​Top 15 cele mai bune strategii la pariuri sportive

Reading time: 34 min (6610 words)

Dacă ați studiat deja suficient de bine elementele de bază ale pariurilor sportive, este timpul să aprofundați cele mai populare strategii de pariuri. În continuare vă explicăm cum să jucați la pariuri cu strategia potrivită și la ce să fiți atenți.

Atunci când vine vorba de a alege strategia potrivită la pariuri sportive, opiniile sunt împărțite. Există o singură strategie potrivită pentru a câștiga la pariuri sau este cel mai bine să fii flexibil atunci când alegi o strategie? În oricare din cazuri, vă prezentăm cele mai bune și mai promițătoare strategii pentru a vă crește în timp profitul la pariuri.

​Cea mai bună casă de pariuri pentru a aplica strategii

Cote mari, o gamă largă de opțiuni de pariuri și limite ridicate la casa de pariuri 22Bet

Înregistrează-te și obține un bonus de 122 de euro
22BET
22BET

22Bet oferă pariuri sportive atât cu mize mari, cât și cu limite mari de câștig. În plus, operatorul de pariuri are o gamă largă de opțiuni de pariuri disponibile. Pentru clienții care joacă cu mize mai mari și nu doresc să facă compromisuri atunci când vine vorba de alegerea pariurilor, 22Bet este o alegere excelentă.

22bet Recenzie Înregistrează-te la 22BET și primești un bonus de până la 122 de euro

​Cea mai bună strategie la pariuri sportive

Dacă vă decideți să pariați la un nivel profesionist, prima întrebare care apare este care e strategia potrivită? Cu toate acestea, nu există un răspuns corect la această întrebare deoarece o strategie bună pentru un parior poate sa nu i se potrivească celuilalt.

Mulți pariori se concentrează pe un anumit tip de pariu. Accentul pariorului se pune pe un anumit rezultat al meciului pe care îl caută în mod activ. De exemplu, acesta ar fi:

 • Un pariu de „Peste/Sub“
 • Pariu de „Peste/Sub“ pe echipă
 • Victorii cu handicap, adică victorii pe o diferență de mai multe goluri
 • Cote mici
 • Pariuri la pauză
 • Goluri înscrie aproape de startul sau de finalul meciului

E foarte simplu să pui accent pe astfel de pariuri deoarece dimensiunea mizei, gestionarea ei și frecvența cu care se plasează pariurile constituie un rol important în cadrul strategiilor.

Înainte de a paria conform unei strategii este foarte important să-ți stabilești un management foarte precis al fondului de pariere și sa te ții în mod constant de el. Acesta e factorul cel mai esențial în luarea deciziei de a paria constant.

E similar cu scăderea în greutate: întotdeauna se spune că depinde în proporție de 30% de activitatea fizică și în proporție de 70% de dieta corectă. Deci, putem spune că buna gestionare a fondului de pariuri este „dieta corectă a pariurilor“.

Doar atunci când ați creat un sistem de gestionare a bugetului de pariuri potrivit pentru dumneavoastră puteți să testați numeroasele și ingenioasele strategii de pariuri. De exemplu, veți găsi informații despre sistemul de pariuri Fibonacci, strategii specializate pe un anumit campionat, pariuri sistematice pe 1X, strategii pe echipe outsider care joacă acasă sau pariuri pe goluri marcate în ultimele minute.

Dacă sunteți interesați de aceste subiecte, puteți să citiți mai departe și să aflați totul despre cele mai populare strategii de pariuri.

cele mai bune case de pariuri pentru cei care pariază mize mari


1. ​Învinge casele de pariuri cu tool-ul live Overlyzer

Instrumentul live Overlyzer prezintă în timp real presiunea exercitată de echipe în cadrul meciurilor de fotbal din peste 1000 de campionate și competiții. Acest lucru le permite utilizatorilor Overlyzer să vadă dintr-o singură privire care echipă exercită mai multă presiune și domină jocul.

Aceste date vă pot oferi avantajul suprem atunci când pariați live pe următorul gol, numărul total de goluri și chiar rezultatul final!

Tendințele live de pe Overlyzer pentru Anglia vs Germania…Anglia a marcat trei goluri atunci când a pus o presiune puternică pe Germania în ultimele 20 de minute ale meciului!

Linia albastră reprezintă presiunea pusă de echipa gazdă, in timp ce linia roșie reprezintă presiunea pusă de echipa oaspete.

De asemenea, „Game Offense Factor“ interpretează dacă un meci este mai ofensiv sau mai defensiv bazându-se pe diferite statistici și pe date live. În medie, o valoare de 30% sau mai mare pe întreg parcursul unui meci indică faptul ca meciul este unul ofensiv și probabil se vor înscrie mai multe goluri…

Puteți găsi mai multe detalii despre modul în care funcționează aceste valori pe contul nostru de YouTube.


înregistrați-vă pe Overlyzer și obțineți avantajul suprem asupra pariurilor live


Învinge casele de pariuri!

​2. 1X pe outsiderii care joacă acasă

O strategie de pariuri care a avut succes în trecut este pariul pe șansă dublă 1X atunci când o favorită joacă în deplasare. În acest caz, 1X are o cotă bună de piață și oportunități interesante pentru profit.

» Pariază acum și revendică un bonus de 100 de euro la Bet365

Strategia de pariere pe 1X

Cu această strategie nici măcar nu trebuie să alegeți și să analizați meciurile care conțin diferențe foarte mari de cote și de valoare a echipelor. Nu trebuie neapărat să pariați împotriva lui Bayern, Barcelona sau Juventus ca și echipe ce joacă în deplasare. Probabil ne-am îndepărta în acest caz de pariurile care au o valoarea bună. Chiar dacă optăm pentru echipe care nu sunt mari outsidere, dar rămând outsidere conform cotelor, găsim cote interesante între 1.60 și 2.50.

Ca și în cazul tuturor pariurilor, este important să analizați meciurile în avans și să nu pariați orbește. Desigur, ar trebui să țineți cont de statistici, de informațiile avansate despre jucătorii accidentați sau suspendați, dar și despre forma recentă a echipelor. Avantajul terenului propriu al unui outsider împotriva unei echipe importante reprezintă de asemenea o motivație specială pentru el, astfel ca nu trebuie subestimat deoarece acest lucru aduce un mic avantaj pentru echipa gazdă. Puteți găsi un pariu bun pe 1X mai ales dacă favorita din meci a avut probleme în ultima perioadă împotriva echipelor mai mici.

Dacă acceptați și cote mai mici, puteți utiliza această strategie de 1X și în cazul partidelor unde cotele sunt echilibrate.


​3. Strategia all-in pe cote de 1.20

Această strategie all-in presupune câștigarea a numeroase pariuri consecutive pentru a avea un profit decent. E totuși destul de clar că toți banii vor fi pierduți atunci când pierdeți un pariu. Dar în cazul în care prindeți 30, 35 sau chiar 40 de ponturi la rând, veți obține un profit foarte bun!

All-in pe cote de 1.20 – strategie de pariere

Pentru această strategie folosim cote în jur de 1.20, în mod ideal ar trebui căutate pariuri la meciuri care se joacă live. La fel ca și în cazul strategiei de peste 1.5 goluri, unde se caută jocuri tipice de „peste“, puteți și aici să așteptați până când cotele ajung la nivelul dorit. Pariul de peste 0.5 goluri ar fi ideal aici, ceea ce înseamnă că meciul nu trebuie să se încheie 0-0. De obicei, dacă trec 30 de minute fără gol marcat, cota crește la 1.20. Acest lucru depinde de meci deoarece uneori poate să fie mai mică, iar în alte cazuri să fie mai mare. Desigur, aici e o chestie de preferință pe ce tipuri de pariuri vreți să pariați cu această strategie.

Este important ca întotdeauna să jucați aproximativ aceleași cote. Cu siguranță această strategie reprezintă un test de răbdare și nu este deosebit de spectaculoasă la început, însă nu există un obiectiv exact din punct de vedere al câștigurilor și vă veți putea opri oricând, urmând a vă retrage câștigurile. De exemplu, dacă începeți o serie de pariuri cu 10 euro, aceștia sunt toți banii pe care îi puteți pierde. Căutați un pariu la o cota de 1,20, iar după ce îl câștigați plasați imediat cei 12 euro pe o altă cotă asemănătoare. Câștigați apoi 14,40 euro, iar această sumă o puteți investi din nou.

Profiturile vor deveni vizibile după o perioadă mai lungă de timp, dar vor crește brusc mai târziu, odată ce miza va fi din ce în ce mai mare. Dacă reușiți să câștigați 30 de ponturi la rând, cei 10 euro cu care ați început vor ajunge deja la 2373,76 euro. După 35 de pronosticuri câștigate, ați fi deja la 5906,68 euro, iar după 40 de ponturi la 14697,71 euro.

Desigur, probabilitatea de a avea atâtea pariuri consecutive câștigătoare este foarte mică, însă această strategie progresivă este una ce oferă o senzație și o emoție aparte. Dacă începeți seria de pariuri cu o miză mai mică atunci nu veți pierde prea mulți bani și există bineînțeles oportunitatea de a începe o adevărată serie atunci când începeți să folosiți această strategie.


​4. Sistemul 1-3-2-6

Sistemul 1-3-2-6 este similar cu un alt sistem progresiv de pariuri, cunoscut sub numele de Paroli. Ambele implică creșterea mizei după un câștig și ambele implică un ciclu de pariuri care se încheie la un anumit punct fix. Singura diferență reală este reprezentată de alegerea pariurilor.

Nu există multe strategii care să fie mai ușor de înțeles decât 1-3-2-6, iar simplitatea sa este foarte atrăgătoare pentru mulți pariori. De asemenea, există o serie de alte beneficii care contribuie la popularitatea strategiei.

Bineînțeles, ca la oricare alte strategii, există și dezavantaje. Mai jos vom analiza atât apectele pozitive, cât și cele negative ale strategiei 1-3-2-6, dar vom prezenta și cum aceasta poate fi folosită, plus alte detalii.

Folosirea sistemului de pariuri 1-3-2-6

La fel ca multe alte sisteme de pariuri, 1-3-2-6 a fost concepută pentru pariuri care plătesc o sumă egală a mizei (cota 2.00), exact cum ar fi pariurile pe roșu-negru la ruletă. De fapt, acest sistem este folosit la scară largă la masa de ruletă și în alte jocuri de casino, cum ar fi baccarat, jocurile cu zaruri și blackjack. Practic, nu contează unde il folosiți, ci să jucați cote de 2.00.

După cum am menționat mai sus, acest sistem este foarte simplu. Tot ce trebuie să faceți este să jucați pariurile pe baza unor reguli simple. În primul rând, trebuie să decideți cât de mare va fi miza dumneavoastră. Ca o regulă generală, odată ce ați stabilit bugetul pe care sunteți dispuși să-l pierdeți într-o sesiune de pariuri, miza ar trebui să fie undeva între 2 si 5% din acesta.

De exemplu, dacă vreți să jucați cu un total de 500 de euro, 10 euro ar fi o miză rezonabilă. Miza despre care vorbim este aceea pe care o veți juca în primul pariu din serie. După fiecare pariu pierdut, seria se termină și trebuie începută una nouă, astfel că din nou veți începe cu o altă miză.

Dacă începeți cu un pariu câștigător, miza va trebui ajustată conform secvenței 1-3-2-6. Așadar, la al doilea pariu trebuie să creșteți miza la 30 de euro. Dacă și acesta va fi câștigător, miza urmează să fie de 20 de euro. Dacă seria continuă să fie câștigătoare, ultimul pariu va fi de 60 de euro. Practic acesta este sistemul 1-3-2-6.

Dacă câștigați patru pariuri consecutive, seria este finalizată cu succes și o puteți lua de la capăt. Nu uitați că odată ce pierdeți, miza se va reseta și veți porni de la pasul 1.

Practic cam despre asta este vorba la strategia 1-3-2-6. Atâta timp cât țineți cont de un set simplu de reguli nu ar trebui să aveți probleme în a folosi cu succes acest sistem.

Rezultatele posibile ale strategiei 1-3-2-6

Având în vedere că acest sistem are un ciclu scurt de pariuri, există puține rezultate posibile. Acestea sunt următoarele:

 • Pierderea primului pariu (pierderea totală a unității inițiale de pariere)
 • Primul pariu câștigat, al doilea pierdut (pierderea totală a două unități de pariere)
 • Primele două pariuri câștigate, al treilea pierdut (câștigarea totală a doua unități de pariere)
 • Primele trei pariuri câștigate, al patrulea pierdut (nu pierdeți nimic, dar nici nu câștigați ceva)
 • Toate cele patru pariuri câștigate (câștig total de 12 unități)

Așadar, după cum puteți observa, doua dintre posibilele rezultate ale unui ciclu de pariuri implică pierderi. Pierderea se va produce doar dacă primul sau al doilea pariu va fi pierdut. Deci, de fiecare dată când primele doua pariuri sunt câștigate, nu puteți ieși pe minus.

Poate părea că sistemul 1-3-2-6 are o șansă mai bună de a fi profitabil decât de a pierde bani. Din păcate, acest lucru nu este adevărat. Deși sistemul are unele avantaje, profitul nu este unul garantat.

Avantajele și dezavantajele ale strategiei de pariuri 1-3-2-6

Probabil cel mai mare avantaj al sistemului 1-3-2-6 este faptul că e simplu și ușor de învățat. Dacă doriți o strategie care să nu fie prea complicată, aceasta reprezintă o opțiune bună. În plus, miza dumneavoastră nu crește după o pierdere, iar acest lucru previne pierderea rapidă a banilor, mai ales dacă alegeți cu grijă dimensiunea unității de pariere.

Un alt avantaj notabil este că după oprirea secvenței de patru pariuri câștigate consecutiv și revenirea la miza inițială, aveți posibilitatea de a lega o serie consecutivă. Există șansa de a câștiga de patru ori la rând, iar cu ceva noroc, câștigurile vor acoperi pierderile avute înainte.

Sistemul nu vine fără dezavantaje, iar cel mai mare este acela că la această strategie nu există niciun avantaj pentru a învinge casa depariuri. De altfel niciun sistem nu poate face asta. El ajută însă să mențineți disciplina datorită setului de reguli care trebuie urmat, pentru că până la urmă va trebui să vă bazați tot pe norocul dumneavoastră pentru a câștiga. Dacă obțineți o secvență greșită de rezultate, veți pierde.

Strategia 1-3-2-6 nu este una slabă în comparație cu oricare altă strategie disponibilă, cu condiția s-o accepți așa cum este. Aceasta nu garantează câștigurile, dar vă poate ajuta să profitați la maxim de norocul dumneavoastră.


​5. Sistemul de pariuri Fibonacci

Sistemul de pariuri Fibonacci reprezintă una dintre numeroasele strategii de pariere disponibile în ziua de azi. Aici vă explicăm despre ce este vorba.

Strategia de pariuri Fibonacci

Șirul Fibonacci este, fără îndoială, un concept controversat. Cu siguranță există însă pariori care au reușit să obțină un mare succes cu el. Această strategie implică unele riscuri, dar cu oare care noroc și cu inspirația potrivită, puteți avea succes prin folosirea acestei strategii.

Conceptul de bază al pariurilor conform șirului Fibonacci este simplu: pariați pe egal. Dacă pierdeți, pariați din nou pe un rezultat egal, în funcție de strategie, urmând a crește miza.

E foarte important ca cotele la egal să fie de peste 2,62 (mai precis: 2,618). Din fericire, pentru cei care doresc să folosească această strategie, majoritatea pariurilor pe remiză au o cotă mai mare de 2,62. Cu cât cota e mai mare, cu atât mai bine.

Fibonacci Betting Strategy
Parierea cu sistemul Fibonacci

Dacă pierdeți, pariați pur și simplu pe următorul egal folosind șirul Fibonacci. Este un șir de numere în care suma a două numere consecutive are ca rezultat următorul număr, făcând ca șirul Fibonacci să fie unul infinit de numere reale. Puteță găsi mai multe informații pe Wikipedia despre șirul Fibonacci.

Fibonacci numbers
Șirul Fibonacci

Deci, dacă începeți să pariați pe primul egal cu 1 euro pe cote mai mari de 2,62 și pierdeți, atunci data viitoare veți paria din nou 1 euro, apoi 2 euro, 3 euro, 5 euro, 8 euro, 13 euro și așa mai departe.

Este de înțeles din punct de vedere matematic că fiecare profit pe care îl veți obține la un pariu va compensa pierderile anterioare și chiar veți avea un profit net.

Exemplu de pariuri Fibonacci

Haideți să luăm ca exemplu pierderea a 10 pariuri consecutive și câștigarea celui de-al 11-lea pariu. În acest caz, ați pariat deja 143 de euro și ați plasat cu succes al 11-lea pariu din șirul Fibonacci, la o miză de 144 de euro. Dacă presupunem că pariul câștigător are o cotă de 2.80, atunci câștigați 403,20 de euro. În total ați pariat 287 euro, profitul net fiind de 116.20 de euro.

Dezavantajul acestei strategii este unul evident. Presupunând că nu pierdeți 10 pariuri consecutive, ci 20, atunci ați pierdut deja nu mai puțin de 16901 euro. Acesta reprezintă un bankroll uriaș, care nu ar trebui riscat pe un astfel de șir de pariuri. Puteți afla mai multe despre acest lucru în explicațiile noastre asupra management-ului băncii de pariuri.

Sistemul de pariuri Fibonacci – concluzia noastră

Când pariați conform șirului Fibonacii, depindeți mult ca pariul câștigător să iasă în timp util. În caz contrar, nu vă veți mai permite să măriți miza și veți pierde mulți bani. Desigur, această strategie poate funcționa bine. De exemplu, puteți alege o singură echipă care știți că obține des rezultate de egalitate. Dar dacă ne bazăm pur și simplu pe teoria probabilității, într-o zi veți ajunge cu siguranță într-o etapă pe care n-o mai puteți gestiona financiar.


​6. Criteriul lui Kelly

Bineînțeles că există multe idei, concepte și formule care vă pot ajuta să calculați miza ideală pentru un pariu. Una dintre ele este criteriul lui Kelly.

Desigur, acest criteriu nu reprezintă o garanție că veți paria întotdeauna corect, iar alegerea unui pariu depinde în continuare de dumneavoastră. Criteriul lui Kelly vă ajută însă să alegeți dimensiunea mizei pe care o veți juca.

Cum funcționează criteriul lui Kelly

 1. Alegeți un meci și evaluați rezultatul în procente
  Exemplu: Austria bate Germania – evaluați acest rezultat cu o probabilitate de 20%
 2. Acum veți căuta o cotă la acest meci care să vi se pară corectă
 3. Apoi puneți probabilitatea și cotele în criteriul lui Kelly și obțineți o valoare din aceasta

Să luăm ca exemplu probabilitatea de 20% de a câștiga cu cote de 5.50.
Mai întâi facem calculul, unde probabilitatea de 100% este 1:

Kelly value calculation sportsbetting
Calculul valorii după Kelly

Acum putem să continuăm calculele și să găsim cea mai bună miză posibilă pentru acest pariu. Formula folosită pentru a alege o miză rezonabilă arată astfel:

Procentul din bankroll ce trebuie setat = valoare / (cotă – 1)

În cazul nostru asta înseamnă:

Kelly bankroll calculation sportsbetting
Calcularea băncii după Kelly

Criterul lui Kelly recomandă ca, având în vedere probabilitatea determinată și cotele alese, să pariați 2.22% din bancă pe acest meci.

Desigur, utilizarea acestei formule depinde în mare măsură de evaluarea pe care o faceți probabilității. Dacă considerați că un anumit rezultat al unui meci este foarte probabil și creșteți valoarea considerabil, puteți avea ca rezultat aproximativ 30% din bancă. Recomandăm aici multă prudență, deoarece în caz contrar, bugetul de pariuri poate scădea considerabil.

De asemenea, este posibil să obțineți un rezultat negativ la calcularea primei valori. Acest lucru se întâmplă dacă pariați prea puțin pe o probabilitate de câștig a unui eveniment care are cote prea mici. Rezultatul este că veți avea o valoare negativă, ceea ce înseamnă nimic altceva decâ că dacă nu sunteți siguri, atunci pariul n-are cum să dea roade…


​7. Dutching în pariurile sportive

Dutching este procesul de a paria pe mai multe pariuri în decursul aceluiași meci, astfel încât indiferent de care pariu e câștigător, să se poată obțină un profit. Această strategie nu trebuie confundată cu cea de arbitrage, care presupune parierea pe toate rezultatele posibile ale unui meci (1, X si 2), astfel încât să fie generat un profit garantat. Lucrul acesta e practic posibil doar prin utilizarea mai multor case de pariuri și doar la câteva evenimente.

» Pariază acum și ia bonusul de la Bet365

Dutching-ul este ideal pentru evenimentele care pot avea la final rezultate multiple, dar pe care credeți că le puteți reduce la două sau la trei selecții (pariuri); dar în teorie, puteți paria pe oricât de multe selecții doriți. Cu cât mai puține selecții folosiți în dutching, cu atât pariați mai puțin pe echipele care pierd și faceți un profit mai bun. Cu toate acestea, prin mai puține selecții crește și riscul.

Dutching-ul este cel mai bine folosit atunci când fie aveți informații bune, fie aveți o presimțire bună că un rezultat este puțin probabil să se întâmple. Dacă acele rezultate puțin probabile au cote uriașe, atunci nu merită să faceți dutching, dar dacă credeți că rezultatul pe care îl doriți la un meci e puțin probabil, atunci selecțiile rămase în Dutching plătesc dividente foarte bune.

Determinarea diferitelor mize de pariuri în Dutching

Principala caracteristică în Dutching este aceea că veți câștiga aceeași sumă, dar cotele pariate sunt diferite, astfel că uneori poate să fie dificil să vă dați seama de mizele necesare pentru a le juca.

Exemplu:

De exemplu, dacă alegeți două pariuri, unul cu o cotă de 5/1 și altul cu o cotă de 8/1 și doriți să câștigați 100 de euro indiferent de rezultat:

Împărțiți cotele în zecimale (6.0 și 9.0) și împărțiți miza la cota zecimală.

100 € / 6.0 = 16.66 €
100 € / 9.0 = 11.11 €
Miza totală = 27.77 €

Alternativ, s-ar putea să vă faceți o idee despre cât de mult doriți să pariați pe un meci; în acest caz, este în jur de 30 de euro. Practic miza pe o șansă de 0.6 este de 20 de euro. Pentru a calcula cât de mult ar trebui pariat pe cealaltă selecție:

20 € x (6.0 / 9.0) = Pariul pe selecția cu o cotă mai mare. = 13.33 €

Miza totală ar fi atunci de 33,33 euro, iar dacă una din cele două selecții este câștigătoare, câștigul va fi de 120 de euro.

Calcularea cotelor combinate în Dutching

În dutching, este important ca selecțiile pe care pariați să aibă cote combinate. Pentru a alege cele mai bune pariuri, trebuie să luați în considerare cotele și să alegeți evenimente în care selecțiile dumneavoastră combinate au cele mai bune șanse de câștig în raport cu cotele dumneavoastră, asta în loc să pariați toate selecțiile pe care credeți că le-ați putea câștiga.

Exemplu:

Dacă pariați un total de 100 de euro, iar câștigul este de 150 de euro, atunci acoperiți toate selecțiile dumneavoastră cu cote combinate de ½ sau 1.5, ca număr decimal.

Când plasați pariul de Dutching, trebuie să aveți calculate deja mizele și randamentul total, astfel încât să puteți plasa pariul cu același randament pentru fiecare rezultat. Pentru a obține cotele zecimale pentru pariul dumneavoastră, pur și simplu împărțiți miza totală la randamentul dumneavoastră.

Poate părea puțin dificil să estimăm cotele combinate atunci când numerele sunt puțin mai aleatorii, cum ar fi 279 de euro câștig pentru o miză de 82 de euro, dar la final e foarte ușor de înțeles:

279 € / 82 € = cotă de 3.4, ceea ce înseamnă 5/2.

​Avantajele dutching-ului

 • Oferă noi posibilități

Unul dintre cele mai mari avantaje ale dutching-ului este acela că oferă oportunități noi de profit. În trecut era posibil să omitem să pariem pe o cursă de cai deoarece vedeam doi cai care credeam că că au șanse să câștige, dar nu știam pe care din ei să pariem. Alternativ, la un meci de fotbal anticipai că vor fi puține goluri, dar nu erai sigur dacă să pariezi pe un 0-0 sau 1-1. Cu Dutching, se poate obține acum profit dacă pariem ambele pronosticuri.

 • Încă obțineți o valoare bună

Doar pentru că pariați pe doua rezultate nu înseamnă că pariul nu mai are o valoare bună. Dacă credeți că o favorită nu prea are șanse să câștige, atunci doua pariuri pe cote foarte mari pe adversară poate să ofere o valoare a pariurilor excelentă. Dacă randamentul acestor pariuri combinate este mai mare decât șansa ca acele rezultate să fie câștigătoare, veți reuși să generați valoare prin Dutching.

 • Mai multe pariuri câștigătoare

Prin Dutching reduceți cotele medii, dar vă creșteți sansele de câștig. În teorie, acest lucru ar trebui să aibă ca rezultat mai multe pariuri câștigătoare și prin urmare un randament mult mai bun. Acest lucru vă ajută să vă protejați propriul cont de perioadele de secetă și ar trebui să vă ofere și o oarecare bucurie în a paria.

​Dezavantajele dutching-ului

 • Slăbirea profitului

Cu cât mai multe selecții aveți în Dutching, cu atât reduceți cotele medii la fiecare eveniment de pariuri. Ori de câte ori decideți să adăugați noi selecții, trebuie să țineți cont că frecvența de pariere trebuie să se îmbunătățească pentru ca rata profitului să fie menținută la un anumit nivel. Dacă folosiți Dutching și nu câștigați prea des, veți pierde banii foarte repede.

 • Dutching-ul invers

Dutching-ul invers sună cam complicat, dar de fapt este doar dutching folosit pentru trading la pariuri. Se aplică aceleași principii; cu cât aveți mai multe selecții, cu atât este mai probabil ca pariul să fie câștigat, dar cu atât profitul va fi mai mic. Și dimpotrivă. Cu cât mai puține selecții, cu cât e mai puțin probabil să câștigați și cu atât este mai profitabil fiecare pariu câștigător.


​8. Cash out din timp în pariurile sportive

Ați regretat vreodată că ați plasat un anumit pariu și v-ați dorit să-l puteți retrage mai repede? Sau poate ați avut îndoieli pe parcursul meciului că echipa pe care ați pariat nu va fi în stare să-și mențină avantajul luat pe tabelă? Dacă răspunsul la oricare din cele două întrebări e da, atunci vă va plăcea opțiunea de retragere anticipată a pariului. Aceste proprietăți ale retragerii oferă pariorului mai mult control asupra pariurilor deja plasate, iar dacă acesta își va juca cărțile cum trebuie, atunci ar putea face diferența în privința bankroll-ului. Plata anticipată a pariului este denumită cash out de către majoritatea site-urilor de pariuri sportive.

Care este opțiunea de retragere anticipată a pariului?

Opțiunea de retragere anticipată a pariului permite jucătorilor de pariuri sportive să-și retragă pariurile mai devreme, înainte ca acestea să se finalizeze. Așadar, puteți fie să obțineți un profit, fie să recuperați o parte din miză, în funcție de selecția pe dumneavoastră de la momentul respectiv. Funcția este disponibilă imediat după ce ați pariat pariul pre-meci sau live, iar valoare plății va fluctua în funcție de desfășurarea evenimentelor din meci.

Funcția de cash out este valabilă atât pentru pariurile individuale, cât și pentru bilete, dar trebuie să rețineți că nu se aplică tuturor tipurilor de pariuri, cum ar fi 1X2 sau alte pariuri populare. Pariorii pot profita de această opțiune interesantă atunci când plasează pariuri pe fotbal, tenis, baschet, cricket, baseball și chiar curse de cai – atât pe desktop, cât și pe mobil.

Când să faceți un cash out din timp

Dacă echipa sau jucătorul pe care ați pariat este favorit, dar este condus de către adversar, atunci puteți să faceți cash out și să vă securizați profitul în loc să vedeți că profitul dumneavoastră și miza va dispărea instant. La final, alegerea se dovedește a fi una corectă în acest caz.

Alternativ, opțiunea de cash out poate fi folosită pentru a limita pierderile, ceea ce poate fi o strategie foarte bună pe termen lung. Dacă pariul dumneavoastră nu se află într-o postură bună, iar lucrurile nu dau semne că se îndreaptă, este înțelept să retrageți din timp, astfel încât să fiți siguri că veți primi înapoi o parte din miză. Aceasta poate să nu pară ca o strategie populară, dar cu siguranță poate ajuta pariorii să rămână pe linia de plutire pentru o perioadă mai lungă din timp.


​9. Pariază live pe peste 1.5 goluri

Cu această strategie veți paria la meciurile live pe pariuri de tipul “Peste 1.5 goluri”.

Strategia „live pe peste 1.5 goluri“

Pariurile live pe „peste 1.5 goluri“ reprezintă o strategie de pariuri foarte profitabilă. Acest tip de pariu are un avantaj interesant datorită progresului pe care le au cotele în timpul meciului. În primul rând, ar trebui să faceți același lucru ca si cu pariurile normale de peste/sub. Găsiți un meci care este foarte posibil să fie de peste 2.5 goluri. Utilizați această strategie de pariuri doar pe meciuri unde anticipați 3+.

Cotele pentru peste 1.5 goluri vor fi foarte mici înainte de meci. În unele cazuri, nu sunt mai mari de 1.20. Dar odată ce timpul trece în meci, iar golurile nu apar, atunci cotele cresc aproape în fiecare minut și devin din ce în ce mai bune. Trebuie totuși să aveți răbdare. În mod ideal, ca și în cazul oricărui pariu, ar trebui să urmăriți meciul live pentru a avea cele mai mari șanse.

Așteptați până când pariul va avea cote între 1.50 și 2.00. Cu cât cota este mai mare, cu atât mai bine, dar contează foarte mult să alegeți momentul potrivit. Dacă se marchează un gol, pariul se încheie înainte să-l plasați, astfel că trebuie să căutați alt meci. Această strategie funcționează doar dacă scorul va rămâne 0-0 o perioadă mai bună de timp. De obicei va trebui să așteptați până în intervalul de 35 – 55 de minute, astfel încât cotele la peste 1.5 să fie bune. Cu toate acestea, vă recomandăm să plasați pariul până la pauză, fiind important să aveți cote de minim 1.50.

Ați analizat meciul înainte de start și v-ați așteptat la peste 2.5 goluri. Dacă nu greșiți complet, golurile vor veni și ele. Apoi așteptați cu nerăbdare ca primul gol să se marcheze de îndată ce pariul este jucat.

Dacă golul vine repede după ce ați plasat pariul, atunci aveți – cel puțin la majoritatea caselor de pariuri care permit acest lucru – o strategie de ieșire profitabilă: Cotele pentru peste 1.5 goluri vor scădea cu siguranță după primul gol. Acum puteți să faceți cash out, practic îl veți vinde virtual. Cu siguranță veți ieși pe plus.

Opțiunea mai riscantă este să așteptați al doilea gol și să câștigați pariul oricum. E recomandabil să urmăriți meciul live. Dacă golul plutește în aer, puteți să așteptați în continuare și să lăsați pariul în joc. Dacă meciul este destul de tensionat, este mai bine să faceți cash out.

În orice caz, pentru o astfel de strategie este indicat să pariați la o casă de pariuri care permite opțiunea de cash out live. Pentru mai multe informații despre pariurile live, consultați și secțiunea de pariuri live a paginii noastre.


​10. Specializare pe un campionat

După cum s-a menționat în alte postări, este foarte important să fiți informați despre meciurile pe care pariați. De multe ori este dificil să obțineți informații suficient de bune, mai ales dacă pariați pe o partidă unde nu cunoașteți echipele suficient de bine, sau chiar deloc!

Deveniți un specialist pe campionate

Este așadar recomandat să vă specializați pe o singură țară, în mod ideal chiar pe un singur campionat. În cel mai bun scenariu, ar trebuie să alegeți un campionat în care sunt multe meciuri transmise live la TV, jucătorii sunt în mare parte cunoscuți și mediatizarea este una extinsă. Dacă decideți să pariați doar pe meciurile din campionatul Estoniei, atunci pe termen lung pariurile ar deveni mai mult o loterie decat dacă v-ați specializa pe Premier League sau Bundesliga.

​Tipurile de pariuri disponibile pentru fotbal

System BetsHandicap BetsLong-term BetsSpread Betting
Correct ScoreDouble ChanceHalf Time/Full TimeWin Bets/Place Bets
Asian HandicapOver/Under BetsLive Betting2-way/3-way Bets


Întotdeauna veți paria mai bine atunci când cunoașteți totul despre un campionat, echipele din el, protagoniștii și îl urmăriți săptămână de săptămână. Acesta este singurul mod de a vă asigura că știți totul despre ce se întâmplă în cadrul echipelor, adică accidentări, suspendări și consecințele acestora. Desigur, vă puteți specializa pe mai multe țări și campionate și să le urmăriți pe toate la fel de atent, dar cu cât sunteți mai concentrați și specializați în analiza dumneavoastră, cu atât mai bine.

Pariurile pe campionate pe care nu le cunoașteți deloc și nu le-ați analizat în prealabil aproape că se încadrează în categoria jocurilor de noroc. Nu este vorba despre predicția întemeiată asupra unui eveniment datorită cunoștințelor voastre, ci mai degrabă despre „speranță“. Specializați-vă și veți reuși!


​11. Ce este Easy Money?

Easy Money este o strategie de pariuri în care suma profitului dintr-un pariu câștigător este investită direct în pariul următor. Acest lucru este de obicei continuat prin numeroase pariuri până la atingerea sumei de bani dorite.

Cum jucați Easy Money?

Easy Money poate fi jucată cu toate tipurile de pariuri posibile. Totuși, în cele mai multe cazuri accentul se pune în special pe cote mici, adică pe „pariuri sigure“, pentru a reuși să câștigați mai multe pariuri la rând. În acest caz, Easy Money este deosebit de interesantă pentru pariorii care dispun de o bancă mai mare. Dacă Easy Money este început cu o miză inițială destul de mare, veți economisi numeroase profituri necesare în drumul spre obiectivul auto-impus. Însă în același timp, riscul de pierdere este și mai mare.

Dacă decideți să începeți Easy Money cu 20 de euro și să pariați de fiecare dată pariuri la cotă de 1.20, atunci aveți nevoie de 22 de pariuri consecutive câștigate pentru a obține peste 1000 de euro. Totuși dacă începeți cu o miză de 100 de euro, veți depăși pragul de 1000 de euro după 13 pariuri de 1.20 câștigate. Acest lucru este prezentat în următorul exemplu de calcul:

 • 20 € x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 = 1,104.12 €
 • 100 € x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 = 1,069.93 €

Strategia Easy Money poate merge mai rapid cu ajutorul cotelor mai mari, dar riscul de a pierde toate câștigurile este bineînțeles mult mai mare. De obicei este bine să variați puțin pariurile, fiind foarte important la Easy Money să nu vă lăsați duși de val, ci să analizați pariurile bine, în ciuda cotelor mici. Ca și cu toate pariurile, este important să pariați pe pariuri în care aveți mare încredere de reușită. Chiar dacă sunteți concentrați pe o cotă medie, de exemplu de 1.20, nu este o problemă dacă mai jucați și cote de 1.40 sau 1.50. Și aici, analiza și încrederea sunt foarte importante.


​12. Pariuri pe egalitate

Pariurile pe egal nu sunt printre cele mai populare. Asta doar pentru că e mult mai distractiv să sărbătorești victoria unei echipe.

Dar: egalurile plătesc bine! Uneori, are sens să jucați pe o remiză decât pe tradiționalele 1 sau 2. Practic fiecare joc începe de la egalitate…

Betting on a draw
Parierea pe remize

Încercați să găsiți meciuri echilibrate, în care ambelor echipe le va fi greu să se învingă reciproc. De exemplu, căutați echipe de la mijlocul clasamentului care întâlnesc echipe ceva mai tari pe teren propriu. Echipa oaspete are calitatea necesară pentru a nu fi învinsă, însă în același timp va avea probleme deoarece joacă în deplasare. În această situație ambele echipe vor fi fericite cu o remiză, ceea ce se întâmplă destul de des.

O altă modalitate rapidă și ușoară de a identifica posibilele remize este aceea de a verifica cotele de la handicapul asiatic.

Căutați meciurile în care handicapul principal a fost setat la 0 sau la egal. Asta înseamnă că ambele echipe au fost evaluate mai mult sau mai puțin egal, iar casele de pariuri nu vor să ofere niciunei echipe un avans. Meciuri ca acestea tind să se încheie la egalitate mai repede decât ați putea crede.


​13. Pariuri pe goluri marcate pe final de meci

De exemplu, în legătură cu aceste pariuri pe goluri marcate pe final de meci, căutați partide de 1X2 care au o favorită clară, la o cotă mai mică de 1.30. Într-o sesiune de pariuri, jucați pe cât mai multe meciuri posibile. Bineînțeles că vor exista si unele pariuri pierdute destul de neașteptat. Pariați pe goluri marcate pe final de meci la fiecare din meciurile alese. Majoritatea caselor de pariuri oferă aceste pariuri sub numele de “Ultimul gol va fi înscris în minutele 76-90”. Statistic vorbind, veți câștiga sub 60% din pariurile plasate.

De asemenea, este important să rețineți că trebuie să jucați doar pariuri single. Cu un bilet, indiferent cât de tentant ar fi, șansele de câștig scad drastic.​14. Pariuri sportive pe meciurile de cupă

“În principiu, nu pariez pe meciurile de cupă“ este replica pe care mulți pariori o dau, dar pe care nu am înțeles-o niciodată cu adevărat. Asta deoarece în special meciurile spectaculoase din cupă oferă atât de multe oportunități pentru pariorii sportivi.

Nu este neobișnuit ca David să-l întâlnească pe Goliat. Pentru cluburile mari, meciurile de cupă sunt de obicei destul de enervante, dar pentru echipele mici un duel tare reprezintă meciul anului. Astfel, de multe ori există șansa de a câștiga pariuri pe cote mari și a găsi câteva value bets.

Pokal
Parierea pe meciurile de cupă

Poate merită să urmăriți mai îndeaproape meciurile de cupă. În această epocă a Youtube și a site-urilor bine puse la punct ale echipelor de fotbal, în majoritatea cazurilor nu există probleme în a urmări conferințele de presă de dinainte de meci. Ce jucători sunt incluși în lot? Ce jucători de bază vor fi menajați? Va fi portarul de rezervă titular? Jucătorii tineri vor primi șansa de a juca? Toate aceste întrebări de mai sus sunt foarte interesante când vine vorba de un pariu profitabil.

Bineînțeles, depinde întotdeauna de abordarea clubului – jocurile de cupă fiind întotdeauna o chestie de mentalitate. Prin urmare, este o idee bună să analizăm ce s-a întâmplat în săptămânile premergătoare meciului. E posibil ca un club mai mare să încearcă să-și revină dupa rezultatele slabe din ultima perioadă și să încerce să se dezlănțuie în cupă? Cât de mult pune clubul accent pe cupă? Există exemple suficiente ale unor cluburi destul de mari care parcă sunt bletemate în cupă în ultimii ani sau chiar în ultimele decenii. Nu există multe meciuri care trebuie analizate mai mult decât meciurile de cupă.

Avantajul este însă că există multe pariuri care dacă le priviți mai atent, pot deveni adevărate value bets. Asta chiar dacă casele de pariuri mențin cotele mai mici în cupă și plătesc un comision mai mic deoarece nu pot planifica și analiza fiecare joc în parte.

Dar nu este cazul peste tot. În special în jocurile de cupă, în care diverse case de pariuri stabilesc cote diferite, găsim o comparație extinsă a cotelor. Acestea oferă o bună oportunitate de a cunoaște noi case de pariuri și de a deschide cont la ele pentru a folosi o gamă și mai largă de pariuri în viitor.​15. Pariuri pe meciuri live

În era smartphone-urilor și a aplicațiilor mobile, meciurile live reprezintă cireașa de pe tort pentru iubitorii de sport. Pariurile live oferă posibilitatea de a paria pe meciuri sau evenimente în timp real. Divertismentul meciurilor live este foarte ridicat și poate degenera într-o adevărată provocare cu prietenii. Dar și aici nu ar trebui să vă abateți de la planul dumneavoastră.

Live Icon
Pariurile live

Cel mai important lucru despre pariurile live este că puteți vedea cu adevărat meciul. Numeroși operatori de pariuri oferă transmisiuni live ale căror drepturi le-au achiziționat pentru sume enorme de bani. Ei au făcut asta din motive întemeiate, deoarece transmisiunile live atrag utilizatori, generează trafic masiv către site și atrag pariorii să joace pe loc. În timpul unui joc nu ai timp să te gândești prea mult și nici nu poți calcula valoarea pariului live. Pur și simplu doar pariezi.

Voi însă trebuie să faceți asta: tratați pariurile live în același mod prin care tratați pariurile pre-meci. Cotele se schimbă foarte repede live, motiv pentru care este logic să analizăm o anumită gamă de cote și să le calculăm valoarea. Dacă cotele arată bine în timpul meciului, puteți da lovitura. Aveți și avantajul de a putea urmări meciul live și de a observa schimbările în desfășurarea acestuia. Desigur, punerea în aplicare a acestor lucruri necesită un efort relativ mare și o capacitate de concentrare care mai întâi trebuie învățată. Dar odată ce reușiți acest lucru și puteți calcula rapid valoarea de piață a unui pariu, aveți multe de câștigat din pariurile live.

Pentru a fi în siguranță, ar trebui să utilizați doar stream-uri oficiale de la operatorii de pariuri sau să urmăriți meciurile la TV. Casa de pariuri este de obicei înaintea ta cu câteva secunde atunci când folosești un stream rusesc. Aceste secunde pot face uneori diferența.

De asemenea trebuie să rețineți: chiar dacă puteți urmări meciul pe un canal TV sau chiar live de la stadion, operatorii de pariuri au o întârziere de câteva secunde la acceptarea pariurilor, astfel că nu puteți fi mai rapizi decât casele de pariuri, dar puteți evalua mai bine cursul jocului și acțiunile care urmează să se întâmple.Distracție și mult noroc!


Citiți acest articol într-o altă limbă:

العربية ​أفضل 15 استراتيجية للمراهنات الرياضية
български15-те най-добри стратегии за спортни залози
中文​15 种体育博彩的最佳策略
čeština15 nejlepších strategií pro sportovní sázení
DeutschWettstrategien – die Top 15 Strategien
DanskDe 15 bedste sportsvæddemålsstrategier
EnglishThe Top 15 Sports Betting Strategies
Suomi15 parasta urheiluvedonlyöntistrategiaa
Français​Les 15 meilleures stratégies de paris sportifs
ΕλληνικάΟι 15 κορυφαίες στρατηγικές για αθλητικό στοίχημα
हिन्दीखेल सट्टेबाजी की शीर्ष 15 रणनीतियाँ
Bahasa Indonesia15 Strategi Taruhan Olahraga Teratas
ItalianoLe 15 principali strategie di scommessa sportiva
日本語スポーツベッティング戦略トップ 15
KiswahiliMbinu Bora 15 za Kubashiri Michezo
한국어최고의 스포츠 베팅 전략 15가지
Bahasa Melayu​15 Strategi Teratas Pertaruhan Sukan
Nederlands​De top 15 Sportweddenschappen Strategieën
NorskDe 15 Beste Sport Spill Strategier
Polski15 najlepszych strategii obstawiania zakładów sportowych
Portugues​As 15 principais estratégias de apostas esportivas
Pусский15 лучших стратегий ставок на спорт
SvenskaDe 15 bästa strategierna för sportsbetting
EspañolLas 15 mejores estrategias de apuestas deportivas
SrpskiTop 15 strategija za sportsko klađenje
ไทย15 อันดับกลยุทธ์การเดิมพันกีฬา
TürkçeEn İyi 15 Spor Bahis Stratejisi
Yкраїнська15 найкращих стратегій ставок на спорт
Tiếng Việt15 chiến lược cá cược thể thao hàng đầu

18+Overlyzer is an abseits.at brand. All rights reserved.

HomeLiveOver/Under