap, of ‘money race’ zoals het ook wel wordt genoemd, wilt zetten.

Het is belangrijk dat je altijd met ongeveer dezelfde kansen speelt. Dit is een test van geduld en in het begin niet bijzonder spectaculair, maar er is geen exact doel en je kunt op elk moment stoppen en je winst laten uitbetalen. Als je bijvoorbeeld zo’n serie weddenschappen begint met een inzet van 10 €, dan is dat alles wat je kunt verliezen. Dus je vindt nu een weddenschap met een kans van 1.20, wint deze en speelt de 12 € die je hebt gewonnen meteen weer in op kansen die rond dit bedrag liggen. Je wint 14,40 € – die zal worden geïnvesteerd in de volgende weddenschap.

De winst wordt maar heel langzaam merkbaar, maar zal na verloop van tijd sterk toenemen, omdat de inzet natuurlijk steeds hoger wordt. Als het je lukt om 30 picks op een rij goed te hebben, is je 10 € aan het begin al maar liefst 2.373,76 €. Na 35 correcte picks zouden we al op 5.906,68 € zitten en na 40 correcte picks op 14.697,71 €.

Natuurlijk is het verre van waarschijnlijk om zoveel tips op een rij goed te hebben – maar deze progressieve gokstrategie is ook iets voor de spanning. Als je de inzetreeks niet met een te hoge inzet begint, kun je niet veel verliezen en er is natuurlijk de mogelijkheid om een echte streak te beginnen als je deze inzetstrategie toepast.


​4. Het 1-3-2-6 systeem

Het 1-3-2-6 systeem is vergelijkbaar met een ander positief progressie goksysteem dat bekend staat als een Paroli. In beide gevallen wordt de inzet verhoogd na een overwinning en in beide gevallen is er sprake van een inzetcyclus die eindigt op een vast punt. Het enige echte verschil is de werkelijke volgorde van inzetten.

Er zijn niet veel systemen die makkelijker te begrijpen zijn dan 1-3-2-6 en de eenvoud ervan is erg aantrekkelijk voor veel spelers. Er zijn ook een aantal andere voordelen die bijdragen aan de populariteit.

Natuurlijk zijn er, zoals bij elk goksysteem, ook nadelen. We verkennen de positieve en negatieve aspecten van de 1-3-2-6 hieronder, samen met de details en hoe het wordt gebruikt.

Gebruik van het 1-3-2-6 systeem

Zoals veel goksystemen is de 1-3-2-6 ontworpen voor inzetten die een gelijk bedrag uitbetalen, zoals de rood-zwart inzetten bij roulette. In feite wordt het veel gebruikt op de roulette tafel en in andere casino spellen zoals baccarat, dobbelen en blackjack. In principe maakt het niet uit waarvoor je het gebruikt, als je maar speelt met gelijke bedragen.

Zoals eerder gezegd, is dit een heel eenvoudig systeem. Het enige wat je hoeft te doen is je inzetten aanpassen op basis van een paar eenvoudige regels. Allereerst moet je beslissen hoe hoog je inzeteenheid moet zijn. Als richtlijn geldt dat wanneer je het bedrag hebt vastgesteld dat je bereid bent te verliezen in één sessie, je inzeteenheid ongeveer 2% tot 5% daarvan moet zijn.

Als je bijvoorbeeld met een totaal van 500 € wilt spelen, is 10 € een redelijk bedrag. Een inzeteenheid is het bedrag dat je inzet op de eerste weddenschap in de reeks. Na elke verloren inzet eindigt de reeks en begin je aan een nieuwe – en opnieuw plaats je een inzeteenheid.

Als je een inzet wint, pas je je inzet aan volgens de volgorde 1-3-2-6. Dus als je je eerste inzet wint, verhoog je de volgende keer je inzet naar € 30 (drie inzeteenheden). Als je dit ook wint, zet je € 20 in bij je volgende weddenschap. Als je dit ook wint, zet je de volgende keer € 60 in. En nu hebben we al de 1-3-2-6 reeks.

Als je de vierde opeenvolgende inzet wint, is de reeks voltooid en begin je helemaal opnieuw. Vergeet niet dat zodra je verliest, je inzet ook wordt teruggezet naar een inzeteenheid.

Dit is waar het bij het 1-3-2-6 goksysteem om draait. Zolang je de eenvoudige regels in gedachten houdt, zou je geen problemen moeten hebben om dit systeem succesvol te gebruiken.

Mogelijke uitkomsten van 1-3-2-6

Omdat dit systeem slechts een korte cyclus is, zijn er maar weinig mogelijke uitkomsten. Dit zijn de volgende:

 • Verlies van de eerste inzet (totaal verlies van één weddenschapseenheid)
 • Eerste weddenschap gewonnen, tweede weddenschap verloren (totaal verlies van twee weddenschapseenheden)
 • Eerste twee weddenschappen gewonnen, derde weddenschap verloren (totale winst van twee weddenschapseenheden)
 • De eerste drie weddenschappen gewonnen, de vierde weddenschap verloren (break-even)
 • Win alle vier de weddenschappen (totale winst van 12 eenheden)

Dus, zoals je kunt zien, zijn slechts twee van de mogelijke uitkomsten van een cyclus verlies. Verlies treedt alleen op als de eerste of tweede inzet wordt verloren. Dus, elke keer als je de eerste twee inzetten wint, kun je niet opnieuw verliezen in dezelfde cyclus.

Het lijkt misschien alsof je met het 1-3-2-6 systeem eerder geld verdient dan verliest. Maar helaas is dit niet waar. Hoewel het systeem een aantal voordelen heeft, is de gegarandeerde winst er helaas niet één van.

Voor- en nadelen van de 1-3-2-6 wedstrategie

Het grootste voordeel van 1-3-2-6 is misschien wel dat het heel eenvoudig en makkelijk te leren is. Als je een goksysteem wilt gebruiken dat niet te ingewikkeld is, dan is dit een goede optie. Bovendien wordt je inzet niet verhoogd na een verlies – dit voorkomt dat je snel geld verliest, vooral als je de grootte van je inzeteenheden gevoelig kiest.

Een ander opmerkelijk voordeel is dat je na het stoppen van de reeks na vier opeenvolgende overwinningen en het teruggaan naar één eenheid, de mogelijkheid hebt op een kleine winstreeks. Er is een kans dat je alle vier de keren op rij wint – en als je geluk hebt, is je winst hoger dan de verliezen op weddenschappen die je eerder verloor.

Het systeem komt niet zonder nadelen; het meest opvallende is dat er niets is om het huisvoordeel te verslaan dat in elk casino bestaat. Geen enkel goksysteem kan dit. Maar het helpt je om discipline te behouden met een set regels die je moet volgen, want uiteindelijk moet je nog steeds op je geluk vertrouwen om te winnen. Als je de verkeerde volgorde van resultaten krijgt, zul je verliezen.

Het 1-3-2-6 systeem is geen slecht goksysteem in vergelijking met andere systemen, mits je het accepteert voor wat het is. Dit systeem garandeert niet dat je wint, maar het kan je wel helpen om het meeste uit je geluk te halen.


​5. Het Fibonacci goksysteem

Het Fibonacci goksysteem is een van de vele gokstrategieën die vandaag de dag beschikbaar zijn. Hier leggen we uit wat het inhoudt.

De Fibonacci voorspellingsstrategie

Wedden op de Fibonacci-reeks is ongetwijfeld een controversieel concept. Maar er zijn zeker sportwedders die er veel succes mee hebben geboekt. Deze strategie brengt risico’s met zich mee, maar met het nodige geluk en de juiste neus kun je succesvol zijn met deze strategie.

Het basisconcept van wedden volgens de Fibonacci-reeks is eenvoudig: wedden op een gelijkspel. Als je verliest, zet dan in op het volgende gelijkspel volgens een bepaalde logica en begin je inzet te verhogen.

Het is belangrijk dat de kans op een gelijkspel hoger is dan 2,62 (om precies te zijn: 2,618); gelukkig voor degenen die deze strategie willen toepassen, zijn er veel gelijkspelweddenschappen voor deze minimale kans. Hoe hoger de kans, hoe beter.

Fibonacci Betting Strategy
Wedden na Fibonacci

Als je verliest, zet je gewoon de volgende gelijkspel in na een Fibonacci-reeks. Het is een reeks getallen waarbij de som van twee opeenvolgende getallen resulteert in het volgende getal, waardoor de Fibonacci-reeks een oneindige reeks natuurlijke getallen is. Je kunt meer informatie over de Fibonacci-reeks vinden op Wikipedia.

Fibonacci numbers
De Fibonacci-reeks

Dus als je begint met 1 € in te zetten op de eerste trekking met odds> 2.62 en verliest, dan zet je de volgende keer weer 1 € in, dan 2 €, dan 3 €, dan 5 €, dan 8 €, dan 13 € enzovoort.

Het is wiskundig gezien logisch dat elke winst die je met deze weddenschap behaalt, de eerdere verliezen compenseert en je zelfs nettowinst maakt.

Een voorbeeld van de Fibonacci-weddenschap

Laten we het voorbeeld nemen van de situatie waarin je tien keer op rij verliest en de elfde keer je inzet wint. In dit geval heb je al 143 € vergokt en uiteindelijk win je dan toch de elfde bet in de Fibonacci-reeks, nadat je 144 euro op een weddenschap geplaatst hebt. Als we nu aannemen dat de succesvolle weddenschap een winkans van @ 2.80 had, win je 403.20 €. Je hebt in totaal 287 € ingezet, waardoor je netto winst 116,20 € is.

Het nadeel van deze strategie is ook duidelijk. Stel dat je niet tien weddenschappen achter elkaar verliest, maar twintig, dan zou je al 16.910 € aan inzet hebben verloren. Dit is een enorme bankroll, die je natuurlijk nooit zou moeten riskeren voor zo’n inzetreeks. Je kunt hier meer over vinden in onze uitleg over bankroll management.

Het Fibonacci goksysteem – onze conclusie

Bij weddenschappen volgens de Fibonacci-reeks ben je afhankelijk van tijdig succes. Anders kun je de inzet uiteindelijk niet meer betalen en zul je veel geld verliezen. Natuurlijk kan deze strategie ook goed werken. Je kunt je bijvoorbeeld richten op een specifiek team waarvan bekend is dat ze vaak gelijkspelen. Maar puur op basis van de waarschijnlijkheidstheorie zul je op een dag zeker in een fase komen dat je het financieel niet meer aankunt.


​6. De Kelly-formule

Er zijn natuurlijk talloze ideeën, concepten en formules die je kunnen helpen bij het berekenen van de ideale inzet op een weddenschap. Eén daarvan is de Kelly-formule.

Natuurlijk is dit geen garantie dat je altijd juist zult inzetten en de beoordeling van hoe waarschijnlijk de uitkomst van een spel is, blijft nog steeds aan jou. Maar de Kelly-formule kan je helpen bij het kiezen van de grootte van je inzet.

Zo werkt de Kelly-formule

 1. Je kiest een spel of een gebeurtenis en beoordeelt de uitkomst als een percentage
  Voorbeeld: Oostenrijk verslaat Duitsland – je beoordeelt deze uitkomst met een waarschijnlijkheid van 20%
 2. Nu ben je op zoek naar een odd voor deze gebeurtenis die je eerlijk lijkt
 3. Vervolgens stop je de waarschijnlijkheid en de kansen in de Kelly-formule en verkrijg je daaruit een waarde

Laten we als voorbeeld de 20% winkans nemen met een winkans van @ 5,50.
Eerst rekenen we uit dat de kans op 100% 1 is:

Kelly value calculation sportsbetting
Waardeberekening na Kelly

Nu kunnen we verder gaan met berekenen en de best mogelijke inzet voor deze weddenschap vinden. De formule om een redelijke inzet te kiezen ziet er als volgt uit:

Percentage van de bankroll dat moet worden ingesteld = waarde / (winkans – 1)

In ons geval betekent dit:

Kelly bankroll calculation sportsbetting
Berekening van je bankroll na Kelly

De Kelly Formula raadt hierbij aan dat je, gezien de waarschijnlijkheid die je zelf hebt bepaald en de kansen die je hebt gekozen, 2,22% van je bankroll moet inzetten op dit evenement.

Nu hangt het gebruik van deze formule natuurlijk ook sterk af van je inschatting van de waarschijnlijkheid. En als je een speluitkomst als zeer waarschijnlijk beschouwt en dus de waarde aanzienlijk verhoogt, dan kan het gebeuren dat je 30% of zelfs meer van je bankroll krijgt als resultaat. Voorzichtigheid is hier natuurlijk geboden omdat je bankroll op deze manier heel snel naar beneden kan glijden.

Het is ook mogelijk dat je een negatief resultaat krijgt bij het berekenen van de eerste waarde. Dit gebeurt als je te laag inzet met een verwachte winkans op een gebeurtenis met te lage kansen. Het resultaat is dat je waarde negatief is, wat niets anders betekent dan: deze weddenschap is zijn wedkansen niet waard…


​7. Dutching bij sportweddenschappen

Dutching is het proces van wedden op meer dan één selectie tijdens hetzelfde evenement, zodat het niet uitmaakt welke selectie wint, er winst gemaakt kan worden. Dit moet niet worden verward met arbitrage, waarbij op alle mogelijke uitslagen van een evenement wordt gewed, zodat er gegarandeerd winst wordt gemaakt. Dit is alleen mogelijk door gebruik te maken van meerdere bookmakers en alleen voor een paar evenementen.

» Wed nu en claim Bonus bij Bet365

Dutching is ideaal voor evenementen met meerdere uitkomsten waarbij je denkt dat je de mogelijke uitkomsten kunt terugbrengen tot twee of drie; maar in theorie kun je op elk aantal selecties inzetten. Hoe minder selecties je maakt bij dutching, hoe minder verliezers je ondersteunt en hoe meer winst je maakt. Echter, door minder selecties te dutchen, verhoog je je risico.

Dutching wordt het best gebruikt als je informatie hebt of een heel sterk gevoel dat een uitkomst erg onwaarschijnlijk is. Als die onwaarschijnlijke uitkomsten enorme winkansen hebben, dan is dutching niet de moeite waard, maar als je denkt dat de gewenste uitkomst onwaarschijnlijk is, dan betalen de overige selecties bij dutching goed uit.

Bepaling van de verschillende inzetten bij dutching

Het belangrijkste kenmerk van Dutching is dat je hetzelfde bedrag wint, maar met alle verschillende kansen die erbij betrokken zijn, kan het soms moeilijk zijn om de vereiste inzet te achterhalen.

Voorbeeld:

Als je twee selecties dekt, één met 5/1 en één met 8/1 en je wilt € 100 winnen, ongeacht de uitkomst:

Deel de kansen in decimalen (6,0 en 9,0) en deel de inzet door de decimale kansen.

100 € / 6,0 = 16,66 €
100 € / 9,0 = 11,11 €
Totale inzet = 27,77 €

Je kunt ook een idee hebben van hoeveel je wilt inzetten op een evenement; in dit geval is dat ongeveer 30 €. Je weet dat je inzet op de 0,6 kans ongeveer 20 € is. Om te berekenen hoeveel je moet inzetten op de andere selectie:

20 € x (6,0 / 9,0) = Inzet op de selectie met de hoogste waarde = 13,33 €

De totale inzet zou dan 33,33 € zijn en als een van de twee selecties wint, ontvang je 120 €.

Bereken gecombineerde kansen in dutching

Bij dutching is het belangrijk dat de selecties waarop je wedt gecombineerde kansen hebben. Om de beste weddenschappen te kiezen, moet je nog steeds rekening houden met de kansen en evenementen kiezen waar je gecombineerde selecties de beste kans hebben om te winnen in verhouding tot je kansen, in plaats van simpelweg alle selecties te steunen waarvan je denkt dat ze zouden kunnen winnen.

Voorbeeld:

Als je in totaal € 100 inzet en het rendement op een winnende weddenschap is € 150, dan dek je al je selecties met gecombineerde kansen van 1/2 of 1,5 als decimaal getal.

Bij het plaatsen van je dutching weddenschap heb je je inzet en totale rendement al uitgerekend, zodat je de weddenschap kunt plaatsen, met hetzelfde rendement voor elke uitkomst. Om de decimale kansen voor je weddenschap te krijgen, deel je simpelweg je totale inzet door je rendement.

Het lijkt misschien moeilijk om de gecombineerde kansen in te schatten als de getallen iets willekeuriger zijn, zoals 279 € winst voor 82 € inzet, maar het is heel eenvoudig om erachter te komen:

279 € / 82 € = kans van 3,4, wat ongeveer 5/2 is.

​Voordelen van dutching

 • Biedt nieuwe mogelijkheden

Een van de grootste voordelen van dutching is dat het nieuwe winstkansen creëert. In het verleden heb je misschien een race uitgesplitst in twee paarden, maar het was niet eenvoudig om deze twee paarden te kiezen en daarom ben je uit de race gestapt. Of je gokte misschien dat een voetbalwedstrijd met weinig doelpunten zou eindigen, maar je wist niet zeker of je op 0-0 of 1-0 moest wedden. Met dutching kun je voor beide situaties worden uitbetaald.

 • Nog steeds waarde

Het is niet omdat je op meer dan één uitkomst wedt, dat je geen waarde uit je weddenschap haalt. Als je denkt dat een favoriet met een lage quotering waarschijnlijk niet zal winnen, dan kunnen twee of meer selecties met een hoge quotering in dit evenement veel waarde bieden. Als het opgetelde rendement van de gecombineerde weddenschap groter is dan de kans dat deze uitslagen winnen, dan genereer je waarde door te dutchen.

 • Meer winnende weddenschappen

Door te ‘dutchen’ verlaag je je algemene kansen, maar verhoog je je kansen om je weddenschap te winnen. In theorie zou dit moeten resulteren in meer winnende weddenschappen en dus meer frequente weddenschappen. Dit helpt om je weddenschapsrekening te beschermen tegen droge periodes en zou je ook wat plezier moeten geven bij het wedden.

​Nadelen van dutching

 • Verzwakking van de winst

Hoe meer selecties je maakt bij dutching, hoe meer je je totale kansen bij elk weddenschapsevenement verlaagt. Wanneer je besluit om nieuwe selecties toe te voegen, moet je rekening houden met het feit dat je inzetpercentage moet verbeteren, zodat je een bepaald winstniveau kunt behouden. Als je ‘dutching’ gebruikt en niet vaak wint, zul je je geld snel verliezen.

 • Omgekeerd dutchen

Omgekeerd dutchen klinkt ingewikkeld, maar het is gewoon dutching voor de handel. Dezelfde principes zijn van toepassing; hoe meer keuzes je maakt, hoe groter de kans dat je weddenschap wint, maar hoe minder geld je zult winnen. En omgekeerd, hoe minder selecties je maakt, hoe kleiner de kans dat je weddenschap wint en hoe winstgevender elke winnende weddenschap is.


​8. Vroeg uitbetalen bij sportweddenschappen

Heb je ooit spijt gehad van het plaatsen van een bepaalde weddenschap en wenste je dat je deze op de een of andere manier kon intrekken? Of misschien twijfelde je of het team dat je steunde echt de leiding kon volhouden? Als je antwoord op één van deze vragen ja is, dan zul je dol zijn op de optie voor vroegtijdige terugtrekking. Deze eigenschappen geven de gokker meer controle over de al geplaatste inzetten en kunnen uiteindelijk een groot verschil maken in de totale bankroll als je je kaarten op de juiste manier inzet. De vroege uitbetaling wordt door de meeste sportweddenschappen sites vaak de cashout genoemd.

Wat is de optie voor vervroegde opname?

Met de optie voor vervroegde opname kunnen sportwedders hun weddenschappen vervroegd opnemen, voordat ze zijn afgerekend. Je kunt dus winst maken of een deel van je inzet terugkrijgen, afhankelijk van je selectie op dat moment. De functie is beschikbaar zodra je je pre-match of in-play weddenschap hebt geplaatst en het uitbetalingsbedrag zal fluctueren op basis van de gebeurtenissen tijdens de wedstrijd.

De uitbetalingsfunctie is beschikbaar voor individuele weddenschappen en accumulatorweddenschappen, maar let op: het is niet van toepassing op alle weddenschapstypes, zoals de uitkomst (1×2) en sommige andere populaire markten. Speculanten kunnen profiteren van de optie bij het plaatsen van hun weddenschappen op voetbal, tennis, basketbal, cricket, honkbal en zelfs paardenraces – zowel op desktop als mobiel.

Wanneer vervroegd uitbetalen

Als het team of de speler die je steunt in een winnende positie staat, maar door de tegenstander wordt weggespeeld, dan moet je zeker een uitbetaling doen en de gepaste winst veiligstellen in plaats van toe te kijken hoe je potentiële winst en inzet in het niets verdwijnen. Je voorspelling blijkt juist en je keuzes verliezen de voorsprong.

Als alternatief kan de optie om uit te betalen ook worden gebruikt om verliezen te beperken, wat op de lange termijn een zeer goede strategie kan zijn. Als je selectie op dit moment niet wint en het er niet naar uitziet dat het gaat verbeteren, is het verstandig om je vroegtijdig terug te trekken, zodat je zeker weet dat je een deel van je inleg terugkrijgt. Dit lijkt misschien geen populaire strategie, maar het kan speculanten zeker helpen om voor langere tijd overeind te blijven.


​9. Live wedden op meer dan 1,5 doelpunten

Met deze wedstrategie wed je op live wedstrijden op het weddenschapstype “Meer dan 1.5 doelpunten”.

De “live meer dan 1,5 doelpunten” voorspellingsstrategie

Live wedden op “meer dan 1,5 doelpunten” is een zeer lucratieve wedstrategie. Deze weddenschap heeft een interessant voordeel door de ontwikkeling van de odds. Allereerst moet je hetzelfde doen als bij normale over / onder weddenschappen. Zoek een wedstrijd waar je een over 2.5 verwacht. Gebruik deze wedstrategie alleen bij weddenschappen waar je dit verwacht.

Voor de wedstrijd is de kans op een over 1,5 erg laag. In sommige gevallen is het niet hoger dan 1,20. Maar terwijl het spel loopt en de doelpunten uitblijven, stijgt deze kans bijna elke minuut en wordt hij steeds lucratiever. Nu moet je geduld hebben. Idealiter – zoals bij elke weddenschap – moet je de wedstrijd op hetzelfde moment live bekijken om het grootst mogelijke voordeel te hebben.

Wacht nu tot de inzet kansen heeft tussen 1,50 en 2,00. Hoe hoger hoe beter, maar de timing is natuurlijk belangrijk. Als er een doelpunt wordt gescoord, is de weddenschap al voorbij voordat hij is begonnen en moet je op zoek naar een nieuwe wedstrijd. Deze strategie werkt alleen als het lang genoeg 0-0 is. Meestal moet je wachten tot de 35e tot 55e minuut zodat de kansen op de over 1,5 eerlijk zijn. We raden je echter aan om nog in de eerste helft in te zetten – het is belangrijk dat de kansen 1.50 of hoger zijn.

Je hebt de wedstrijd voor de aftrap geanalyseerd en verwacht dat het meer dan 2,5 wordt. Als je er niet helemaal naast zit, zullen er hier nog steeds doelpunten vallen. En we kijken reikhalzend uit naar het eerste doelpunt zodra de weddenschap is gespeeld.

Als er vrij vroeg na je weddenschap een doelpunt wordt gescoord, dan heb je – in ieder geval bij de meeste bookmakers die dit toestaan – een winstgevende exit-strategie: De kansen voor de over 1,5 ratelen natuurlijk af na het eerste doelpunt. Nu kun je de weddenschap laten uitbetalen via cashout, je kunt de weddenschap virtueel “verkopen”. Je komt er zeker met een plus uit.

De riskantere optie is om te wachten op het tweede doelpunt en de weddenschap toch te winnen. Hier is het natuurlijk aan te raden om de wedstrijd live te bekijken. Als er een doelpunt in de lucht hangt, kun je nog steeds wachten en de weddenschap laten staan. Als de wedstrijd een spannende aangelegenheid is, dan is het misschien beter om de weddenschap uit te cashen.

In ieder geval is het voor zo’n strategie aan te raden om te wedden bij een wedkantoor dat een live uitbetalingsoptie toestaat. Voor meer informatie over live weddenschappen, zie ook de live weddenschappen sectie van onze pagina.


​10. Specialiseer je in een competitie

Zoals in andere posts al is gezegd, is het absoluut essentieel om goed geïnformeerd te zijn over de wedstrijden waar je op wilt wedden. Het is vaak moeilijk om voldoende en goede informatie te krijgen, vooral als je wedt op een wedstrijd waarbij je de teams niet goed genoeg kent – of zelfs helemaal niet!

Competitiespecialist worden

Het is daarom aan te raden om je te specialiseren in één land, idealiter zelfs in één competitie. In het beste geval kies je een competitie waarin er veel live tv-wedstrijden zijn, de spelers grotendeels bekend zijn en de media-aandacht uitgebreid is. Als je besluit om alleen te wedden op wedstrijden in de Estse competitie, dan wordt het op de lange termijn meer een loterij dan wanneer je je specialiseert in de Engelse Premier League of de Duitse Bundesliga.

​Beschikbare bettingmarkten voor voetbalweddenschappen

System BetsHandicap BetsLong-term BetsSpread Betting
Correct ScoreDouble ChanceHalf Time/Full TimeWin Bets/Place Bets
Asian HandicapOver/Under BetsLive Betting2-way/3-way Bets


Je kunt altijd het beste wedden als je alles weet over een competitie, de teams en de hoofdrolspelers en ze week na week volgt. Dit is de enige manier om er zeker van te zijn dat je alles weet over ontwikkelingen binnen de teams, blessures of schorsingen en de gevolgen daarvan. Natuurlijk kun je je ook specialiseren in verschillende landen of competities en ze allemaal met dezelfde passie volgen, maar hoe specifieker en gerichter je bent in je analyse, hoe beter.

Wedden op competities die je helemaal niet kent en niet van tevoren hebt geanalyseerd, valt bijna in de categorie “gokken”. Het gaat niet om het gefundeerd plaatsvinden van een gebeurtenis die voorspeld is op basis van kennis, maar eerder om “hopen”. Specialiseer je en je zult slagen!


​11. Wat is een geldrace?

Een geldrace is een wedstrategie waarbij het winstbedrag van een winnende weddenschap direct wordt geïnvesteerd in de volgende weddenschap. Dit wordt meestal voortgezet met meerdere weddenschappen totdat een gewenst geldbedrag is bereikt.

Hoe speel je Money Race?

De Money Race kan worden uitgevoerd met alle mogelijke soorten weddenschappen. In de meeste gevallen ligt de focus echter specifiek op lage winkansen en dus “veilige weddenschappen”, om zo veel mogelijk weddenschappen achter elkaar te winnen. In dit geval is de Money Race vooral interessant voor sportwedders met een hoge bankroll. Als de Money Race wordt gestart met een vrij hoge eerste inzet, bespaar je jezelf talloze noodzakelijke winsten op weg naar het zelf gestelde doel. Tegelijkertijd is het risico op verlies echter ook groter.

Als je besluit om een Money Race te beginnen met 20 € en altijd in te zetten op evenementen met een winkans van 1.20, heb je 22 opeenvolgende overwinningen nodig om boven de 1.000 € uit te komen. Als je echter begint met een inzet van 100 €, heb je na 13 weddenschappen gewonnen met een winkans van 1.20, en zal je de grens van 1.000 € overschrijden. Dit wordt getoond in dit rekenvoorbeeld:

 • 20 € x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 = 1,104.12 €
 • 100 € x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 = 1,069.93 €

Met behulp van hogere winkansen kan een Money Race natuurlijk ook versneld worden, maar het risico om alle winst te verliezen is aanzienlijk hoger. Meestal varieer je je inzet een beetje; het is immers ook bij de Money Race erg belangrijk om niet wild te gaan, maar juist goed te onderzoeken ondanks de lage winkansen. Zoals bij alle weddenschappen is het belangrijk om in te zetten als je zeker weet dat de uitkomst zeer waarschijnlijk is. Zelfs als je sterk gericht bent op een gemiddelde odd, in ons voorbeeld de koers 1.20, is het geen probleem als er een 1.40 of 1.50 tussen zit. Ook hier is onderzoek en overtuiging van het grootste belang.


​12. Inzetten op een gelijkspel

Een gelijkspel is niet de meest populaire weddenschap die er is. Al was het maar omdat het veel leuker is om de overwinning van een team te vieren.

Maar: gelijkspelen betalen goed! Soms is het zinvol om voor remise te gaan in plaats van traditioneel te winnen of te verliezen. En elk spel begint met een gelijkspel …

Betting on a draw
Wedden op een gelijkspel

Probeer wedstrijden te vinden waarin beide teams het moeilijk zullen hebben om elkaar te verslaan. Zoek bijvoorbeeld naar teams uit de betere divisie die het thuis opnemen tegen topteams. Het bezoekende team heeft de kwaliteit om niet te verliezen, maar tegelijkertijd zullen ze problemen hebben om de thuisfavoriet te verslaan. In deze situatie zijn beide teams blij met een gelijkspel en dat is vaak het resultaat.

Een andere snelle en gemakkelijke manier om potentiële gelijke spelen te identificeren is om de Aziatische handicapkansen te bekijken.

Zoek naar wedstrijden waarin de handicap op nul (0) of een gelijkspel is gezet. Dit betekent dat beide teams min of meer gelijk gewaardeerd zijn en dat de bookmakers geen van beide teams een voorsprong willen geven. Wedstrijden als deze eindigen vaker in een gelijkspel dan je zou denken.


​13. Wedden op late goals

Bijvoorbeeld met betrekking tot wedden op late doelpunten, zoek naar wedstrijden met een duidelijke favoriet met 3-way winkansen van minder dan 1.30. Spreid in een wedronde het risico over zoveel mogelijk wedstrijden; er zullen natuurlijk altijd onverwachte verliezen zijn. Wed vervolgens op late doelpunten voor elk van deze wedstrijden. De meeste bookmakers bieden deze weddenschappen aan onder de naam “Laatste doelpunt in minuten 76-90”. Statistisch gezien win je iets minder dan 60% van al deze weddenschappen.

Het is ook belangrijk om te weten dat je alleen enkelvoudige weddenschappen speelt. Met een combinatie, hoe verleidelijk hoog de waarde ook is, daalt je winkans drastisch.​14. Sportweddenschappen op bekerwedstrijden

“Uit principe wed ik niet op bekerwedstrijden”; het bovenstaande wordt vaak gehoord, maar nooit echt begrepen, omdat juist spectaculaire bekergevechten zoveel mogelijkheden bieden voor de sportwedder.

Het is niet ongewoon dat David Goliath ontmoet. Voor de grote club is het niet zelden een vervelende plicht, maar voor de kleine club is het de onbetwiste wedstrijd van het jaar. En dus is er af en toe kans op goede odds en value bets.

Pokal
Wedden op bekerwedstrijden

Het kan de moeite waard zijn om je beter voor te bereiden op bekerwedstrijden. In tijden van YouTube en dynamische clubwebsites is het in veel gevallen geen probleem om de persconferentie voor de wedstrijd te volgen; welke spelers worden opgenomen in de selectie voor de wedstrijd? Welke vaste spelers of zelfs sterren worden gespaard? Speelt de tweede keeper? Krijgen jonge spelers hun kans? Al deze vragen zijn interessant als je op zoek bent naar een lucratieve weddenschap.

Natuurlijk hangt het altijd af van de aanpak van de club – bekerwedstrijden zijn altijd een kwestie van mentaliteit. Het is daarom een goed idee om de afgelopen weken te analyseren. Moet een grotere club zich rehabiliteren voor zwakke wedstrijden in de afgelopen weken en wil het misschien stoom afblazen op een “kleintje” in de beker? Hoe cup-affine is een club in het algemeen? Er zijn genoeg voorbeelden van vrij grote clubs die al jaren of zelfs decennia last hebben van een bekervloek. Ja, in feite is er zelfs bijna geen enkele andere club waar je meer te analyseren hebt dan in bekercompetities.

Het voordeel is dat er veel weddenschappen zullen zijn die bij nader inzien doorgaan voor value bets. Zelfs als de bookmakers, waarschijnlijk omdat ze niet elke wedstrijd zelf kunnen plannen en vooraf analyseren, de winkansen lager houden in de beker en een lagere commissie betalen.

Maar dit is ook niet overal het geval. Vooral bij bekerwedstrijden, waarbij verschillende bookmakers verschillende commissiepercentages hanteren, kun je de odds uitgebreid vergelijken. Dit biedt dan weer een goede gelegenheid om een nieuwe bookmaker te leren kennen en misschien een nieuwe account te openen om in de toekomst gebruik te kunnen maken van een nog breder scala aan odds.​15. Sportweddenschappen op live wedstrijden

In het tijdperk van smartphones en mobiele apps zijn live games de kers op de taart voor sportfans. Live wedden geeft je de mogelijkheid om in realtime te wedden op wedstrijden of evenementen. Het entertainment bij live games is hoog en het geheel kan zelfs ontaarden in een echte uitdaging met vrienden. Maar ook hier moet je niet van je plan afwijken.

Live Icon
Live Wedden

Het belangrijkste bij live wedden is dat je de wedstrijd ook echt ziet. Ondertussen bieden talloze aanbieders van weddenschappen livestreams aan, waarvan ze de rechten voor enorme bedragen hebben verworven. En dat hebben ze niet voor niets gedaan; omdat de livestreams gebruikers aantrekken, massaal verkeer naar de site genereren – en ook spelers aantrekken om in het heetst van de strijd te wedden. Tijdens een wedstrijd heb je niet de tijd om na te denken en kun je ook niet live de waarde van een weddenschap berekenen. Je zet gewoon in.

Maar dat is precies wat je moet doen: Behandel live weddenschappen op dezelfde manier als normale pre-bets. Hier veranderen de winkansen vaak heel snel en daarom is het zinvol om een bepaald bereik van winkansen te analyseren en hun waarde te berekenen. Als de winkansen zich tijdens het spel in een redelijke range bevinden, kun je toeslaan. Je hebt ook het voordeel dat je het spel kunt volgen – en zelfs kunt zien of er iets verandert in de kenmerken van het spel. Natuurlijk vergt het uitvoeren van het bovenstaande tijdens een live spel een relatief grote inspanning en een concentratievermogen dat je eerst moet leren. Maar als je het eenmaal onder de knie hebt en snel de waarde van een weddenschap kunt berekenen, valt er veel te winnen bij live wedden.

Voor de zekerheid moet je voor live weddenschappen alleen gebruik maken van “officiële streams” van aanbieders van weddenschappen of tv-uitzendingen. De bookmaker is je meestal een paar seconden voor als je een Russische stream gebruikt om de live wedstrijd te bekijken. En deze seconden kunnen soms een enorm verschil maken.

Let ook op dat, zelfs als je de wedstrijd op een openbaar tv-kanaal of zelfs live kunt bekijken, de aanbieders van weddenschappen een vertraging van een paar seconden hebben gepland bij het accepteren van weddenschappen; je kunt niet sneller zijn dan de bookmakers, maar je kunt de wedstrijd en de komende wedstrijdscènes beter beoordelen.Veel plezier en succes!


Lees dit artikel in een andere taal:

العربية ​أفضل 15 استراتيجية للمراهنات الرياضية
български15-те най-добри стратегии за спортни залози
中文​15 种体育博彩的最佳策略
čeština15 nejlepších strategií pro sportovní sázení
DeutschWettstrategien – die Top 15 Strategien
DanskDe 15 bedste sportsvæddemålsstrategier
EnglishThe Top 15 Sports Betting Strategies
Suomi15 parasta urheiluvedonlyöntistrategiaa
Français​Les 15 meilleures stratégies de paris sportifs
ΕλληνικάΟι 15 κορυφαίες στρατηγικές για αθλητικό στοίχημα
हिन्दीखेल सट्टेबाजी की शीर्ष 15 रणनीतियाँ
Bahasa Indonesia15 Strategi Taruhan Olahraga Teratas
ItalianoLe 15 principali strategie di scommessa sportiva
日本語スポーツベッティング戦略トップ 15
KiswahiliMbinu Bora 15 za Kubashiri Michezo
한국어최고의 스포츠 베팅 전략 15가지
Bahasa Melayu​15 Strategi Teratas Pertaruhan Sukan
NorskDe 15 Beste Sport Spill Strategier
Polski15 najlepszych strategii obstawiania zakładów sportowych
Portugues​As 15 principais estratégias de apostas esportivas
RomânăTop 15 cele mai bune strategii la pariuri sportive
Pусский15 лучших стратегий ставок на спорт
SvenskaDe 15 bästa strategierna för sportsbetting
EspañolLas 15 mejores estrategias de apuestas deportivas
SrpskiTop 15 strategija za sportsko klađenje
ไทย15 อันดับกลยุทธ์การเดิมพันกีฬา
TürkçeEn İyi 15 Spor Bahis Stratejisi
Yкраїнська15 найкращих стратегій ставок на спорт
Tiếng Việt15 chiến lược cá cược thể thao hàng đầu

18+Overlyzer is an abseits.at brand. All rights reserved.

HomeLiveOver/Under