15-те най-добри стратегии за спортни залози

Reading time: 31 min (6099 words)

Ако вече сте се запознали достатъчно добре с основите на спортните залози, сега е моментът да се задълбочите в най-популярните стратегии за залагане. Ще ви обясним как успешно да залагате на спортни събития с правилната стратегия и на какво да обърнете внимание.

Мненията за избора на правилна стратегия за спортни залагания се различават. Съществува ли изобщо правилна стратегия за победа в спортните залагания или най-добрата стратегия е просто да бъдем гъвкави при избора на съответната стратегия? Във всеки случай представяме най-добрите и най-обещаващи стратегии за увеличаване на печалбите от залагания с течение на времето.

Най-добър букмейкър за залози със стратегия

Масивни коефициенти, широка гама от залози и високи лимити при доверен букмейкър 22Bet

Регистрирайте се и получете 122 € бонус
22BET
22BET

22Bet предлага спортни залози с високи залози и лимити за печалби. Освен това компанията за залози предлага широка гама от залози. Клиентите, които играят с по-високи залози и не искат да правят компромиси с избора на залози, ще намерят 22Bet за чудесен избор!

22bet преглед Регистрирайте се с 22BET и да получите 122 € бонус

Най-добрата стратегия за спортни залагания

Ако решите да залагате професионално, първият въпрос, който възниква, е правилната стратегия за залагане. На този въпрос обаче няма абсолютен отговор, защото това, което е добра стратегия за един залагащ, може да не е подходящо за друг.

Много играчи на спортни залози са силно фокусирани върху определен вид залог. Тогава фокусът на играчите е насочен най-вече към определен изход от играта, който те активно търсят. Това може да бъде, например:

 • Залог за повече или по-малко
 • Над или под залози за отбор
 • Победи с хендикап, т.е. победи с разлика от няколко гола
 • Ниски коефициенти за печалба
 • Залози на полувремето
 • Ранни или късни цели

Това е много опростен фокус, тъй като, разбира се, размерът на залога или, като цяло, обработката на залозите и честотата, с която се играят залозите, също играят важна роля в рамките на стратегиите.

Преди да започнете да залагате според определена стратегия за залагане, е важно да си наложите много прецизно управление на банковата сметка и да се придържате към него последователно. Това е абсолютно най-същественият фактор при вземането на решение да залагате последователно.

Подобно е на отслабването: винаги се казва, че около 30% зависи от физическата активност, а 70% – от правилната диета. Така че може да се каже, че доброто управление на банковите средства е “правилната диета за залагане”.

Едва когато изградите работеща за вас система за управление на средствата, можете да започнете да тествате многобройните стратегии за залагане. Например, ще намерите подробна информация за системата за залагане на Фибоначи, специализираната стратегия в лигата, систематичното залагане на 1Х, стратегиите за домакински аутсайдери или залагането на късни голове.

Ако се интересувате от тези теми, можете да продължите да четете и да научите всичко за най-популярните стратегии за залагане.

най-добрите букмейкъри за хай ролери


1. Победи букмейкърите с инструмента Overlyzer Live Tool

Инструментът на Overlyzer на живо картографира ситуациите на натиск във футболни мачове от над 1000 лиги и състезания – в реално време. Това позволява на потребителите на Overlyzer да видят с един поглед кой отбор упражнява по-голям натиск и доминира в играта.

Тези данни могат да ви дадат най-голямо предимство, когато залагате на живо на следващ гол, брой голове и дори на изхода от мача!

Тенденции на живо за Англия срещу Германия… Англия вкара три гола, когато постави Германия под силен натиск в последните 20 минути на мача!

Синята линия представлява натискът, упражняван от отбора домакин, а червената – натискът, упражняван от отбора гост.

“Факторът за нападение в играта” също така интерпретира дали дадена игра е по-нападателна или по-защитна въз основа на различни статистически данни и данни за изпълнение на живо. Средно стойност от 30% или повече за цялата продължителност на мача показва, че играта се играе офанзивно и активно, като вероятно има повече голове…

Можете да намерите по-подробно обяснение за работата на тези показатели в нашия акаунт в YouTube.


регистрирайте се в Overlyzer и получете максималното предимство за залози на живо

Победи букмейкърите!

2. 1Х на стратегия за домашни аутсайдери

Стратегия за залагане, която е била успешна в миналото, е залогът на “двоен шанс” 1Х, ако аутсайдер играе срещу фаворит у дома. В този случай залогът “1Х” носи респектиращи коефициенти и много интересни възможности за печалба.

» Заложете сега и вземете €100 бонус в Bet365

Стратегия за залагане на победа или равенство у дома

С тази стратегия дори не е необходимо да избирате и анализирате игри, които съдържат абсолютни крайности и очевидни класови различия. Така че не е задължително да залагате срещу Барселона, Байерн или Ювентус като гост. Тук вероятно ще се отдалечим от залозите за стойност. Дори ако изберем отбори, които не са големи аутсайдери, но все пак са аутсайдери според коефициентите, ще намерим изключително интересни коефициенти между 1,60 и 2,50.

Както при всички залози, важно е да анализирате предварително и да не залагате сляпо на някой отбор. Разбира се, трябва да вземете предвид статистиката, предварителната информация за контузии и отстранявания, както и моментната форма на отборите. Домакинското предимство на аутсайдера, за когото мачовете пред собствена публика срещу “по-голям” също представляват специална мотивация, не бива да се подценява, тъй като носи още едно малко предимство за отбора домакин. Особено когато съответният фаворит напоследък се е показал колеблив срещу “по-малките”, определено можете да намерите стойност в такъв залог на аутсайдер с двоен шанс.

Ако приемате и по-ниски коефициенти, разбира се, можете да използвате тази стратегия 1Х и за игри с балансирани коефициенти.


3. All-in на коефициенти в 1.20 стратегия

Тази стратегия за залагане включва печелене на многобройни залози един след друг и винаги използване на максимума предлага възможност за печелене на прилични пари. Но също така е ясно, че всички пари са загубени, ако загубите залог. Но ако успеете да спечелите 30, 35, а може би дори 40 пъти подред, ще получите големи пари!

All-in на коефициент 1.20 – стратегия за залагане

За целта използваме коефициенти около 1.20 – в идеалния случай трябва да търсите залозите, които играете на живо. Както и при стратегията за залагане на над 1,5 гола в мачове, които се оценяват като типични “оувър”, и тук можете да изчакате, докато коефициентът достигне желаното ниво. Залогът над 0,5 гола е идеален тук – т.е. залогът, че мачът няма да завърши 0:0. Обикновено след 30 минути без голове получавате ставка от 1,20 – в зависимост от мача тя, разбира се, може да е по-ниска, но понякога и по-висока. Разбира се, въпрос на вкус е с какъв вид залог искате да монетизирате своята поредица от залози или “състезание с пари”, както още се нарича.

Важно е винаги да играете с приблизително еднакъв коефициент. Това със сигурност е изпитание за търпение и в началото не е особено впечатляващо, но няма точна цел и можете да спрете по всяко време и да получите печалбата си. Например, ако започнете такава серия от залози със залог от 10 €, това е всичко, което можете да загубите. Така че сега намирате залог с коефициент 1,20, печелите го и веднага изигравате спечелените 12 € отново на коефициенти, които са около тази сума. Печелите 14,40 € – които ще бъдат инвестирани в следващия залог.

Печалбите ще станат забележими много бавно, но с течение на времето ще се увеличават рязко, защото, разбира се, залогът расте все повече и повече. Ако наистина успеете да направите 30 правилни прогнози, вашите 10 € от началото вече ще бъдат огромните 2 373,76 €. След 35 правилни избора вече ще бъдем на 5 906,68 €, а след 40 правилни избора – на 14 697,71 €.

Разбира се, не е много вероятно да имате толкова много правилни съвети подред, но тази стратегия за прогресивно залагане също е нещо, което ви носи тръпка. Ако не започвате поредицата от залози с твърде висок залог, не можете да загубите много и, разбира се, има възможност да започнете истинска серия, когато използвате тази стратегия за залагане.


4. Системата 1-3-2-6

Системата 1-3-2-6 е подобна на друга система за залагане на положителна прогресия, известна като Пароли. И двете включват увеличаване на залозите след победа и цикъл от залози, който завършва във фиксирана точка. Единствената реална разлика е в действителната последователност на залозите.

Не са много системите, които са по-лесни за разбиране от 1-3-2-6, а простотата им е много привлекателна за много играчи. Съществуват и редица други предимства, които допринасят за нейната популярност.

Разбира се, както при всяка система за залагане, и тук има недостатъци. По-долу ще разгледаме положителните и отрицателните аспекти на 1-3-2-6, както и подробностите и начина на използване.

Използване на системата 1-3-2-6

Подобно на много други системи за залагане, 1-3-2-6 е създадена за залози, при които се изплаща равна сума, като залозите “червено – черно” в рулетката. Всъщност тя е широко използвана на масата за рулетка и в други казино игри като бакара, игри със зарове и блекджек. По принцип няма значение за какво го използвате, при условие че играете с равни суми.

Както беше споменато по-рано, тази система е много проста. Всичко, което трябва да направите, е да коригирате залозите си въз основа на няколко прости правила. На първо място, трябва да решите колко висока трябва да бъде единицата ви за залог. Като ориентир, след като сте определили сумата, която сте готови да загубите за една сесия, единицата ви за залагане трябва да бъде около 2% до 5% от нея.

Например, ако искате да играете с общо 500 €, 10 € ще бъде разумно число. Единица залог е сумата, която залагате на първия залог в поредицата. След всеки загубен залог последователността приключва и започвате нова – и отново вкарвате единица залог.

Ако спечелите залог, променяте залога си в съответствие с последователността 1-3-2-6. Така, ако спечелите първия си залог, следващия път увеличавате залога си на 30 € (три единици залог). Ако спечелите и този залог, ще поставите 20 € на следващия си залог. Ако спечелите и това, следващия път ще заложите 60 €. И вече имаме последователността 1-3-2-6.

Ако спечелите четвъртия пореден залог, поредицата е завършена и започвате отначало. Не забравяйте, че щом загубите, залогът Ви също се нулира до единица залог.

В общи линии това е смисълът на системата за залагане 1-3-2-6. Докато се съобразявате с простите правила, няма да имате проблеми с успешното използване на тази система.

Възможни резултати от 1-3-2-6

Тъй като тази система е само кратък цикъл, възможните резултати са малко. Те са следните:

 • Загуба на първия залог (обща загуба на една единица залог)
 • Първият залог е спечелен, вторият е загубен (обща загуба от две единици залог)
 • Първите два залога са спечелени, третият залог е загубен (обща печалба от две единици залог)
 • Печелиш първите три залога, губиш четвъртия залог (нулева печалба)
 • Спечелете всичките четири залога (обща печалба от 12 единици)

И така, както виждате, само два от възможните изходи на един цикъл са свързани със загуба. Загуба ще има само ако първият или вторият залог е загубен. Така че всеки път, когато спечелите първите два залога, не можете да загубите отново в същия цикъл.

Може да ви се струва, че системата 1-3-2-6 увеличава вероятността да печелите, отколкото да губите. Но за съжаление, това не е вярно. За съжаление, въпреки че системата има някои предимства, гарантираната печалба не е едно от тях.

Предимства и недостатъци на стратегията за залагане 1-3-2-6

Може би най-голямото предимство на системата 1-3-2-6 е, че е много проста и лесна за усвояване. Ако искате да използвате система за залагане, която не е прекалено сложна, това е добър вариант. Освен това залогът ви не се увеличава след загуба – това предотвратява бързата загуба на пари, особено ако избирате чувствително размера на единиците си за залагане.

Друго забележително предимство е, че след като спрете поредицата след четири последователни печалби и се върнете към една единица, сте изправени пред възможността за малка печеливша серия. Има вероятност да спечелите и четирите пъти подред – и ако имате късмет, печалбите ви ще надхвърлят загубите от залозите, които сте загубили преди това.

Системата не е лишена от недостатъци; най-очевидният от тях е, че няма как да се пребори с предимството на казиното, което съществува във всяко казино. Никоя система за залагане не може да направи това. Но тя ви помага да поддържате дисциплина с набор от правила, които трябва да спазвате, защото в крайна сметка все пак трябва да разчитате на късмета си, за да спечелите. Ако получите грешна последователност от резултати, ще загубите.

1-3-2-6 не е лоша система за залагане в сравнение с другите налични системи, при условие че я приемете такава, каквато е. Тази система не гарантира, че ще спечелите, но може да ви помогне да извлечете максимума от късмета си.


5. Системата за залагане на Фибоначи

Системата за залагане на Фибоначи е една от многото налични днес стратегии за залагане. Тук ще обясним какво представлява тя.

Стратегията за залагане на Фибоначи

Залагането на последователността на Фибоначи несъмнено е противоречива концепция. Но определено има спортни залагащи, които са успели да постигнат голям успех с нея. Тази стратегия крие известни рискове, но с необходимия късмет и правилния нос можете да постигнете успех, докато използвате тази стратегия.

Основната концепция на залагането според последователността на Фибоначи е проста: заложете на равенство. Ако загубите, просто заложете на следващото равенство според определен ключ и започнете да увеличавате залога си.

Важно е коефициентът за равенство да е над 2,62 (по-точно: 2,618); за щастие на тези, които искат да използват тази стратегия, има много залози за равенство с този минимален коефициент. Колкото по-висок е коефициентът, толкова по-добре.

Fibonacci Betting Strategy
Залози след Фибоначи

Ако загубите, просто залагате на следващото равенство след последователността на Фибоначи. Това е последователност от числа, при която сборът на две последователни числа води до следващото число, което прави последователността на Фибоначи безкрайна последователност от естествени числа. Можете да намерите повече информация за последователността на Фибоначи в Уикипедия.

Fibonacci numbers
Последователността на Фибоначи

Така че, ако започнете да залагате с 1 € на първото теглене с коефициент > 2,62 и загубите, следващия път отново залагате 1 €, след това 2 €, след това 3 €, след това 5 €, след това 8 €, след това 13 € и т.н.

Математически разбираемо е, че всяка печалба, която ще постигнете с този залог, ще компенсира предишните загуби и дори ще реализирате нетна печалба.

Пример за залог на Фибоначи

Нека вземем за пример ситуацията, при която губите десет пъти подред и печелите залога си единадесетия път. В този случай вече сте заложили 143 € и накрая успешно сте поставили на залог единадесетото число в последователността на Фибоначи – 144. Ако сега приемем, че успешният залог е бил с коефициент @ 2,80, печелите 403,20 €. Заложили сте общо 287 €, което прави нетната ви печалба 116,20 €.

Недостатъкът на тази стратегия също е очевиден. Ако предположим, че загубите не десет, а двадесет поредни залога, тогава вече ще сте загубили 16 910 евро в залози. Това е огромен банкрол, който, разбира се, никога не бива да рискувате за подобна поредица от залози. Можете да намерите повече информация за това в нашите обяснения за управление на банкрола.

Системата за залагане на Фибоначи – нашето заключение

Когато залагате според последователността на Фибоначи, разчитате на навременен успех. В противен случай в крайна сметка вече няма да можете да си позволите залозите и ще загубите много пари. Разбира се, тази стратегия може да работи и добре. Например, можете да се съсредоточите върху определен отбор, за който се знае, че често прави равенства. Но чисто въз основа на теорията на вероятностите един ден със сигурност ще стигнете до етап, в който вече няма да можете да се справяте финансово.


6. Формулата на Кели

Разбира се, съществуват множество идеи, концепции и формули, които могат да ви помогнат да изчислите идеалния залог за даден залог. Една от тях е формулата на Кели.

Разбира се, това не е гаранция, че винаги ще залагате правилно, а оценката на вероятността за изхода от дадена игра все пак зависи от вас. Но формулата на Кели може да ви помогне да изберете размера на залога си.

Ето как работи формулата на Кели

 1. Избирате игра или събитие и оценявате резултата в проценти
  Пример Австрия побеждава Германия – оценявате този резултат с вероятност 20 %.
 2. Сега търсите коефициент за това събитие, който ви се струва справедлив.
 3. След това въвеждате вероятността и шансовете във формулата на Кели и получавате стойност от нея.

Нека вземем за пример 20% вероятност за печалба с коефициент @ 5.50.
Първо правим математически изчисления, при които вероятността от 100% е 1

Kelly value calculation sportsbetting
Изчисляване на стойността след Kelly

Сега можем да продължим да изчисляваме и да намерим най-добрия възможен залог за този залог. Формулата, която се използва за избор на разумен залог, изглежда по следния начин:

Процент от банката, който трябва да се определи = стойност / (коефициент – 1)

В нашия случай това означава:

Kelly bankroll calculation sportsbetting
Изчисляване на банката след Кели

Формулата на Кели ви препоръчва, като се има предвид вероятността, която сами сте определили, и коефициентите, които сте избрали, да заложите 2,22% от банката си на това събитие.

Разбира се, използването на тази формула зависи до голяма степен и от вашата оценка на вероятността. Ако смятате, че даден изход от играта е много вероятен, и по този начин увеличите значително стойността, може да се случи така, че в резултат да получите 30% или дори повече от банката си. Разбира се, тук е препоръчително да се внимава, защото по този начин банката Ви може да се плъзне надолу много бързо.

Възможно е също така да получите отрицателен резултат при изчисляването на първата стойност. Това се случва, ако сте заложили твърде ниска очаквана вероятност за печалба на събитие с твърде нисък коефициент. Резултатът е, че стойността ви е отрицателна, което не означава нищо друго освен: ако не сте сигурни в това, то този залог просто не се изплаща …


7. Dutching в спортните залагания

Холандският залог е процес на залагане на повече от една селекция по време на едно и също събитие, така че независимо от това коя селекция печели, да се реализира печалба. Това не бива да се бърка с арбитража, който включва залагане на всички възможни резултати от дадено събитие, така че да се генерира гарантирана печалба. Това е възможно само при използването на няколко букмейкъра и само за няколко събития.

» Залагайте сега и вземете бонус от Bet365

Холандският залог е идеален за събития с много резултати, при които смятате, че можете да сведете възможните резултати до два или три, но на теория можете да залагате на всякакъв брой селекции. Колкото по-малко селекции правите при дючлинга, толкова по-малко губещи подкрепяте и толкова по-голяма печалба реализирате от тях. Въпреки това, като залагате на по-малко селекции, увеличавате риска си.

Dutching се използва най-добре, когато разполагате с информация или имате много силно усещане, че даден резултат е много малко вероятен. Ако тези малко вероятни резултати са с огромни коефициенти, тогава не си струва да се използва dutching, но ако смятате, че желаният резултат е малко вероятен, тогава останалите селекции при dutching носят добри дивиденти.

Определяне на различните залози в холандския език

Основната характеристика на холандските залози е, че печелите една и съща сума, но с оглед на различните коефициенти понякога е трудно да се определят необходимите залози.

Пример:

Ако покриете две селекции, една с 5/1 и една с 8/1, и искате да спечелите 100 € независимо от резултата:

Разделете коефициентите на десетични дроби (6,0 и 9,0) и разделете залога на десетичните коефициенти.

100 € / 6.0 = 16.66 €
100 € / 9.0 = 11.11 €
Общ залог = 27.77 €

Освен това може да имате представа колко искате да заложите на дадено събитие; в този случай това е около 30 €. Знаете, че залогът ви за шанс 0,6 е около 20 €. За да изчислите колко трябва да заложите на другата селекция:

20 € x (6,0 / 9,0) = Залог на селекцията с по-висока стойност = 13,33 €

Тогава общият залог ще бъде 33,33 €, а ако една от двете селекции спечели, ще получите 120 €.

Изчисляване на комбинирани коефициенти в холандски стил

При dutching е важно селекциите, на които залагате, да имат комбинирани коефициенти. За да изберете най-добрите залози, все пак трябва да вземете предвид коефициентите и да изберете събития, в които комбинираните селекции имат най-голям шанс за победа спрямо коефициентите, а не просто да подкрепите всички селекции, за които смятате, че могат да спечелят.

Пример:

Ако сте заложили общо 100 € и възвръщаемостта на печеливш залог е 150 €, тогава покривате всичките си селекции с комбиниран коефициент 1/2 или 1,5 като десетично число.

Когато поставяте холандския си залог, вече сте изчислили залозите си и общата възвръщаемост, за да можете да направите залога с еднаква възвръщаемост за всеки изход. За да получите десетичния коефициент за Вашия залог, просто трябва да разделите общия си залог на възвръщаемостта си.

Може да изглежда трудно да се определи комбинираният коефициент, когато числата са малко по-случайни, например 279 € печалба за 82 € залог, но е много лесно да се определи:

279 € / 82 € = коефициент 3,4, което е приблизително 5/2.

Предимства на Dutching

 • Предлага нови възможности

Едно от най-големите предимства на холандския пазар е, че той създава нови възможности за печалба. В миналото може да сте разбили състезанието до два коня, но не е било лесно да изберете тези два коня и затова сте напуснали състезанието. Или пък може да сте предположили, че даден футболен мач ще завърши с много малко голове, но не сте били сигурни дали трябва да заложите на 0:0 или 1:0. С помощта на холандския залог можете да получите печалба и за двете ситуации.

 • Все още получавате стойност

Това, че залагате на повече от един резултат, не означава, че няма да получите никаква стойност от залога си. Ако смятате, че е много малко вероятно фаворит с нисък рейтинг да спечели, тогава две или повече селекции с висок рейтинг в това събитие могат да предложат голяма стойност. Ако сумарната възвръщаемост от комбинирания залог е по-голяма от шанса тези резултати да спечелят, Вие ще генерирате стойност чрез “dutching”.

 • Още печеливши залози

С холандеца намалявате общия си коефициент, но увеличавате шансовете си да спечелите залога. На теория това би трябвало да доведе до повече печеливши залози и следователно до по-чести печалби от залагания. Това помага да защитите сметката си за залози от сухи периоди и също така би трябвало да ви предложи известна радост при залагането.

Недостатъци на Dutching

 • Отслабване на печалбата

Колкото повече селекции правите при холандския залог, толкова повече намалявате общия си коефициент във всяко събитие. Всеки път, когато решите да добавяте нови селекции, трябва да вземете предвид факта, че процентът на залозите ви трябва да се подобри, за да може да се поддържа определено ниво на печалба. Ако използвате dutching и не печелите често, ще загубите парите си много бързо.

 • Обратен холандец

Обратният хотчър звучи сложно, но това е просто хотчър за търговия. Прилагат се същите принципи; колкото повече избори правите, толкова по-вероятно е залогът ви да спечели, но толкова по-малко пари ще спечелите. И обратното, колкото по-малко избори правите, толкова по-малка е вероятността да спечелите и толкова по-печеливш е всеки печеливш залог.


8. Ранно изтегляне на пари в спортните залагания

Случвало ли ви се е да съжалявате, че сте направили определен залог, и да искате по някакъв начин да го оттеглите? Или може би сте се съмнявали дали отборът, който сте подкрепяли, наистина може да задържи лидерството? Ако отговорът ви на някой от въпросите е “да”, тогава ще харесате опцията за ранно изтегляне. Тези свойства дават на спекуланта по-голям контрол върху вече направените залози и в крайна сметка биха могли да направят голяма разлика в общия банкрол, ако заложите картите си правилно. В повечето сайтове за спортни залози ранното изплащане често се нарича кеш аут.

Каква е възможността за ранно изтегляне?

Опцията за ранно изтегляне позволява на залагащите на спортни събития да изтеглят залозите си по-рано, преди те да бъдат уредени. Така можете да реализирате печалба или да си върнете част от залога, в зависимост от избора си в този момент. Функцията е налична веднага след като сте направили залог преди мача или в игра, а размерът на изплащането варира в зависимост от събитията, които се случват в играта.

Функцията за изплащане е налична за индивидуални залози и залози с натрупване, но имайте предвид, че тя не се прилага за всички видове залози, като например резултата (1×2) и някои други популярни пазари. Спекулантите могат да се възползват от вълнуващата опция, когато правят залози на футбол, тенис, баскетбол, крикет, бейзбол и дори конни надбягвания – както на настолен компютър, така и на мобилни устройства.

Кога да направите предсрочно изплащане

Ако отборът или играчът, когото подкрепяте, е в печеливша позиция, но е изведен от противника, тогава определено трябва да направите кеш аут и да си осигурите съответната печалба, вместо да гледате как потенциалната ви печалба и залог изчезват във въздуха. Прогнозата ви се оказва вярна и избраният от вас играч губи лидерството.

Алтернативно, възможността за изплащане може да се използва и за ограничаване на загубите, което може да бъде много добра стратегия в дългосрочен план. Ако избраният от вас вариант не печели в момента и не изглежда, че нещата ще се обърнат, е разумно да изтеглите парите си по-рано, за да сте сигурни, че ще получите обратно част от депозита си. Това може да не изглежда като популярна стратегия, но определено може да помогне на спекулантите да останат на повърхността за по-дълги периоди от време.


9. Залог на живо на над 1,5 гола

С тази стратегия за залагане залагате на мачове на живо с тип залог “Над 1,5 гола”.

Стратегията за залагане “над 1,5 гола на живо”

Залагането на живо на “над 1,5 гола” е много печеливша стратегия за залагане. Този залог има интересно предимство поради развитието на коефициентите. На първо място, трябва да направите същото нещо, както при нормалните залози “над/под”. Намерете мач, в който очаквате над 2,5 гола. Използвайте тази стратегия за залагане само за залози, при които очаквате това.

Преди мача коефициентът за над 1,5 ще бъде много нисък. В някои случаи той е не по-висок от 1,20. Но докато играта тече и головете липсват, този коефициент се увеличава почти всяка минута и става все по-доходоносен. Сега трябва да бъдете търпеливи. В идеалния случай – както при всеки залог – трябва да гледате играта на живо по същото време, за да имате възможно най-голямо предимство.

Сега изчакайте, докато залогът получи коефициент между 1.50 и 2.00. Колкото по-висок, толкова по-добре, но, разбира се, моментът е важен. Ако бъде отбелязан гол, залогът приключва още преди да е започнал и трябва да намерите нова игра. Тази стратегия работи само ако е 0-0 достатъчно дълго време. Обикновено ще трябва да изчакате до 35-ата до 55-ата минута, така че коефициентът за над 1,5 да е справедлив. Въпреки това ви препоръчваме все пак да залагате през първото полувреме – важно е коефициентът да е 1,50 или по-висок.

Анализирахте мача преди началото и очаквахте над 2,5 гола. Ако не сте сгрешили напълно, тук все пак ще бъдат отбелязани голове. А ние с нетърпение очакваме първия гол веднага след изиграването на залога.

Ако голът бъде отбелязан доста рано след залога ви, тогава имате – поне при повечето букмейкъри, които позволяват това – печеливша стратегия за изход: Коефициентът за над 1,5, разбира се, ще се понижи след първия гол. Сега залогът може да бъде изплатен чрез кеш аут, на практика можете да го “продадете”. Със сигурност ще излезете с плюс.

По-рисковият вариант е да изчакате втория гол и да спечелите залога. Тук, разбира се, е препоръчително да гледате мача на живо. Ако има гол във въздуха, все пак можете да изчакате и да оставите залога в сила. Ако играта е напрегната, тогава може би е по-добре да продадете залога.

Във всеки случай за такава стратегия е препоръчително да залагате с компания за залагания, която позволява опция за изплащане на живо. За повече информация по темата за залозите на живо, вижте и раздела за залози на живо на нашата страница.


10. Специализирайте се в дадена лига

Както вече споменахме в други публикации, да сте информирани за игрите, на които искате да залагате, е абсолютно необходимо. Често е трудно да се получи достатъчна и добра информация, особено ако залагате на игра, в която не познавате достатъчно добре отборите – или дори изобщо не ги познавате!

Станете специалист по лигата

Затова е препоръчително да се специализирате в една държава, а най-добре дори в една лига. В най-добрия случай трябва да изберете лига, в която има многобройни телевизионни мачове на живо, играчите са добре познати, а медийното отразяване е широко. Ако решите да залагате само на мачове от естонската лига, в дългосрочен план това се превръща в по-голяма лотария, отколкото ако се специализирате в английската Висша лига или германската Бундеслига.

Пазари за залози, налични за футболни залози

System BetsHandicap BetsLong-term BetsSpread Betting
Correct ScoreDouble ChanceHalf Time/Full TimeWin Bets/Place Bets
Asian HandicapOver/Under BetsLive Betting2-way/3-way Bets


Винаги ще залагате най-добре, когато знаете всичко за дадена лига, нейните отбори и главни герои и ги следите седмица след седмица. Това е единственият начин да сте сигурни, че знаете всичко за събитията в отборите, за контузиите или отстраняванията и техните последствия. Разбира се, можете да се специализирате и в няколко държави или лиги и да следите всички с еднакво внимание, но колкото по-конкретен и целенасочен е анализът ви, толкова по-добре.

Залагането на лиги, които изобщо не познавате и не сте анализирали предварително, почти попада в категорията “хазарт”. Не става въпрос за добре обосновано настъпване на събитие, което е прогнозирано въз основа на знания, а по-скоро за “надяване”. Специализирайте се и ще успеете!


11. Какво е състезание за пари?

Състезанието с пари е стратегия за залагане, при която печалбата от печеливш залог се инвестира директно в следващия залог. Обикновено това продължава с множество залози, докато се достигне желаната сума пари.

Как се играе Money Race?

Надпреварата Money Race може да се проведе с всички възможни видове залози. В повечето случаи обаче фокусът е насочен към ниските коефициенти и следователно към “сигурните залози”, за да се спечелят възможно най-много залози подред. В този случай Надпреварата на парите е особено интересна за спортните залагащи с висок банкрол. Ако Надпреварата на парите започне с доста висок първоначален залог, ще си спестите множество необходими печалби по пътя към самоналожената цел. В същото време обаче рискът от загуба също е по-голям.

Ако решите да започнете надпревара с пари с 20 € и винаги залагате на събития с коефициент 1,20, са ви необходими 22 последователни победи, за да надхвърлите 1000 €. Ако обаче започнете със залог от 100 €, след 13 залога, които сте спечелили с коефициент 1,20, ще надхвърлите границата от 1000 €. Това е показано в този пример за изчисление:

 • 20 € x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 = 1,104.12 €
 • 100 € x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 x 1.2 = 1,069.93 €

С помощта на по-високи коефициенти, състезанието с пари, разбира се, също може да бъде ускорено, но рискът от загуба на всички печалби е значително по-висок. Обикновено променяте малко залога си; в края на краищата, при Надпреварата с пари също е много важно да избегнете лудостта, а вместо това да проучите добре въпреки ниските коефициенти. Както при всички залози, важно е да залагате, когато сте сигурни, че резултатът е много вероятен. Дори ако сте силно фокусирани върху средния коефициент, в нашия пример ставката 1,20, не е проблем, ако между тях има 1,40 или 1,50. И тук проучването и убедеността са от изключителна важност.


12. Залози за равенство

Равенството не е най-популярният залог. Дори само защото е много по-забавно да отпразнувате победата на отбора.

Но: рисунките се заплащат добре! Понякога е разумно да изберете равенство вместо традиционна победа или загуба. А всяка игра започва с равенство…

Betting on a draw
Залози за равенство

Опитайте се да намерите игри, в които и двата отбора ще имат трудности да се победят взаимно. Например, търсете отбори от по-добрата средна лига, които се състезават срещу топ отбори у дома. Гостуващият отбор има качеството да не загуби, докато в същото време ще има проблеми, когато се стигне до реално огъване на фаворита. В тази ситуация и двата отбора са доволни от равенството и това често е резултатът.

Друг бърз и лесен начин за откриване на потенциални равенства е да проверите коефициентите за азиатски хендикап.

Търсете игри, в които хендикапът е бил нула (0) или равенство. Това означава, че двата отбора са оценени повече или по-малко еднакво и букмейкърите не искат да дадат предимство на нито един от тях. Подобни мачове са склонни да завършват с равенство по-често, отколкото си мислите.


13. Залози за късни голове

Например при залагането на късни голове търсете мачове с ясен фаворит с 3-странен коефициент за победа по-малък от 1,30. В рамките на един кръг от залагания разпределете риска върху възможно най-много мачове; очевидно винаги ще има неочаквани загуби. След това заложете на късни голове за всяка от тези срещи. Повечето букмейкъри предлагат тези залози под името “Последният гол ще бъде в 76-90 минута”. Статистически погледнато, ще спечелите малко под 60% от всички тези залози.

Важно е също така да се отбележи, че винаги играете само с единични залози. При комбинацията, независимо колко примамливо висока е нейната стойност, шансът ви за печалба намалява драстично.14. Спортни залагания върху мачове за купата

“По принцип не залагам на мачове за купата” – това твърдение се чува често, но никога не се разбира, защото именно зрелищните двубои за купата предлагат толкова много възможности за спортните залагания.

Не е рядкост Давид да срещне Голиат. По отношение на големия клуб това нерядко е досадно задължение, но за малкия клуб това е безспорният мач на годината. И по този начин от време на време има шанс да се спечелят добри коефициенти и стойностни залози.

Pokal
Залози на мачове за купата

Може да е полезно да се подготвите по-внимателно за мачовете за купата. Във времето на YouTube и динамичните клубни уебсайтове в много случаи не е проблем да се проследи пресконференцията преди мача; кои играчи ще бъдат включени в състава за мача? Кои редовни играчи или дори звезди са пощадени? Ще играе ли вторият вратар? Дали младите играчи ще получат своя шанс? Всички гореизброени въпроси са интересни, когато търсите изгоден залог.

Разбира се, това винаги зависи от подхода на клуба – мачовете за купата винаги са въпрос на манталитет. Затова е добре да анализираме последните няколко седмици. Дали по-големият клуб има нужда да се реабилитира за слабите мачове през последните седмици и може би би искал да изпусне парата на “малкия” в турнира за купата? Доколко даден клуб е с качества за купата като цяло? Има достатъчно примери за доста големи клубове, които страдат от проклятието на купата в продължение на години или дори десетилетия. Да, всъщност едва ли има друг дори, където да имаш повече за анализиране, отколкото в състезанията за купата.

Предимството обаче е, че ще има многобройни залози, които при по-внимателно разглеждане ще се окажат залози със стойност. Дори ако букмейкърите, вероятно защото не могат сами да планират и анализират предварително всеки мач, поддържат по-ниски коефициенти в купата и плащат по-ниска комисиона.

Но и това не е така навсякъде. Особено мачовете за купата, в които различните букмейкъри определят различни комисиони, предлагат обширно сравнение на коефициентите. Това от своя страна предлага добра възможност да се запознаете с нов букмейкър, а може би и да си откриете нова сметка, за да можете в бъдеще да използвате още по-широк набор от коефициенти.15. Спортни залози на живо

В ерата на смартфоните и мобилните приложения игрите на живо са черешката на тортата за спортните фенове. Залозите на живо ви дават възможност да залагате на игри или събития в реално време. Забавлението при игрите на живо е високо, а цялото нещо може да прерасне дори в истинско предизвикателство с приятели. Но и тук не бива да се отклонявате от плана си.

Live Icon
Залози на живо

Най-важното при залаганията на живо е, че всъщност виждате играта. В същото време многобройни доставчици на залози предлагат предавания на живо, чиито права са придобили срещу огромни суми пари. И са го направили по основателна причина; защото предаванията на живо привличат потребители, генерират огромен трафик към сайта – и също така привличат играчите да залагат в разгара на мача. По време на игра нямате време да мислите прекалено много, нито пък можете да изчислите стойността на залога на живо. Просто залагате.

Но точно това трябва да направите: Отнасяйте се към залозите на живо по същия начин, по който се отнасяте към обикновените предварителни залози. Тук коефициентите често се променят много бързо, поради което има смисъл да анализирате определен диапазон от коефициенти и да изчислите тяхната стойност. Ако по време на играта коефициентите са в справедлив диапазон, можете да направите удар.

Освен това имате предимството, че можете да наблюдавате играта – и дори да забележите, ако нещо се промени в характеристиките на играта. Разбира се, извършването на горепосочените действия по време на игра на живо изисква сравнително големи усилия и способност за концентрация, които първо трябва да бъдат усвоени. Но след като веднъж сте се справили и можете бързо да изчислите стойността на залога, от залаганията на живо може да се спечели много.

За да сте сигурни, трябва да използвате само “официалните предавания” на доставчиците на залози или телевизионните предавания за залози на живо. Букмейкърът обикновено е с няколко секунди пред вас, когато използвате руски поток, за да гледате мача на живо. А тези секунди понякога могат да са от огромно значение.

Също така имайте предвид, че дори да можете да гледате мача по обществен телевизионен канал или дори на живо, доставчиците на залози са предвидили забавяне от няколко секунди при приемането на залози; не можете да бъдете по-бързи от букмейкърите, но можете по-добре да прецените играта и предстоящите сцени.Забавлявайте се и ви желая късмет!


Прочетете тази статия на други езици:

18+Overlyzer is an abseits.at brand. All rights reserved.

HomeLiveOver/Under